search

Ons nieuws van zaterdag 27 april 2024

Vond je 'Sphinx' op Videoland top? Dan is deze thrillerserie op HBO Max ook echt iets voor jou
Series / Featured

Vond je 'Sphinx' op Videoland top? Dan is deze thrillerserie op HBO Max ook echt iets voor jou

Het kleine zusje van de iconische film Gone Girl is de perfecte serie om te kijken voor fans van de gloednieuwe serie Sphinx.

Heb je de thriller Sphinx in één keer uitgekeken en ben je op zoek naar meer mysterie? Zoek dan niet verder want deze serie is de perfecte aanrader voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van Sphinx.

De Nederlandse Sphinx is een groot succes bij thriller-fans, maar Sharp Objects uit 2018 heeft de potentie om ieders nieuwe favoriet te worden. De serie kwam in 2018 uit op HBO Max, maar heeft een veel langere geschiedenis.

Gillian Flynns boek


De miniserie is namelijk gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Gillian Flynn uit 2006. Haar bekendste boek is misschien wel Gone Girl, die in 2014 verfilmd is met Rosamund Pike en Ben Affleck in de hoofdrollen.

Eén ding is dus zeker: Sharp Objects moest in behoorlijk grote voetsporen treden. Dat leek echter helemaal geen probleem voor de maker van de serie, Marti Noxon en de sterrencast, met in de hoofdrollen Amy Adams en Patricia Clarkson.

Het plot


Sharp Objects volgt misdaadverslaggever Camille Preaker (Amy Adams). Wanneer ze ontslagen wordt uit een psychiatrisch ziekenhuis, keert ze terug naar haar geboorteplaats, Wind Gap, Missouri.Hier probeert ze de moord van twee kleine meisjes te onderzoeken terwijl ze elke seconde in de gaten gehouden wordt door haar kritische moeder Adora (Patricia Clarkson). Camille wordt gedwongen om haar eigen demonen te confronteren terwijl ze haar kleine stad probeert te redden.

HBO Max


Ben je nieuwsgierig geworden naar de zoektocht van Camille? Stream dan Sharp Objects op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse bioscoophit kijk je nu ook vanaf de bank: dit is waarom je 'Verliefd op Bali' moet kijken
Films / Specials

Nederlandse bioscoophit kijk je nu ook vanaf de bank: dit is waarom je 'Verliefd op Bali' moet kijken

Geniet thuis van de Nederlandse komedie Verliefd op Bali, geregisseerd door Johan Nijenhuis, met bekende Nederlandse acteurs.

Heb je zin in een avondje lachen met een Nederlandse komedie? Goed nieuws: Na het succes van Verliefd op Ibiza en Verliefd op Cuba kun je nu eindelijk ook thuis genieten van Verliefd op Bali.

Dit is de twintigste film die Johan Nijenhuis heeft geregisseerd. Nijenhuis, een gerenommeerde Nederlandse filmregisseur en producent, staat ook bekend om zijn werk aan films zoals Onze Jongens, Bennie Stout en Mannen van Mars.

Influencer Jenny


In de film staat influencer Jenny centraal. Wanneer de oma van Jenny overlijdt reist ze samen met haar moeder en zus naar het Indonesische eiland Bali om zo een een sponsordeal binnen te halen. Voor de zus Dewi betekent dit een ontdekkingstocht naar haar roots en voor moeder Cornelie de hoop haar dochters dichter bij elkaar te brengen.

In deze romantische komedie wordt het adembenemende Bali uitgebreid in beeld gebracht. Het verhaal neemt al snel een wending wanneer de hoofdpersonages op het eiland enkele knappe mannen ontmoeten.

Cast


De cast zal je niet onbekend voorkomen, met veel bekende Nederlandse sterren, waaronder Anouk Maas als influencer Jenny, Soy Kroon als haar vriendje, Wieteke van Dort als Jenny's oma, Tara Hetharia als Dewi, en Nadja Hüpscher als moeder Cornelie. Daarnaast spelen ook Jim Bakkum, Mingus Dagelet en Edwin Jonker een rol in de film.De komedie werd opgenomen op locaties zowel in Nederland als in Indonesië. Sinds 1 februari draait de film al in bioscopen. Niet alleen dat, maar de derde film in de Verliefd op-serie heeft zelfs een Gouden Film behaald. Deze Nederlandse prijs wordt toegekend wanneer een speelfilm in de bioscoop meer dan 100.000 bezoekers heeft getrokken.

Thuis
Ondanks dat de film momenteel nog in de bioscoop draait is het nu dus ook mogelijk de film thuis te bekijken via Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' S5 krijgt versterking van legendarische regisseur
Series / Nieuws

'Stranger Things' S5 krijgt versterking van legendarische regisseur

Via een lek is naar buiten gekomen dat Frank Darabont na jaren van afwezigheid terugkeert achter de camera.

Frank Darabont is een naam die we al jaren niet meer langs hebben zien komen, maar daar is een goede reden voor. Gelukkig keert hij binnenkort wel terug van weggeweest!

Darabont kennen we niet alleen als regisseur van filmklassiekers als The Green Mile en The Shawshank Redemption, maar ook als bedenker van de megapopulaire serie The Walking Dead.

Langlopende rechtszaak


Sinds The Mist uit 2007 heeft Darabont echter geen film meer gemaakt door een langlopende rechtszaak rondom de rechten van The Walking Dead.

Darabont kreeg uiteindelijk een bedrag van 200 miljoen dollar, maar in Hollywood zorgde dat er wel voor dat hij niet meer aan de bak kwam bij de filmstudio's. Een ongeschreven regel is dat je een filmstudio in Hollywood nooit aanklaagt zonder gevolgen.

Talent goed benut


De Duffers-broers hebben hier echter lak aan en hebben Darabont teruggehaald voor een bijzondere klus. De beroemde regisseur zou namelijk de derde en vijfde aflevering van Stranger Things seizoen 5 hebben geregisseerd.

De afleveringen in kwestie dragen de titels The Turbow Trap en Shock Jock, maar verdere details over deze afleveringen zijn nog onbekend.

Alles wordt uit de kast gehaald


Daarnaast zouden de Duffers zelf meerdere afleveringen hebben gemaakt, maar zouden ook regisseurs Shawn Levy (Deadpool & Wolverine) en Dan Trachtenberg (Prey) afleveringen voor hun rekening nemen.

Het allerlaatste seizoen van Stranger Things verschijnt ergens in 2025 op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeremy Renner terug in actie in trailer 'Mayor of Kingstown' seizoen 3
Series / Trailer

Jeremy Renner terug in actie in trailer 'Mayor of Kingstown' seizoen 3

De zaken lopen weer volledig uit de hand in de grimmige Amerikaanse stad.

Nadat we een maand geleden al de eerste teaser trailer te zien kregen voor het nieuwe seizoen van Mayor of Kingstown heeft Paramount Pictures nu ook de eerste volledige trailer vrijgegeven.

Acteur Jeremy Renner is terug als het hoofdpersonage, Mike McLusky. Renner belandde ruim een jaar geleden in het ziekenhuis na een ernstig ongeluk met een sneeuwschuiver. Na een lange revalidatieperiode is de acteur terug van weggeweest.

Russische maffia


In de trailer zien we een nieuwe bedreiging van de rust in Kingstown in de vorm van een vertegenwoordiger van de Russische maffia. Daarnaast woedt er een grimmige drugsoorlog in de stad en vindt er een serie mysterieuze explosies plaats.

De productie is gecreëerd door Taylor Sheridan en acteur Hugh Dillon, die ook in de serie speelt. Sheridan is bekend van onder andere de Yellowstone-franchise en films als Sicario en Wind River.

6 juni


Het derde seizoen van Mayor of Kingstown zal te zien zijn vanaf 6 juni. De eerste twee seizoenen stream je nu al op SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende misdaadserie uit Spanje staat klaar om Netflix te veroveren: iets voor jou?
Series / Specials

Spannende misdaadserie uit Spanje staat klaar om Netflix te veroveren: iets voor jou?

'El Casa Asunta' vertelt het tragische verhaal over de moord op de 12-jarige Asunta Basterra.

Op Netflix verschijnt vandaag de nieuwe spannende serie El caso Asunta. Om je alvast voor te bereiden op de Spaanse misdaadserie, zijn hier de antwoorden op vijf brandende vragen over het verhaal.

Waar gaat El caso Asunta over?


De serie speelt zich af in 2013. De inwoners van Spanje worden opgeschrikt door de moord op Asunta Basterra, die veel andacht krijgt in het nieuws en de media. Haar adoptieouders geven haar op als vermist. 24 uur later wordt ze dood gevonden, waarna al snel blijkt dat ze vermoord is. Wie heeft deze afschuwelijke moord gepleegd?

Is de serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal?


Ja, El caso Asunta is helaas gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De moord op Asunta heeft echt plaatsgevonden. Asunta (oorspronkelijke naam Fang Yong) was een geadopteerd meisje van Chinese afkomst.

Ze had veel hobby's, waaronder pianospelen en ballet, en was hoogbegaafd. Het tragische verhaal rondom haar moord heeft een enorm verbazingwekkende en onbegrijpelijke afloop.

Hoelang doe je over de serie?


El caso Asunta bestaat uit 6 afleveringen. Deze duren allemaal ongeveer 50 minuten. De serie is een miniserie, wat betekent dat er maar één seizoen van zal komen. Je kunt het hele verhaal dus makkelijk binnen een weekend bekijken.Welke acteurs spelen in de serie?


In de serie zijn Candela Peña en Tristán Ulloa te zien als de adoptieouders van Asunta, Rosario Porto en Alfonso Basterra. Daarnaast zien we Iris Whu als Asunta zelf, Javier Gutiérrez als rechter Malvar en Carlos Blanco als agent Ríos. Vooral Peña en Gutiérrez zijn bekend in Spanje en hebben meerdere acteerprijzen gewonnen.

Is deze serie iets voor jou?


El caso Asunta is een aanrader voor fans van true crime en misdaadseries. Ook liefhebbers van Spaanse series en series over het rechtssysteem moeten deze serie absoluut gezien hebben.

El caso Asunta is vanaf 26 april te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het Sith-perspectief komt in 'Star Wars: The Acolyte' uitgebreid aan bod
Series / Specials

Het Sith-perspectief komt in 'Star Wars: The Acolyte' uitgebreid aan bod

De nieuwste serie in de franchise belicht de antagnostisten vanuit een andere hoek.

De iconische Star Wars-franchise heeft een schat aan films, series, boeken, verhalen en games opgeleverd. De 'acolyte', afkomstig uit Star Wars Legends, is een rang binnen de Sith-orde. Hoewel de verzameling aan verhalen in Star Wars Legends niet langer tot de officiële mythologie behoort, weerhoudt dit makers niet om deze te gebruiken voor inspiratie. Dit geldt ook voor Leslye Headland, de bedenker van Star Wars: Acolyte.

De maker van Russian Doll levert met Star Wars: The Acolyte een nieuw mysterie af en doet er ook nog eens een schepje bovenop. De kijker krijgt namelijk een verhaal voorgeschoteld waarin de duistere en lugubere Sith nu eens niet als "standaard slechteriken" worden neergezet. Headland wil benadrukken dat op het hoogtepunt van zijn macht de Jedi Order tekenen van verval begon te vertonen. De Sith waren weliswaar kwaadaardig, maar stelden ook een type underdog voor.

Amorele personages


In een interview met IGN doet Headland uit de doeken waarom ze juist voor deze ongebruikelijke invalshoek heeft gekozen. In de tijd van de High Republic is het duidelijk wie de dienst uitmaakt, en dat zijn de Jedi. In een periode waarin er veel meer Jedi waren dan Sith is de dynamiek automatisch anders dan wat je in andere Star Wars-verhalen ziet. Headland: "De Jedi Order is een goedaardig instituut, maar doordat de Order zo gevestigd is, is het evenwicht automatisch anders".

Wanneer je het zo bekijkt dan ontkom je er eigenlijk niet aan om de Sith op een meer genuanceerde manier neer te zetten. Headland bevestigt inderdaad dat Star Wars: The Acolyte in zekere zin een serie is over de "slechteriken". In een gesprek met Empire was de maker behoorlijk uitgesproken: "Ik voelde me geroepen om een verhaal te maken dat feitelijk over de schurken gaat. Ik voel me altijd aangetrokken tot amorele, of immorele, personages en wil hun menselijke kant graag verkennen".

Gladstrijken


Headlands kijk is zeker boeiend te noemen, er bestaat echter ook een risico dat je door het vermenselijken van de Sith hun dreiging wegneemt. Hun geheimzinnige acties en filosofie vormen een deel van de intrige. In dit verband is de trilogie over Darth Bane echter een goed voorbeeld hoe je een dergelijk effect kunt voorkomen.De boeken beschrijven namelijk hoe en waarom iemand een Sith kan worden. Dit gebeurt echter zonder de kwaadaardigheid van de Sith glad te strijken. In Star Wars: The Acolyte zal zeer waarschijnlijk onthuld worden welke Sith uiteindelijk de rang van 'acolyte' vervult waarmee de eerste stappen richting de ultieme macht gezet worden.

Waar en wanneer te zien?


De eerste twee afleveringen van Star Wars: The Acolyte zijn vanaf 4 juni te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fallout'-hoofdrolspeelster over de Prime Video-hit: "einde was eerst heel anders"
Series / Featured

'Fallout'-hoofdrolspeelster over de Prime Video-hit: "einde was eerst heel anders"

De dystopische gameverfilming zou eerst heel anders eindigen volgens Lucy-actrice Ella Purnell.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ella Purnell speelt de naïeve Lucy MacLean die kennismaakt met de verwoeste aarde nadat ze jarenlang in een luxueuze ondergrondse bunker heeft geleefd. De jonge vrouw maakt in korte tijd een enorme verandering door.

De meest aangrijpende scène is het moment waarop Lucy herenigd wordt met haar moeder Rose MacLean (Elle Vertes). Haar moeder is echter in een ghoul veranderd: als gevolg van nucleaire straling heeft ze het uiterlijk van een soort zombie.

Geharde vrouw


In een interview met GQ bespreekt Purnell het moment waarop Lucy haar moeder terugvindt en besluit om haar uit genade neer te schieten. Het bijzondere is dat dit onderdeel van het verhaal in eerste instantie heel anders zou lopen.

Purnell: "In eerste instantie schiet ik [als Lucy] mijn moeder dood, en het is een ongelooflijk emotioneel moment, vol tranen. Maar toen dat filmden klopte het niet. We bedachten dat Lucy door haar belevenissen is veranderd in een geharde vrouw".

Genade


Nadat Lucy jarenlang heeft geloofd dat haar moeder, Rose MacLean, overleed toen zij zelf nog kind was, vindt ze Rose totaal onverwacht terug. Rose is echter weinig meer dan een verbrand lichaam en Lucy kan hierin haar moeder niet zien. "In die korte momenten maakt ze als het ware een compleet rouwproces door. Ik gaf nog wel aan 'maar snapt het publiek wel dat Lucy dit doet bij wijze van genade?' Terwijl ze tegelijkertijd vasthoudt aan haar woede" besluit de actrice.Fallout is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ trakteert op 18 nieuwe series en spannende afleveringen in mei.
Series / Nieuws

Disney+ trakteert op 18 nieuwe series en spannende afleveringen in mei.

Deze maand keren een hele berg iconische series terug en zien we veel nieuwe titels.

Disney+ zet in mei weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


American Horror Story


Verschijnt op: Woensdag 1 mei | Release: Seizoen 12 - deel 2 | Genre: Drama / Horror / Sciencefiction | Kijk op: Disney+

Deze anthologieserie volgt verschillende personages, locaties en presenteert verschillende aspecten van het immer zo geliefde horrorgenre.

Shardlake


Verschijnt op: Woensdag 1 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Historie / Mysterie | Kijk op: Disney+

Het is 1536. Het leven van Matthew Shardlake wordt verstoord als Thomas Cromwell hem opdraagt om een verdachte dood in het afgelegen klooster van Scarnsea te onderzoeken. Bedrog en corruptie zijn er wijdverbreid en al snel wordt duidelijk dat de moord niet de eerste is. Shardlake raakt verstrikt in een web van leugens dat niet alleen zijn integriteit, maar ook zijn leven bedreigt.
Doctor Who


Verschijnt op: Zaterdag 11 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Avontuur / Drama / Sciencefiction | Kijk op: Disney+

De Doctor en zijn reisgenoot Ruby Sunday reizen door tijd en ruimte, met avonturen, helemaal van het Regency-tijdperk in Engeland tot door oorlog verscheurde toekomstige werelden. Tijdens hun avonturen in de TARDIS – een tijdreizend schip in de vorm van een politietelefooncel – komen ze ongelooflijke vrienden en gevaarlijke vijanden tegen, waaronder een angstaanjagend snottermonster en de machtigste vijand van de Doctor tot nu toe.
Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die komende maand op Disney+ verschijnen.

1, 8 mei: Blood Free (seizoen 1 - aflevering 7-10) - Drama / Sciencefiction / Thriller - Jayu is de CEO van BF. Ondanks bedreigingen breidt ze het bedrijf uit. Als de dreigementen aanhouden, huurt BF ex-marinier Chaewoon in om haar te beschermen. Vreemd genoeg lost Chaewoon Jayu's problemen heel eenvoudig op. Binnen BF zijn er steeds meer geheimen en verdenkingen.

1, 8 mei: House of the Owl (seizoen 1 - aflevering 6-10) - Drama - Op het hoogtepunt van zijn carrière en macht ondervindt Japans meesterfixer, die politici en CEO's door grote nationale schandalen heeft geloodst, dat het moeilijker is om zijn gezin te fixen dan om een land te fixen.

1 mei: Sand Land: The Series (seizoen 1 - aflevering 13) - Animatie / Actie / Avontuur - Zandland is een mysterieuze wereld waar demonen en mensen moeten zien te overleven in een dorre woestenij. In de hoop om hun watervoorraad aan te vullen gaan de duivelprins Beëlzebub, de demon Dief en de mens, sheriff Rao, samen op reis om de Legendarische Bron te zoeken.

1, 8, 15 mei: X-Men '97 (seizoen 1 - aflevering 8-10) - Animatie / Actie / Avontuur - X-Men '97 keert terug naar het iconische tijdperk van de jaren 90 waarin de X-Men, een groep mutanten die hun bijzondere gaven gebruiken om een wereld te beschermen die hen haat en vreest, als nooit tevoren worden uitgedaagd en gedwongen worden geconfronteerd met een gevaarlijke en onverwachte nieuwe toekomst.

1 mei : Star Wars: The Bad Batch (seizoen 3 - aflevering 15) - Animatie / Actie / Avontuur - Er zijn maanden verstreken sinds de gebeurtenissen op Kamino en de Bad Batch zet zijn reis door het Keizerrijk voort na de val van de Republiek. Ze ontmoeten zowel nieuwe als oude vrienden en vijanden op hun enerverende missies als huurlingen, waarbij ze onverwachte en gevaarlijke locaties aandoen.

1, 8, 15, 22, 29 mei: Tracker (seizoen 1 - aflevering 3-7) - Misdaad / Drama - In Tracker speelt Justin Hartley de rol van Colter Shaw, een eenzame survivalist die door het land zwerft en op zoek is naar beloningen. Hij gebruikt zijn speurvaardigheden om burgers en politie te helpen bij het oplossen van allerlei mysteries, en tegelijkertijd worstelt hij met zijn gebroken gezin.

1, 8 mei: Undead Unluck (seizoen 1 - aflevering 16-17) - Animatie / Actie / Avontuur - Fuko Izumo, een meisje met de gave 'ongeluk', brengt ongeluk aan iedereen die haar aanraakt. Wanneer Fuko zelfmoord wil plegen, verschijnt er plotseling een ondode met een onsterfelijk lichaam. Hij is blij dat hij eindelijk iemand heeft gevonden die hem een echte dood kan bezorgen.

5, 12, 19, 26 mei: Go! Go! Loser Ranger (seizoen 1 - aflevering 5-8) - Animatie / Actie / Avontuur - Nu hun oude schuilplaats en bazen zijn weggevaagd, sluiten de overlevende Dusters een geheime overeenkomst met de Ranger Force om deel te nemen aan de wekelijkse confrontatie op zondag, die ze altijd verliezen. Vechter D is deze poppenkast beu en komt in actie om voor altijd alles te veranderen.

6, 13, 20 mei: Vanderpump Villa (seizoen 1 - aflevering 8-10) - Drama / Reality-TV - In deze serie komen decadentie en losbandigheid samen en volgen we Lisa Vanderpump's personeel - die ze zelf heeft uitgekozen - terwijl ze werken, leven en feesten op een exclusief Frans landgoed: Chateau Rosabelle.

8 mei: Abott Elementary (seizoen 3) - Komedie - Deze comedy gaat over een groep gedreven, gepassioneerde leerkrachten – en een ietwat onachtzame directeur – die hun weg zoeken in het openbare-schoolsysteem in de Amerikaanse stad Philadelphia.

10 mei: Past Lies (seizoen 1) - Drama - Deze serie vertelt het verhaal van een groep vrouwen wiens stabiele, succesvolle leven plots op zijn kop komen te staan als de menselijke resten worden gevonden van een van hun oude klasgenoten, die twintig jaar geleden tijdens een schoolreisje verdween.

15 mei: Uncle Samsik (seizoen 1) - Drama / Historie - Dit verhaal speelt zich af in de jaren 60 van de vorige eeuw, en draait om twee mannen, hun trots, hebzucht en vriendschap.

22 mei: Pauline (seizoen 1) - Drama / Fantasy / Thriller - Pauline, een 18-jarig meisje, raakt per ongeluk zwanger na een one-night stand met Lukas, die in werkelijkheid de duivel blijkt te zijn. Door de zwangerschap krijgt Pauline bovennatuurlijke krachten en ontvouwt zich een epische strijd tussen goed en kwaad.

23 mei: The Kardashians (seizoen 5) - Reality-TV - In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video komt deze week met een nieuw seizoen 'Clarkson's Farm' en nog 2 hitseries
Series / Nieuws

Prime Video komt deze week met een nieuw seizoen 'Clarkson's Farm' en nog 2 hitseries

Deze week zie je aangrijpende drama's en humor uit binnen- en buitenland.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Couple Next Door


Verschijnt op: Woensdag 1 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Thriller
Een jong stel verhuist naar een chique buurt om een gezin te stichten, maar raakt al snel verstrikt in een ingewikkeld web van verlangen en verraad met hun nieuwe buren.Clarkson's Farm


Verschijnt op: Vrijdag 3 mei | Release: Seizoen 3 | Genre: Documentaire / Komedie / Reality-TV | Kijk op: Prime Video

Na het triomfantelijke slot van seizoen 2 zien we heel Diddly Squat in rep en roer. De raad heeft het restaurant gesloten en het weer verwoest de gewassen. Op zoek naar nieuwe inkomsten betreedt Jeremy een wereld van varkens, aanvallende geiten en bergen van paddenstoelen.Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

1 mei: De Pudding Club (seizoen 1) - Komedie - De Pudding Club is een zesdelige absurdistische komedieserie waarin vijf psychiatrische patiënten hun week bespreken, onder toeziend oog van hun strenge begeleidster. De verhalen die ze vertellen zijn politiek incorrect, bizar en hilarisch, waardoor je al snel de waarheid niet meer van waanzin kunt onderscheiden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met een nieuw seizoen 'Hacks' en 5 andere topseries
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met een nieuw seizoen 'Hacks' en 5 andere topseries

Komende week vermaakt HBO Max je met vooral veel humor en intrige.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


The Sympathizer


Verschijnt op: Maandag 29 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller | Kijk op: HBO Max

Tegen het einde van de Vietnamoorlog vlucht een informant die geïnfiltreerd was in het Zuid-Vietnamese leger naar de Verenigde Staten. Hij vestigt zich in een vluchtelingengemeenschap en blijft in het geheim spioneren en informatie doorgeven aan de Vietcong.
The Girls on the Bus


Verschijnt op: Donderdag 2 mei Release: Seizoen 1 - aflevering 9-10 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

Vier vrouwelijke journalisten vinden vriendschap, liefde en schandalen terwijl ze een stoet ondeugdelijke presidentskandidaten volgen.
Hacks


Verschijnt op: Donderdag 2 mei | Release: Seizoen 3 | Genre: Komedie / Drama | Kijk op: HBO Max

Hacks onderzoekt een duister mentorschap dat ontstaat tussen Deborah Vance, een legendarische komiek uit Las Vegas, en een 25-jarige verschoppeling.
Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

28 april : Ninja Kamui (seizoen 1 - aflevering 12) - Animatie / Actie / Misdaad - De zoektocht naar wraak van een voormalig lid van een ninja-clan koppelt hem aan FBI-agenten die de moord op zijn vrouw en zoon onderzoeken.

29 april: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 11) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

30 april: All American (seizoen 6 - aflevering 5) - Drama / Sport - All American, geïnspireerd op het leven van NFL-ster Spencer Paysinger, vertelt het verhaal van een jonge American Footbal-speler uit Compton, die in een wereld vol uitdagingen en kansen komt als hij wordt gerekruteerd door een team uit Beverly Hills.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek waarom 'Dead Boy Detectives' van HBO Max naar Netflix verhuisde
Series / Nieuws

Ontdek waarom 'Dead Boy Detectives' van HBO Max naar Netflix verhuisde

Ook in het streaminglandschap kan elk nadeel zijn voordeel hebben.

Binnenkort verschijnt de spannende nieuwe serie Dead Boy Detectives op Netflix. De spin-off van het succesvolle The Sandman zou eerst eigenlijk op een hele andere streamingdienst uitgebracht worden.

Showrunner van Dead Boy Detectives, Steve Yockey, licht toe waarom de horror-komedie van HBO Max naar Netflix verhuisde en voegt eraan toe dat deze plotselinge verandering hen in staat stelde meer in het universum van The Sandman te blijven. Beide series zijn gebaseerd op de werken van schrijver Neil Gaiman.

Waarschuwing met positief gevolg


Yockey vertelde: "We waren de serie aan het maken bij HBO Max, maar er was wat onzekerheid over wanneer ze het precies zouden uitbrengen, op basis van mogelijke releasedata en zaken waar wij niets van af wisten. Daarnaast wilde Netflix de serie, omdat zij 'Sandman' hadden en het zich afspeelt in hetzelfde universum."

Hij vervolgde: "Dus Beth [Schwartz] en ik hadden aanvankelijk plannen om een serie te bouwen die plaatsvond in het 'Sandman'-universum, wat we ook deden. Maar Warner Brothers kwam naar ons toe en zei: 'Gebruik geen 'Sandman' IP of Netflix zal naar je toe komen,' en dat kwam voor ons eigenlijk prima uit."

Juridisch getouwtrek


Vanwege juridische redenen konden ze geen connectie tussen de twee series maken, maar de netwerkswitch stelde hem wel in staat een gedeeld universum tussen Dead Boy Detectives en The Sandman te creëren.Stream alle acht afleveringen van Dead Boy Detectives op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze sterk ontvangen fantasy/horrorserie werd al gecanceld voordat de tweede aflevering uit was
Series / Specials

Deze sterk ontvangen fantasy/horrorserie werd al gecanceld voordat de tweede aflevering uit was

'Swamp Thing' is een superheldenserie gebaseerd op het gelijknamige personage uit de DC Comics.

Soms worden series veel te vroeg geannuleerd. Dit was het geval met de superheldenserie Swamp Thing, die gemaakt is door Gary Dauberman en Mark Verheiden en gebaseerd is op het gelijknamige personage uit de DC Comics. Voordat de serie een kans kreeg, werd al beslist om Swamp Thing te annuleren na één seizoen.

Swamp Thing kwam uit in 2019 en kreeg positieve recensies van critici, vooral voor de horror-elementen en praktische monster-effecten van de serie. Maar dat maakte niet veel uit, want voordat de tweede aflevering uitkwam op 7 juni 2019 werd Swamp Thing al geannuleerd.

Verhaal


Swamp Thing speelt zich af in Marais, Louisiana. Deze stad bestaat niet echt, maar verwijst wel op een manier naar de serie, want Marais betekent Swamp in het Frans. We volgen Abby Arcane (Crystal Reed), een medische dokter en onderzoeker die terugkeert naar haar geboorteplaats Marais. Daar bundelt ze haar krachten met Dr. Alec Holland (Andy Bean) om een dodelijk virus te onderzoeken dat in de moerassen is geboren.

Kort nadat hun zoektocht begint, verdwijnt Alec op mysterieuze wijze midden in het moeras. Abby besluit hem te gaan zoeken en moet tegelijkertijd haar verleden en haar oude demonen onder ogen zien. Ze ontmoet daar de gelijknamige Swamp Thing (Derek Mears), een plant-elementair wezen dat kwaadaardige krachten bestrijdt rond een moeras in Louisiana.

Creatieve meningsverschillen


Ondanks een sterke ontvangst en positieve reacties van critici, werd Swamp Thing geannuleerd na één seizoen. Het gebeurde zelfs al voordat de tweede aflevering uitkwam. De problemen rond Swamp Thing begonnen al een maand voordat de eerste aflevering uitkwam. In april 2019 werd de productie van de serie onverwacht stopgezet vanwege creatieve meningsverschillen met de moedermaatschappij van DC Universe, WarnerMedia, waardoor het oorspronkelijke aantal afleveringen werd teruggebracht van 13 naar 10.Verdere rapporten vermeldden dat de serie werd geannuleerd vanwege budgettekorten nadat het verwachte niveau van belastingverminderingen die werden aangeboden door de staat North Carolina aanzienlijk waren verminderd. Een vertegenwoordiger van DC Universe zei dat de streamingdienst werd heroverwogen en dat er geen plannen waren voor een tweede seizoen. De woordvoerder lichtte niet expliciet toe waarom Swamp Thing werd geannuleerd.

#SaveSwampThing


Mears, die gestalte gaf aan Swamp Thing, beschreef de annulering als hartverscheurend en voelde dat de beslissing om de serie te annuleren een gebrek aan respect toonde van de kant van DC. Hij voegde eraan toe dat leden van de productie tot aan de annulering te horen hadden gekregen "hoe geweldig alles was. Dus het is een vreemde, vage ruimte waar we ons nu allemaal in bevinden omdat we officieel niet weten waarom dat zou gebeuren of waarom ze het hebben geannuleerd."Fans van de serie waren natuurlijk ook niet blij met de beslissing en begonnen een beweging met de hashtag #SaveSwampThing die zich verspreidde op sociale media kort nadat de serie was geannuleerd in een poging om het te redden. Mears toonde ook zijn steun voor de beweging.

The CW


Met het netwerk The CW, dat de uitzendrechten van Swamp Thing verwierf, sloot The CW-president Mark Pedowitz de mogelijkheid van een tweede seizoen niet uit, maar in januari 2021 zei Pedowitz dat het onwaarschijnlijk was dat de serie zou terugkeren op The CW en merkte ook op dat er een kleine kans was dat Swamp Thing zou verschijnen in andere Arrowverse-series, zoals Legends of Tomorrow.Het bleef dus bij één seizoen van tien afleveringen, maar het is nog wel de moeite om Swamp Thing eens te zien, en dat kan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.