search
95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan
Series / Specials

95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

De serie 'Irma Vep' is gebaseerd op Olivier Assayas' gelijknamige film uit 1996.

In 1996 bracht Franse regisseur Olivier Assayas de film Irma Vep uit. 26 jaar later kwam hij met een remake van de film in de vorm van een miniserie, die ook de titel Irma Vep kreeg. Assayas heeft de serie gemaakt, geschreven en geregisseerd.

Net als de film ging de serie Irma Vep in première op het filmfestival van Cannes. Alicia Vikander speelt de hoofdrol als Mira, een Amerikaanse filmster die naar Frankrijk komt om te schitteren als Irma Vep in een televisieserie-adaptatie van de Franse stomme filmreeks Les Vampires. Vincent Macaigne is te zien als René, de regisseur van de adaptatie. Zijn geschiedenis van angststoornissen, onsamenhangende artistieke visie en voortdurende conflicten met de cast, crew en producenten dreigen allemaal het project te ontsporen.

Verhaal


De cast van Irma Vep bestaat ook uit heel wat andere acteurs zoals Adria Arjona, Byron Bowers, Jeanne Balibar, Vincent Lacoste, Nora Hamzawi, Hippolyte Girardot, Devon Ross, Alex Descas, Antoine Reinartz en Lars Eidinger. En onder andere Kristen Stewart doet een cameo in de laatste aflevering van de serie.

Irma Vep draait om Mira, een Amerikaanse filmster die vastbesloten is om de richting van haar carrière te veranderen en een recente roddelschandaal van zich af te schudden. Ze reist naar Frankrijk om te schitteren als Irma Vep in een televisieserie-adaptatie van de Franse stomme filmreeks Les Vampires. Tegen de achtergrond van een duistere misdaadthriller worstelt Mira wanneer de grenzen tussen haarzelf en het personage dat ze speelt beginnen te vervagen en samensmelten.

Hoge score


Irma Vep kreeg veel positieve reacties van critici, die Vikanders optreden en de regie van Assayas prezen. De serie kreeg een hoge score van 95% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus van de site luidt: "Onweerstaanbaar voor cinefielen en een welkome schijnwerper voor de betoverende Alicia Vikander, Irma Vep is een waardevolle uitbreiding van het cinematografische oeuvre van schrijver-regisseur Olivier Assayas."Na de première op het filmfestival van Cannes beschreef Daniel Fienberg van The Hollywood Reporter de serie als "losjes en intellectueel warrig, breed en grappig het ene moment en zich vervolgens wentelend in trieste zelfabsorptie" en vond hij Vikanders optreden "prachtig licht en open."

Kijken?


Alle acht afleveringen van Irma Vep kan je bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

De miniserie Irma Vep: een aanrader?

 • Jazeker!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niet echt

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen