search
Deze keiharde actieserie met een 8.6 op IMDb is nu te streamen op Disney+
Series / Specials

Deze keiharde actieserie met een 8.6 op IMDb is nu te streamen op Disney+

Netflix' 'Daredevil' is gebaseerd op de gelijknamige superheld van Marvel, en verhuisde alweer even geleden naar Disney+.

Voordat Disney Marvel overnam, was er op Netflix verschillende Marvel-series te zien en een daarvan is de actieserie Daredevil. Gebaseerd op de gelijknamige superheld van Marvel, is de serie gemaakt door Drew Goddard. Als je fan bent van donkere superheldenseries, dan is Daredevil zeker de moeite om te kijken.

Charlie Cox speelt de hoofdrol van Matt Murdock / Daredevil, een blinde advocaat die overdag werkt en 's nachts misdaad bestrijdt als een gemaskerde burgerwacht. Deborah Ann Woll, Elden Henson, Rosario Dawson en Vincent D'Onofrio spelen ook mee in de serie. Op 10 april 2015 ging het eerste seizoen in première op Netflix. Daredevil werd in 2018 na drie seizoenen geannuleerd.

Verhaal


In Daredevil volgen we Matt Murdock alias Daredevil (Cox), een advocaat die in zijn jeugd blind raakte als gevolg van een ongeluk. Omdat hij sindsdien over versterkte zintuigen beschikt, vermomt hij zich 's nachts als de superheld Daredevil om de straten van Hell's Kitchen veilig te houden.

Gedurende de drie seizoenen van Daredevil komt Matt verschillende vijanden tegen. Zo komt hij in aanraking met Frank Castle / Punisher (Jon Bernthal), een burgerwacht met veel dodelijkere methoden, en ziet hij de terugkeer van zijn oude vriendin, Elektra Natchios. Maar zijn grootste vijand is Wilson Fisk alias Kingpin (D'Onofrio).

8,6 op 10


Daredevil kreeg heel wat positieve reacties, vooral voor de cast en de donkerdere benadering van Marvel. Er wordt aangenomen dat de serie een sterke kijkersbasis heeft opgebouwd voor Netflix, die geen exacte kijkcijfers vrijgaf. Op IMDb heeft het dan ook een score van 8,6 op 10 en staat de serie op de 144ste plaats in hun lijst van beste series ooit gemaakt.Ook op Rotten Tomatoes heeft Daredevil een hoge score van 92% met het eerste seizoen dat net geen perfecte score heeft met 99%. Toch werd de serie na drie seizoenen geannuleerd. Cox was bedroefd door de annulering, waarbij hij uitlegde dat hij enthousiast was over de plannen voor een vierde seizoen waarvan hij en de rest van de cast en crew hadden verwacht dat het zou worden gemaakt. Hij was hoopvol dat er in de toekomst een kans zou zijn om Matt Murdock / Daredevil opnieuw te vertolken.

Marvel Netflix series


Daredevil was de eerste van een reeks Marvel-series die gemaakt werden voor Netflix. Zo volgden daarna nog de series Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist en de spin-off serie The Punisher. Dit werd opgevolgd door de crossover-miniserie The Defenders, waarin alle superhelden samenkomen.Sinds Daredevil geannuleerd werd in 2018, is Cox opnieuw in de huid van de superheld gekropen, dit keer in projecten van de MCU. Zo was hij eerst opnieuw te zien als Matt Murdock in de film Spider-Man: No Way Home (2021) en was hij ook te zien als Daredevil in de Marvel-series She-Hulk en Echo. Ook D'Onofrio hernam zijn rol in de MCU als Kingpin voor de series Hawkeye en Echo.

Nieuwe serie


Daredevil komt nu helemaal terug met een nieuwe eigen serie, genaamd Daredevil: Born Again. Cox, die hoopte de rol ooit opnieuw te mogen spelen, herneemt zijn rol als Matt Murdock alias Daredevil, net als D'Onofrio als Kingpin, Bernthal als The Punisher en nog een paar andere Daredevil-sterren.Daredevil: Born Again is nu in productie, maar heeft al met heel wat problemen te maken gehad. Zo werden de schrijvers en regisseurs van de serie ontslagen en moest de productie nieuwe mensen vinden. Uiteindelijk is dat gelukt en wordt de serie op dit moment gefilmd. Daredevil: Born Again staat gepland om in 2025 uit te komen op Disney+.

Kijken?


Het is dus nog even wachten op de nieuwe Daredevil-serie, maar in afwachting kan je alle seizoenen van Daredevil zien op Disney+. Ook de andere series die verbonden zijn aan Daredevil, zoals The Defenders, zijn te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Daredevil: meesterlijk goed of meesterlijk overrated?

 • meesterlijk goed

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • meesterlijk overrated

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen