search
Dit wist je niet: superster Rihanna speelde iconisch filmpersonage in de enige serie waar ze ooit in speelde
Series / Specials

Dit wist je niet: superster Rihanna speelde iconisch filmpersonage in de enige serie waar ze ooit in speelde

Rihanna is naast een grote zangeres ook soms bezig met acteren en was te zien in 'Bates Motel'.

Iedereen kent Rihanna als zangeres. Ze heeft in haar carrière al heel wat hits gemaakt. Maar wist je dat ze daarnaast ook al geacteerd heeft? Zo was ze te zien in een aantal films zoals Battleship uit 2012 en Ocean's 8 uit 2018. Maar ze heeft ook al eens een rol gehad in een serie.

Rihanna speelde in het vijfde en laatste seizoen van Bates Motel de rol van Marion Crane. Deze horror-dramaserie is ontwikkeld door Carlton Cuse, Kerry Ehrin en Anthony Cipriano en is gebaseerd op de personages uit de film Psycho uit 1960 van Alfred Hitchcock, die zelf gebaseerd is op het gelijknamige boek van Robert Bloch.

Norman Bates


Bates Motel is een hedendaagse prequel van Psycho en belicht het leven van Norman Bates (Freddie Highmore) en zijn moeder Norma (Vera Farmiga) voorafgaand aan de gebeurtenissen die in Hitchcocks film aan bod komen. De serie speelt zich in een andere fictieve plaats af (White Pine Bay, Oregon) dan de oorspronkelijk fictieve plaats in de film (Fairvale, Californië).

Verder is het tienerleven van Norman Bates in de serie totaal anders dan hoe het werd voorgesteld in de film Psycho IV: The Beginning. Ook is de setting naar de moderne tijd verplaatst, al zitten er wel typische jaren-zestig elementen in, zoals de auto van Norma en de kledingstijl van moeder en zoon Bates.

Verhaal


De serie begint in Arizona met de dood van Norma's echtgenoot, die door Norman wordt gedood als hij zijn moeder bij een ruzie met zijn vader wil verdedigen. Norma wil dit verbergen en zet een dodelijk ongeluk in scène. Norma en Norman verhuizen dan naar Oregon waar Norma het Seafairer motel aankoopt dat zich bevindt in een kustplaats in Oregon, zodat zij en Norman een nieuw leven kunnen beginnen.In de volgende seizoenen volgen we Norman terwijl zijn geestesziekte gevaarlijk wordt en Norma terwijl ze worstelt om haar zoon en de mensen om hem heen te beschermen tegen hemzelf. Het laatste seizoen is losjes gebaseerd op het verhaal van de roman Psycho. Bates Motel ging in de VS in première op 18 maart 2013 en in Nederland begin 2014. Het liep vijf seizoenen en bestaat uit 50 afleveringen.

Marion Crane


In het vijfde en laatste seizoen maken we kennis met Marion Crane, het iconische filmpersonage dat in de versie uit 1960 van Psycho gespeeld werd door Janet Leigh. Ze kreeg voor deze rol een nominatie voor de Oscar van Beste Actrice in een Bijrol en ze won de Golden Globe voor Beste Actrice in een Bijrol. Vooral de douchescène in de film is legendarisch.In de serie werd ze gespeeld door Rihanna. Deze versie van het personage is een eigentijdse interpretatie van de rol. In Bates Motel is ze een notaris die in Seattle, Washington woont. Ze heeft een langeafstandsrelatie met Sam Loomis (Austin Nichols), die, zonder dat ze het weet, getrouwd is. Ze ontmoet hem bij het Bates Motel voor een afspraakje, waar ze kennismaakt met de eigenaar Norman Bates.

Kijken?


Wil je Rihanna zien in Bates Motel? Je kan alle vijf seizoenen bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Rihanna in Bates Motel gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen