search
De jonge Bruce Wayne/Batman uit 'Gotham': hoe is het nu met de acteur?
Series / Specials

De jonge Bruce Wayne/Batman uit 'Gotham': hoe is het nu met de acteur?

David Mazouz maakte zijn grote doorbraak in 'Gotham', maar wat doet hij nu?

David Mazouz begon al op heel jonge leeftijd met acteren en maakte op zijn 13e zijn grote doorbraak als de jonge Bruce Wayne alias Batman in de Batman-prequelserie Gotham, die liep van 2014 tot 2019. Maar dat was niet zijn eerste rol en zou ook niet zijn laatste rol zijn. Hoe verliep zijn carrière eigenlijk?Mazouz begon zijn carrière in reclamespotjes op 8-jarige leeftijd. In 2010 speelde hij in zijn eerste televisiefilm Amish Grace. Daarna speelde hij verschillende gastrollen in series zoals Mike & Molly, Private Practice, Criminal Minds en The Office. In 2011 was hij ook te zien in zijn eerste filmrol in Coming & Going.

Grotere rollen


In 2012 speelde Mazouz voor het eerst een grote rol in een serie. Zo was hij te zien als de autistische Jacob "Jake" Bohm in Touch. Zijn vader werd in de serie gespeeld door Kiefer Sutherland. Voor deze rol werd Mazouz genomineerd voor een Young Artist Award. Touch werd in 2013, na twee seizoenen, geannuleerd.

Een jaar later maakte Mazouz zijn grote doorbraak door een jongere versie van Bruce Wayne en uiteindelijk de superheld Batman te spelen in de serie Gotham. De serie verkende de jonge tienerjaren en de overgang naar Batman van het beroemde DC Comics-personage, evenals de oorsprong van zijn schurken, waaronder Penguin, The Riddler, Poison Ivy en The Joker. Mazouz kreeg veel lof voor zijn optreden in Gotham, dat liep van 2014 tot 2019.

Verdere carrière


Sinds het einde van Gotham, is Mazouz blijven acteren in zowel theaterstukken als films en is hij ook begonnen met produceren. In 2016 had hij hoofdrollen in de horrorfilms The Darkness als Michael Taylor en Incarnate als Cameron.In de herfst van 2019 ging Mazouz opnieuw naar school. Hij ging economie, psychologie en computerwetenschappen studeren aan de universiteit van Stanford, waar hij afstudeerde in 2023. Tijdens die tijd was hij ook te zien in films. Zo speelde hij in The Birthday Cake uit 2021 en in 2023 was hij ook te zien in twee kortfilms: in nothing, except everything. en Zero.

Toekomst


Mazouz is dus na zijn grote doorbraak in Gotham blijven acteren en heeft daarnaast ook een diploma op zak. Nu is hij ook nog steeds bezig met acteren. Zo komt er dit jaar een nieuwe film uit waarin Mazouz speelt. The Island Between Tides ging onlangs in première op het Cinequest Film Festival in de Verenigde Staten en komt later dit jaar uit in de bioscoop.

Bekijk op instagram


Er staan ook twee andere projecten gepland waarin Mazouz te zien zal zijn. Zo heb je nog een andere kortfilm genaamd Money Talks, waaraan hij heeft meegeschreven, en de film Generation Angst. Mazouz heeft dus nog een mooie carrière voor de boeg.

Kijken?


Wil je een jonge Mazouz zien in Gotham? Je kan de alle vijf seizoenen van de serie bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij van de DC-serie Gotham kunnen genieten?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen