search
Hoe is het tegenwoordig met Claire Underwood uit 'House of Cards' en hoe ziet ze eruit?
Series / Specials

Hoe is het tegenwoordig met Claire Underwood uit 'House of Cards' en hoe ziet ze eruit?

Claire Underwood werd gespeeld door Robin Wright in de serie 'House of Cards'.

House of Cards, die liep van 2013 tot 2018, was een groot succes. In de serie speelde Robin Wright de rol van Claire Underwood. Deze rol leverde haar een Golden Globe Award op voor Beste Actrice en zes nominaties voor een Emmy Award voor Beste Hoofdrolspeelster. Maar hoe is het nu eigenlijk met haar?

Wright begon haar carrière als model toen ze 14 was. Op 18-jarige leeftijd speelde ze Kelly Capwell in de soap opera Santa Barbara, wat haar eerste groot project was. Wright maakte daarna de overstap naar films met een rol in Hollywood Vice Squad in 1986, gevolgd door haar baanbrekende rol als Princess Buttercup in de cultfilm The Princess Bride in 1987. Ze kreeg ook veel lof van critici voor haar rol als Jenny Curran in Forrest Gump (1994) en ontving Golden Globe Award- en Screen Actors Guild-nominaties voor Beste Bijrol.

Films


Wright speelde daarna de hoofdrol in heel wat films zoals het romantische drama Message in a Bottle (1999) en de thriller Unbreakable (2000), terwijl ze ook lof kreeg voor haar optredens in de onafhankelijke films Loved (1997), She's So Lovely (1997), Nine Lives (2005) en Sorry, Haters (2006).

Sindsdien heeft ze vooral bijrollen op zich genomen in onder andere de sportdrama Moneyball (2011), de thriller The Girl with the Dragon Tattoo (2011), de avonturenfilm Everest (2015) en de sciencefictionfilm Blade Runner 2049 (2017). Wright was ook te zien als General Antiope in de superheldenfilm Wonder Woman (2017) en het vervolg Wonder Woman 1984 (2020).

Regisseren


In 2017 was Wright niet enkel voor de camera te zien maar ook achter de camera, want toen regisseerde ze een korte film, The Dark of Night, met Sam Rockwell in de hoofdrol, die in première ging op het filmfestival van Cannes.In 2021 maakte Wright haar speelfilmregiedebuut met Land, waarin ze ook de hoofdrol speelde als Edee Mathis, een advocaat die zich terugtrekt in rouw naar het Shoshone National Forest in Wyoming.

House of Cards


Hoewel ze al een mooie carrière had opgebouwd in de filmwereld, had Wright geen grote rol meer gespeeld in een serie sinds de jaren 80. Dat veranderde toen ze de rol van Claire Underwood in House of Cards kreeg, wat een van haar grootste rollen werd.Ze zou deze rol spelen in alle zes seizoenen. In 2016 werd Wright genoemd als een van de best betaalde actrices in de Verenigde Staten met een verdienste van 420.000 dollar per aflevering voor House of Cards. Ze heeft ook tien afleveringen van House of Cards geregisseerd en heeft ook twee afleveringen geregisseerd van de andere populaire Netflix-serie Ozark.

Toekomst


Sinds het einde van House of Cards, heeft Wright enkel nog in films gespeeld en dat zal voorlopig niet veranderen. De voorlopig laatste films waarin Wright te zien was, waren de Netflix-film Damsel met Millie Bobby Brown die eerder dit jaar uitkwam en de thriller Devil's Peak (oorspronkelijk getiteld Where All Light Tends to Go), een bewerking van het boek Where All Light Tends to Go van David Joy, die uitkwam in 2023.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Wright zal binnenkort ook schitteren in Here, een dramafilm gebaseerd op Richard McGuire's graphic novel en waarin ze herenigd wordt met regisseur Robert Zemeckis, acteur Tom Hanks en schrijver Eric Roth van Forrest Gump. Deze film is nu in postproductie en staat gepland om dit najaar uit te komen. Het is dus nog even wachten tot we Wright weer op ons scherm zullen zien, maar in afwachting kan je steeds genieten van House of Cards, die te vinden is op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: Was jij fan van House of Cards?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen