search
Nieuwe serie op Prime Video krijgt zeer gemengde reacties: kijkers en critici zijn het niet met elkaar eens
Series / Nieuws

Nieuwe serie op Prime Video krijgt zeer gemengde reacties: kijkers en critici zijn het niet met elkaar eens

Kijkers en critici zijn zeer verdeeld over deze nieuwe Duitse boekverfilming: "intensieve chemie is zeldzaam"

Als je de laatste tijd op sociale media hebt gekeken, heb je waarschijnlijk wel iets van deze populaire Duitse serie gezien: Maxton Hall - The World Between Us. Kijkers op Instagram, YouTube en TikTok zijn ontzettend enthousiast, maar wat vinden critici eigenlijk van deze serie?

Maxton Hall is geïnspireerd op het boek Save Me van Mona Kasten en gaat over Ruby Bell (Harriet Herbig-Matten). Ze zit op de elitaire universiteit Maxton Hall, maar voelt zich niet thuis bij de kinderen van de rijkste mensen. Ruby heeft haar hele toekomst uitgedacht en heeft goede cijfers op deze universiteit nodig, maar haar hele kijk op deze rijke wereld verandert als ze haar favoriete docent samen ziet met een klasgenoot.

Rotten Tomatoes


Het is geen toeval dat er ontzettend veel gepraat wordt over Maxton Hall op sociale media. De publieksscore is namelijk een hoge 93% op Rotten Tomatoes. Critici zijn, op zijn zachtst gezegd, iets terughoudender met hun score. Zij geven de serie een score van 67%.

Critici zoals David Opie van Radio Times vinden Maxton Hall een slap aftreksel van series zoals Gossip Girl en Élite. Volgens hen brengt de serie niets nieuws naar het genre.

De beste chemie


Kijkers zijn het echter totaal niet met de critici eens. Zo schrijft Christian K: "Het is zeldzaam dat er zo'n intensieve chemie tussen de acteurs is en dat de acteurs in staat zijn om de gevoelens en sfeer op een zeer authentieke manier aan de kijker over te brengen."Maxton Hall is zelfs een goede aanrader voor mensen die niet zo veel series kijken of niet van buitenlandse series houden. "Als iemand die nooit naar nagesynchroniseerde series kijkt, [...] heb ik dit seizoen in minder dan een dag verslonden. Het acteerwerk was prachtig en de chemie tussen de personages was ongelofelijk. Je wordt helemaal meegezogen in het verhaal", aldus Jo-Marie Laura C.

Prime Video


Maxton Hall is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Loop jij al warm voor Maxton Hall - The World Between Us?

 • Ja, lijkt me wel wat

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niets voor mij

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen