search

Ons nieuws van zondag 26 mei 2024

Ontdek het meeslepende drama van Gloria in de nieuwe Netflix-serie 'La Vita Che Volevi'
Series / Nieuws

Ontdek het meeslepende drama van Gloria in de nieuwe Netflix-serie 'La Vita Che Volevi'

Bijzondere Italiaanse heeft hoofdrol in nieuwe miniserie op Netflix: vanaf woensdag te streamen

Ben je klaar voor de nieuwe Netflix-serie La Vita Che Volevi? Hier zijn 5 dingen die je moet weten voordat je begint met kijken:

Waar draait de serie om?


La Vita Che Volevi vertelt het verhaal van Gloria, een transgender vrouw die denkt dat ze haar geluk heeft gevonden in het schilderachtige Lecce. Maar haar rustige leven wordt verstoord wanneer Marina, een oude vriendin uit haar universiteitstijd in Napels, plotseling opduikt. Marina brengt haar kinderen mee en heeft ook nog een verrassende aankondiging, waardoor Gloria gedwongen wordt om haar verleden onder ogen te zien en te beslissen wat ze echt wil in het leven.

Wat is de setting?


De serie speelt zich af tegen de betoverende achtergrond van Lecce, het schilderachtige Salento en het levendige Napels. Deze diverse locaties voegen een extra laag van atmosfeer en authenticiteit toe aan het verhaal, waardoor de kijkers volledig ondergedompeld worden in de wereld van Gloria en haar vrienden.

Wie zijn de hoofdpersonages en welke rollen spelen ze?


De hoofdrol wordt vertolkt door Vittoria Schisano als Gloria, met Giuseppe Zeno als Sergio en Pina Turco als Marina. Elk van deze personages brengt een uniek aspect van het verhaal naar voren, terwijl ze worstelen met hun eigen demonen en relaties.

Voor wie is deze serie bedoeld?


La Vita Che Volevi is bedoeld voor kijkers die houden van meeslepende drama's met diepgaande personages en complexe relaties. Het behandelt thema's als identiteit, vriendschap en zelfontdekking op een genuanceerde manier.

Is de serie te bingen?


Zeker! Met 6 afleveringen van gemiddeld een uur, kun je La Vita Che Volevi gemakkelijk in één keer bekijken. Het is ook bedoeld als miniserie, dus verwacht geen tweede seizoen.La Vita Che Volevi is vanaf woensdag 29 mei te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 3 meest gehate personages uit de misdaadserie 'Prison Break'
Series / Specials

De 3 meest gehate personages uit de misdaadserie 'Prison Break'

Dit moeten wel de meest verschrikkelijke personages zijn uit 'Prison Break' zijn: mee eens?

Iedere serie heeft sympathieke en onsympathieke personages. Maar soms is een personage zo kwaadaardig dat dit het bloed onder je nagels vandaan haalt. Dat is het geval bij deze personages in Prison Break.

Het eerste seizoen van Prison Break kwam uit in 2005 en de serie liep tot 2017. De serie heeft 5 seizoenen en gaat over een man die geframed wordt voor een moord. Zijn broer bedenkt een briljant plan om hem te redden. Om dit uit te voeren, moet hij echter ook de gevangenis in.

T-Bag


We zijn in alle seizoenen van Prison Break genoeg verschrikkelijke personages tegengekomen. Maar één die tot de meest gehate behoort, is Theodore “T-Bag” Bagwell (Robert Knepper). Hij is een van de grootste schurken in de serie.Als het meest beruchte lid van de Fox River Eight, zorgde hij voor veel irritatie bij de kijker. Bovendien was hij het enige hoofdpersonage dat een ander hoofdpersonage vermoordde in de serie, namelijk Lechero.

Donald Self


Dan is er ook nog Donald Self (Michael Rapaport). Hoewel hij slechts in één seizoen te zien was, hoort hij toch op deze lijst. Hij probeerde zichzelf voor te doen als behulpzaam en betrouwbaar, maar dat bleek allemaal een leugen.Als laatste benoemen we Brad Bellick (Wade Williams). Hij begon als een van de meest gemene personages, met een enorm groot ego dat niet matchte met zijn capaciteiten. Maar hij bleek toch niet zo verschrikkelijk te zijn als we dachten.

Antiheld


Bellick is dan ook niet echt een schurk, maar eerder een antiheld. Hij is nog steeds niet het meest sympathieke personage, maar uiteindelijk offerde hij wel zijn leven op om anderen te redden.Bekijk Prison Break op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze veelbelovende scifi-serie zette een punt achter geliefde franchise: 15% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze veelbelovende scifi-serie zette een punt achter geliefde franchise: 15% op Rotten Tomatoes

De serie 'Flash Gordon' uit 2007 was een grote teleurstelling en betekende zelfs het einde van een franchise.

In 2007 kwam de Flash Gordon eindelijk weer terug met een nieuwe live-action serie. Fans konden niet wachten, maar helaas bleek de serie een grote teleurstelling te zijn.

Het eerste seizoen van de Flash Gordon live-action serie kwam uit in 2007. Het was de eerste film of serie in de franchise over het stripfiguur sinds de gelijknamige geanimeerde serie in 1996.

Mongo


De live-action serie gaat over de avonturen van de 25-jarige Steven "Flash" Gordon, een man die bij zijn moeder woont en wiens vader toen hij jong was getroffen werd door een wetenschappelijk experiment.

Wanneer er scheuren ontstaan in de ruimte, kan er ineens gereisd worden tussen aarde en de planeet Mongo. Mongo wordt geregeerd door de dictator Ming, die het enige drinkwater op de planeet controleert.

Slechte score


Steven ontdekt een groot geheim van zijn vader, waarvoor hij naar Mongo afreist. Hij hoopt zijn vader levend terug te vinden, maar raakt al snel betrokken bij de misstanden op de planeet. Hij maakt bondgenoten en dit leidt tot een revolutie.Flash Gordon wist helaas de verwachtingen niet waar te maken en werd allesbehalve goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes moet de serie het doen met een teleurstellende 15% van de critics.

Gecanceld


Het Britse tijdschrift SFX noemde de derde aflevering "misschien wel de slechtste aflevering ooit, van welke serie dan ook". De serie werd dan ook gecanceld in 2008, vanwege de slechte recensies.

De slechte ontvangst van de serie had een grote impact, want sindsdien zijn er in de franchise geen nieuwe films of series meer verschenen. Toch benieuwd geworden? Flash Gordon is nergens te streamen, maar de dvd is wel online te bestellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe serie op Prime Video krijgt zeer gemengde reacties: kijkers en critici zijn het niet met elkaar eens
Series / Nieuws

Nieuwe serie op Prime Video krijgt zeer gemengde reacties: kijkers en critici zijn het niet met elkaar eens

Kijkers en critici zijn zeer verdeeld over deze nieuwe Duitse boekverfilming: "intensieve chemie is zeldzaam"

Als je de laatste tijd op sociale media hebt gekeken, heb je waarschijnlijk wel iets van deze populaire Duitse serie gezien: Maxton Hall - The World Between Us. Kijkers op Instagram, YouTube en TikTok zijn ontzettend enthousiast, maar wat vinden critici eigenlijk van deze serie?

Maxton Hall is geïnspireerd op het boek Save Me van Mona Kasten en gaat over Ruby Bell (Harriet Herbig-Matten). Ze zit op de elitaire universiteit Maxton Hall, maar voelt zich niet thuis bij de kinderen van de rijkste mensen. Ruby heeft haar hele toekomst uitgedacht en heeft goede cijfers op deze universiteit nodig, maar haar hele kijk op deze rijke wereld verandert als ze haar favoriete docent samen ziet met een klasgenoot.

Rotten Tomatoes


Het is geen toeval dat er ontzettend veel gepraat wordt over Maxton Hall op sociale media. De publieksscore is namelijk een hoge 93% op Rotten Tomatoes. Critici zijn, op zijn zachtst gezegd, iets terughoudender met hun score. Zij geven de serie een score van 67%.

Critici zoals David Opie van Radio Times vinden Maxton Hall een slap aftreksel van series zoals Gossip Girl en Élite. Volgens hen brengt de serie niets nieuws naar het genre.

De beste chemie


Kijkers zijn het echter totaal niet met de critici eens. Zo schrijft Christian K: "Het is zeldzaam dat er zo'n intensieve chemie tussen de acteurs is en dat de acteurs in staat zijn om de gevoelens en sfeer op een zeer authentieke manier aan de kijker over te brengen."Maxton Hall is zelfs een goede aanrader voor mensen die niet zo veel series kijken of niet van buitenlandse series houden. "Als iemand die nooit naar nagesynchroniseerde series kijkt, [...] heb ik dit seizoen in minder dan een dag verslonden. Het acteerwerk was prachtig en de chemie tussen de personages was ongelofelijk. Je wordt helemaal meegezogen in het verhaal", aldus Jo-Marie Laura C.

Prime Video


Maxton Hall is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze keiharde actieserie met een 8.6 op IMDb is nu te streamen op Disney+
Series / Specials

Deze keiharde actieserie met een 8.6 op IMDb is nu te streamen op Disney+

Netflix' 'Daredevil' is gebaseerd op de gelijknamige superheld van Marvel, en verhuisde alweer even geleden naar Disney+.

Voordat Disney Marvel overnam, was er op Netflix verschillende Marvel-series te zien en een daarvan is de actieserie Daredevil. Gebaseerd op de gelijknamige superheld van Marvel, is de serie gemaakt door Drew Goddard. Als je fan bent van donkere superheldenseries, dan is Daredevil zeker de moeite om te kijken.

Charlie Cox speelt de hoofdrol van Matt Murdock / Daredevil, een blinde advocaat die overdag werkt en 's nachts misdaad bestrijdt als een gemaskerde burgerwacht. Deborah Ann Woll, Elden Henson, Rosario Dawson en Vincent D'Onofrio spelen ook mee in de serie. Op 10 april 2015 ging het eerste seizoen in première op Netflix. Daredevil werd in 2018 na drie seizoenen geannuleerd.

Verhaal


In Daredevil volgen we Matt Murdock alias Daredevil (Cox), een advocaat die in zijn jeugd blind raakte als gevolg van een ongeluk. Omdat hij sindsdien over versterkte zintuigen beschikt, vermomt hij zich 's nachts als de superheld Daredevil om de straten van Hell's Kitchen veilig te houden.

Gedurende de drie seizoenen van Daredevil komt Matt verschillende vijanden tegen. Zo komt hij in aanraking met Frank Castle / Punisher (Jon Bernthal), een burgerwacht met veel dodelijkere methoden, en ziet hij de terugkeer van zijn oude vriendin, Elektra Natchios. Maar zijn grootste vijand is Wilson Fisk alias Kingpin (D'Onofrio).

8,6 op 10


Daredevil kreeg heel wat positieve reacties, vooral voor de cast en de donkerdere benadering van Marvel. Er wordt aangenomen dat de serie een sterke kijkersbasis heeft opgebouwd voor Netflix, die geen exacte kijkcijfers vrijgaf. Op IMDb heeft het dan ook een score van 8,6 op 10 en staat de serie op de 144ste plaats in hun lijst van beste series ooit gemaakt.Ook op Rotten Tomatoes heeft Daredevil een hoge score van 92% met het eerste seizoen dat net geen perfecte score heeft met 99%. Toch werd de serie na drie seizoenen geannuleerd. Cox was bedroefd door de annulering, waarbij hij uitlegde dat hij enthousiast was over de plannen voor een vierde seizoen waarvan hij en de rest van de cast en crew hadden verwacht dat het zou worden gemaakt. Hij was hoopvol dat er in de toekomst een kans zou zijn om Matt Murdock / Daredevil opnieuw te vertolken.

Marvel Netflix series


Daredevil was de eerste van een reeks Marvel-series die gemaakt werden voor Netflix. Zo volgden daarna nog de series Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist en de spin-off serie The Punisher. Dit werd opgevolgd door de crossover-miniserie The Defenders, waarin alle superhelden samenkomen.Sinds Daredevil geannuleerd werd in 2018, is Cox opnieuw in de huid van de superheld gekropen, dit keer in projecten van de MCU. Zo was hij eerst opnieuw te zien als Matt Murdock in de film Spider-Man: No Way Home (2021) en was hij ook te zien als Daredevil in de Marvel-series She-Hulk en Echo. Ook D'Onofrio hernam zijn rol in de MCU als Kingpin voor de series Hawkeye en Echo.

Nieuwe serie


Daredevil komt nu helemaal terug met een nieuwe eigen serie, genaamd Daredevil: Born Again. Cox, die hoopte de rol ooit opnieuw te mogen spelen, herneemt zijn rol als Matt Murdock alias Daredevil, net als D'Onofrio als Kingpin, Bernthal als The Punisher en nog een paar andere Daredevil-sterren.Daredevil: Born Again is nu in productie, maar heeft al met heel wat problemen te maken gehad. Zo werden de schrijvers en regisseurs van de serie ontslagen en moest de productie nieuwe mensen vinden. Uiteindelijk is dat gelukt en wordt de serie op dit moment gefilmd. Daredevil: Born Again staat gepland om in 2025 uit te komen op Disney+.

Kijken?


Het is dus nog even wachten op de nieuwe Daredevil-serie, maar in afwachting kan je alle seizoenen van Daredevil zien op Disney+. Ook de andere series die verbonden zijn aan Daredevil, zoals The Defenders, zijn te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix in juni: 8 nieuwe series die je absoluut niet mag missen deze maand
Series / Nieuws

Netflix in juni: 8 nieuwe series die je absoluut niet mag missen deze maand

Van aangrijpende Netflix Originals tot hilarische komedies… Juni zit propvol topseries.

Netflix zet in juni weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de acht grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

New Amsterdam


Verschijnt op: Zaterdag 1 juni | Release: Seizoen 4 | Genre: Drama | Kijk op: Netflix

De excentrieke dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in een van Amerika's oudste ziekenhuizen en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.Hitler and the Nazis: Evil on Trial


Verschijnt op: Woensdag 5 juni | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Geschiedenis | Kijk op: Netflix

Deze aangrijpende docuserie onderzoekt de opkomst, heerschappij en berechting van Adolf Hitler en de nazi's, van de periode vóór WO II en de Holocaust tot het proces van Neurenberg.Sweet Tooth


Verschijnt op: Donderdag 6 juni | Release: Seizoen 3 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: Netfilx

Er was eens ... Gus, een innemende hertenjongen, is op zoek naar familie en trekt samen met een zwervende eenzaat op een gevaarlijk avontuur door een postapocalyptisch Amerika.My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman


Verschijnt op: Woensdag 12 juni | Release: Seizoen 5 | Genre: Talkshow | Kijk op: Netflix

De tv-legende David Letterman presenteert een intieme talkshow met interessante gesprekken en jolige uitstapjes met beroemdheden.Bridgerton


Verschijnt op: Donderdag 16 mei | Release: Seizoen 3 - Deel 2 | Genre: Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. Geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.Joko Anwar's Nightmares and Daydreams


Verschijnt op: Vrijdag 14 juni | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Horror / Mysterie | Kijk op: Netflix

Verhalen over bovennatuurlijke scifi-verschijnselen ontvouwen zich in deze collectie van zeven surrealistische verhalen die zijn bedacht door schrijver-regisseur Joko Anwar.Worst Roommate Ever


Verschijnt op: Woensdag 26 juni | Release: Seizoen 2 | Genre: Documentaire / Misdaad / Thriller | Kijk op: Netflix

Gewelddadige oplichters. IJskoude moordenaars. Deze angstaanjagende waargebeurde verhalen onthullen enkele van de ergste vormen van samenwonen die je je kunt voorstellen.That '90s Show


Verschijnt op: Donderdag 27 juni | Release: Seizoen | Genre: Documentaire / Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

In deze coming of age-comedy beleeft een nieuwe generatie tieners een zomer van 'eerste keren' in Point Place.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Futuristische series zijn de streamingdienst SkyShowtime helemaal aan het veroveren
Series / Nieuws

Futuristische series zijn de streamingdienst SkyShowtime helemaal aan het veroveren

Het wordt een avontuurlijke, fantasierijke en vooral dystopische week op SkyShowtime.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Concordia


Verschijnt op: Donderdag 30 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

In een wereld waar miljoenen camera's verbonden zijn met een AI-systeem dat elk aspect van het leven van burgers bewaakt, worden vermoedelijke misdaden voorkomen voordat ze plaatsvinden.Star Trek: Discovery


Verschijnt op: Vrijdag 31 mei | Release: Seizoen 5 - aflevering 10 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: SkyShowtime

Tien jaar voor Kirk, Spock en hun ruimteschip Enterprise, gaat de bemanning van het ruimteschip Discovery op verkenningstocht door de ruimte op zoek naar nieuwe werelden en levensvormen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ pakt uit met meerdere spectaculaire series
Series / Nieuws

Disney+ pakt uit met meerdere spectaculaire series

Het wordt een week vol aangrijpende drama's en heftige actieseries.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Veil


Verschijnt op: Woensdag 29 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Thriller | Kijk op: Disney+

Twee vrouwen spelen tijdens hun reis tussen Istanbul, Parijs en Londen een dodelijk spel met elkaar.We Were the Lucky Ones


Verschijnt op: Woensdag 29 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 7 | Genre: Drama | Kijk op: Disney+

We Were the Lucky Ones is een serie die gebaseerd is op het ongelooflijke waargebeurde verhaal van een Joodse familie die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog van elkaar gescheiden wordt. De serie volgt hen de hele wereld over terwijl ze er alles aan doen om te overleven en zich te herenigen.Doctor Who


Verschijnt op: Zaterdag 1 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Avontuur / Drama / Sciencefiction | Kijk op: Disney+

De Doctor en zijn reisgenoot Ruby Sunday reizen door tijd en ruimte, met avonturen, helemaal van het Regency-tijdperk in Engeland tot door oorlog verscheurde toekomstige werelden. Tijdens hun avonturen in de TARDIS – een tijdreizend schip in de vorm van een politietelefooncel – komen ze ongelooflijke vrienden en gevaarlijke vijanden tegen, waaronder een angstaanjagend snottermonster en de machtigste vijand van de Doctor tot nu toe.Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

26 mei: Go! Go! Loser Ranger (seizoen 1 - aflevering 8) - Animatie / Actie / Avontuur - Nu hun oude schuilplaats en bazen zijn weggevaagd, sluiten de overlevende Dusters een geheime overeenkomst met de Ranger Force om deel te nemen aan de wekelijkse confrontatie op zondag, die ze altijd verliezen. Vechter D is deze poppenkast beu en komt in actie om voor altijd alles te veranderen.

29 mei: 9-1-1 (seizoen 7 - aflevering 5) - Actie / Drama / Thriller - Deze serie verkent de hoge druk waaronder hulpverleners komen te staan als ze geconfronteerd worden met angstaanjagende, schokkende en hartverscheurende situaties. UPDATE: Het blijkt helaas dat 9-1-1 nog niet te zien is op Disney+.

29 mei: Uncle Samsik (seizoen 1 - aflevering 7) - Drama / Geschiedenis - Dit verhaal speelt zich af in de jaren 60 van de vorige eeuw, en draait om twee mannen, hun trots, hebzucht en vriendschap.

29 mei: Tracker (seizoen 1 - aflevering 7) - Misdaad / Drama - In Tracker speelt Justin Hartley de rol van Colter Shaw, een eenzame survivalist die door het land zwerft en op zoek is naar beloningen. Hij gebruikt zijn speurvaardigheden om burgers en politie te helpen bij het oplossen van allerlei mysteries, en tegelijkertijd worstelt hij met zijn gebroken gezin.

29 mei: Undead Unluck (seizoen 1 - aflevering 20) - Animatie / Actie / Avontuur - Fuko Izumo, een meisje met de gave 'ongeluk', brengt ongeluk aan iedereen die haar aanraakt. Wanneer Fuko zelfmoord wil plegen, verschijnt er plotseling een ondode met een onsterfelijk lichaam. Hij is blij dat hij eindelijk iemand heeft gevonden die hem een echte dood kan bezorgen.

22 mei: Mission: Yozakura Family (seizoen 1 - aflevering 4) - Animatie / Actie / Komedie - Een verre van normale familie. Taiyo Asano, de 'ultieme introvert', verloor zijn familie bij een tragisch ongeluk. De enige met wie hij kan praten, is zijn jeugdvriendin Mutsumi Yozakura, die een geheim bewaart als erfgename van een familie van spionnen. Haar broer Kyoichiro, een zeer ervaren spion, heeft het op Taiyo gemunt. Om zichzelf te redden, trouwt Taiyo met Mutsumi en sluit hij zich aan bij de familie Yozakura. Het begin van een unieke missie.

30 mei: The Kardashians (seizoen 5 - aflevering 2) - Reality-TV - In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.

1 juni: The Fable (seizoen 1 - aflevering 9) - Animatie / Actie / Komedie - Fable is een onoverwinnelijke huurmoordenaar die zijn tegenstander in minder dan zes seconden kan uitschakelen. Maar op een dag moet hij van zijn baas een jaar lang een gewoon leven leiden en niemand doden. Dus neemt Fable een coole, grappige en enigszins excentrieke pauze van het moorden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van Marvel-series? Kijk dan deze keigave 'X-Men'-serie met 91% op RT
Series / Specials

Fan van Marvel-series? Kijk dan deze keigave 'X-Men'-serie met 91% op RT

Deze Marvel-serie is misschien wel de beste dat er tot nu toe is verschenen in de wereld van Marvel.

Enkele jaren geleden waren er meerdere producenten van series gebaseerd op de strips van Marvel Comics. Sinds enige tijd zijn de meeste rechten terug bij Marvel en verschijnen er - los van de Spider-Man-producties van Sony Pictures - alleen films en (animatie)series van Marvel Studios.

In 2017 verscheen van FX Networks, toen onderdeel van de voormalige Fox Entertainment Group, de serie Legion. De gelijknamige strip was de inspiratiebron van de serie die uiteindelijk tot drie seizoenen kwam.

Legion


Legion speelt zich af in een alternatieve tijdlijn van de bekende X-Men-films van 20th Century Fox. Noah Hawley, bekend van de serie Fargo, was de drijvende kracht achter deze X-Men serie.

De serie richt zich op het personage David Haller, gespeeld door Dan Stevens, die de diagnose krijgt dat hij een mutant is. Hij probeert met zijn kracht "Schizofrenie" om te gaan en komt erachter dat er veel meer aan de hand is. De serie barst uiteraard van de nodige andere mutanten.

Charles Xavier


In Legion zijn overigens voldoende andere bekendere namen te zien, zoals Rachel Keller als Sydney "Syd" Barrett, Aubrey Plaza als Lenore "Lenny" Busker en Amahl Farouk / Shadow King en Jeremie Harris als Ptonomy Wallace. In de comics is Haller de zoon van Charles Xavier, in de films gespeeld door Patrick Stewart en James McAvoy.De ontvangst van Legion is sterk met 91 procent op de Tomatometer van Rotten Tomaties. De publieksscore op dezelfde website komt tot 86 procent.

Drie seizoenen


Er zijn in totaal drie seizoenen verschenen met 27 afleveringen. Legion, te zien op Disney+, is een compleet afgeronde serie. Deze werd dus niet gecanceld door de overname van Fox door Disney.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George R.R. Martin geeft update over spin-off 'A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight'
Series / Nieuws

George R.R. Martin geeft update over spin-off 'A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight'

De fantasyschrijver is van plan om in juli de set te bezoeken.

Naast House of the Dragon is A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight de tweede spin-off van Game of Thrones. De miniserie verfilmt de eerste van drie novelles en telt zes afleveringen.

De serie speelt zich zo'n honderd jaar voor Game of Thrones af. De Targaryens hebben geen draken meer, maar zitten nog steeds stevig op de IJzeren Troon. De ridder Ser Duncan "Dunk" the Tall en zijn schildknaap Aegon "Egg" Targaryen reizen door Westeros waarbij ze de nodige avonturen beleven.

Belangrijkste rollen


George R.R. Martin geeft op zijn blog, genaamd 'Not a Blog', een update over de serie. De belangrijkste rollen zijn inmiddels gecast. De hoofdrollen zullen gespeeld worden door Peter Claffey (Dunk) en Dexter Sol Ansell (Egg) en andere castingkeuzes volgen binnenkort.

Martin: "'The Hedge Knight' wordt korter en anders van toon vergeleken met 'Game of Thrones' en 'House of the Dragon'. Maar het blijft natuurlijk Westeros, dus je weet nooit wat er gebeurt. Ik hoop de set komende juli te bezoeken, wanneer ik in de buurt van Belfast ben, op weg naar de World Con in Glasgow".

Overig


Martin is als schrijver en als uitvoerend producent bij de serie betrokken. Deze taak deelt hij met Ira Parker, co-producent van House of the Dragon. Ryan Condal en Vince Gerardis (Game of Thrones en House of the Dragon) zijn twee andere bekende namen uit de franchise. Owen Harris (Black Mirror) zal drie afleveringen van de serie regisseren.

Bekijk op instagram


Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight wordt in de loop van 2025 verwacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizar gerucht over 'Mr. & Mrs. Smith': "waarom een cliffhanger verpesten?"
Series / Nieuws

Bizar gerucht over 'Mr. & Mrs. Smith': "waarom een cliffhanger verpesten?"

De actieserie, gebaseerd op de film uit 2005, kreeg te maken met een eigenaardig gerucht.

De reboot van de spionagefilm Mr. & Mrs. Smith is door Donald Glover ontwikkeld en ook speelt hij hierin een hoofdrol. Prime Video gaf goedkeuring voor een tweede seizoen.

Variety berichtte echter dat Glover en zijn medehoofdrolspeelster Maya Erskine niet langer in Mr. & Mrs. Smith zouden spelen. Dit zouden bronnen medegedeeld hebben. Glovers co-showrunner Francesca Sloane reageerde op dit verhaal in een gesprek met EW.

Cliffhanger


De showrunner gaf aan dat er werkelijk geen snars van dit verhaal klopt. Sloane: "Ik had het er gisterenavond met Donald [Glover] over en we zeiden tegen elkaar 'over welke bronnen hebben ze het?'. We hebben niet voor niks het seizoen geëindigd met een cliffhanger; die gaan we toch niet verpesten?".

Momenteel zijn er nog geen afleveringen geschreven. Sloane gaf aan dat ze niets wilde verklappen over het tweede seizoen, behalve dat "onthuld wordt wat er in seizoen 1 is gebeurd".

Eigen draai


Mr. & Mrs. Smith geeft een eigen draai aan de film uit 2005. De serie bevat een flinke dosis actie, maar richt zich daarnaast ook op de relatie tussen de twee hoofdpersonen. Het 'echtpaar' Smith heeft een opdracht en moet in dit kader doen alsof ze gelukkig getrouwd zijn. Dit laatste blijkt voor het tweetal minstens zo uitdagend als hun geheime missie.Mr. & Mrs. Smith kun je streamen op Prime Video.

LET OP!! Onderstaand bronartikel bevat mogelijk spoilers!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseur 'Harry Potter'-films maakt zich zorgen: ''ze moeten beschermd worden''
Series / Nieuws

Regisseur 'Harry Potter'-films maakt zich zorgen: ''ze moeten beschermd worden''

'Potter'-legende David Yates geeft zijn opvolgers gratis advies voor de HBO-serie.

Het is alweer een jaar geleden dat HBO aankondigde de Harry Potter-boeken van J.K. Rowling opnieuw te gaan verfilmen als serie. Sindsdien hebben we weinig updates gezien over het project; de streamer werkt vooral achter de schermen aan de nieuwe serie.

Des te leuker is het als oude bekenden uit de Potter-franchise van zich laten horen. Zo ging regisseur David Yates in gesprek met On Demand Media in op de nieuwe serie. Yates regisseerde de laatste vier Potter-films en de drie Fantastic Beasts-films.

Jonge cast


''Het meest belangrijke is dat je de boeken op de juiste manier interpreteert voor nu'', zie Yates als antwoord op de vraag of hij tips had voor de nieuwe makers. ''Het mooie aan die verhalen is dat ze universeel voelen. In welke cultuur deze boeken of films ook belanden, mensen snappen ze.''

'Toen wij de films maakten was het behoorlijk uitdagend voor een jonge cast'', ging Yates verder. ''Wij hadden een soort firewall om hen heen, om ze te beschermen. We hadden toen geen sociale media zoals we die nu hebben. Nu heeft iedereen een mening, een perspectief.''

Jonge cast


''Sinds wij klaar waren met de films, tien jaar geleden, is de publieke opinie aggresiever geworden'', zei de Potter-regisseur. ''Er gaat veel op ze afkomen, en mijn advies is dus om de jonge acteurs te beschermen.''De Harry Potter-serie staat gepland voor 2026 en zal verschijnen op HBO Max. Daar kun je momenteel ook de Potter-films en Fantastic Beasts-films zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.