search
Je raadt nooit welke 'Breaking Bad'-acteur bijna de hoofdrol in 'The Office' te pakken had
Series / Specials

Je raadt nooit welke 'Breaking Bad'-acteur bijna de hoofdrol in 'The Office' te pakken had

Michael Scott werd bijna niet door Steve Carell maar door iemand uit 'Breaking Bad' gespeeld.

Wanneer je de naam Michael Scott hoort dan denk je waarschijnlijk onmiddellijk aan Steve Carell. Hij heeft deze rol in de Amerikaanse versie van The Office gedurende alle negen seizoenen gespeeld. Maar voordat Carell de rol kreeg was er een andere acteur die geïnteresseerd was in de rol en die ook bijna te pakken had.

Die acteur is Bob Odenkirk, die je vooral kan kennen als Saul uit Breaking Bad en de spin-offserie Better Call Saul. Dit is ook een iconische rol, maar er was een kans dat Odenkirk in de plaats de rol van Michael Scott zou gespeeld hebben.

Michael Scott


Michael Scott is een van de hoofdpersonages in de Amerikaanse versie van The Office, die liep van 2005 tot 2013. Michael is de regionale manager van de vestiging van het papierbedrijf Dunder Mifflin in Scranton, Pennsylvania.

Net als zijn tegenhanger in de originele Britse versie van de serie, David Brent (Ricky Gervais), wordt hij gekenmerkt als grotendeels incompetent, onproductief en onprofessioneel als baas, hoewel hij ook afgebeeld wordt als vriendelijker en af en toe effectief is in zijn werk in sleutelmomenten.

Come to Papa


Odenkirk was een van de acteurs die interesse had in de rol van Michael Scott en er auditie voor deed. Ook Carell was in gesprek voor de rol, maar op dat moment had hij zich al verbonden aan een andere komedieserie, Come to Papa, waardoor hij niet beschikbaar was.



Met Carell die niet beschikbaar was, werd Odenkirk geselecteerd als Michael Scott en maakte hij deel uit van de cast die aan de bazen van de zender NBC werd gepresenteerd. Maar dan werd Come to Papa geannuleerd na vier afleveringen, waardoor Carell wel opnieuw beschikbaar was en zo de rol van Michael Scott toch nog kreeg.

Gastrol


"Bob heeft een randje," vertelde casting director Allison Jones later aan Andy Greene, auteur van het boek The Office: The Untold Story of the Greatest Sitcom of the 2000s. "Zijn kijk op Michael was net zo grappig als die van Steve, maar het was donkerder. Het ergste wat ik ooit heb moeten doen, is Bob Odenkirks agent vertellen dat hij 'The Office' niet kreeg."



Uiteindelijk verscheen Odenkirk toch nog in The Office in een gastrol. Hij was te zien in het laatste seizoen van de sitcom als een manager uit Philadelphia die sterk deed denken aan Michael Scott. Zo kregen we toch nog een beetje een beeld van hoe de serie zou zijn geweest als Odenkirk de rol zou gekregen hebben.

Kijken?


Wil je Odenkirk en Carell zien in The Office? Je kan de serie bekijken op Netflix. Wil je Odenkirk in zijn iconische rol als Saul zien in Breaking Bad? Deze serie is ook te vinden op Netflix, net als de spin-offserie Better Call Saul.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Je moet kiezen: kijk je naar The Office of Breaking Bad?

  • The Office

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Breaking Bad

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen