search
Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen
Series / Specials

Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

'Another Life' was een grote flop en werd na twee seizoenen geannuleerd.

Een goede scifi-serie maken is niet gemakkelijk en dat toonde Netflix met de scifi-serie Another Life. Het eerste seizoen van de serie werd een flop en kreeg maar een score van 6% op Rotten Tomatoes. Toch werd de serie vernieuwd voor een tweede seizoen, maar dat zou ook de laatste zijn.

Another Life is bedacht door Aaron Martin en kwam in 2019 uit op Netflix. In 2021 kwam het tweede seizoen uit. In de serie spelen onder andere Katee Sackhoff, Selma Blair, Tyler Hoechlin, Justin Chatwin en Jake Abel mee.

Verhaal


In Another Life volgen we astronaut Niko Breckinridge (Sackhoff) en haar bemanning, die op een missie zijn om de oorsprong te achterhalen van een buitenaards artefact dat plots op aarde verscheen. Haar man Erik Wallace (Chatwin) is een wetenschapper die probeert te communiceren met het artefact.

De bemanning waagt een poging om de oorsprong van het artefact te bepalen en contact te leggen met de aliens die het hebben gestuurd, maar ondertussen moeten zij onverklaarbare verschrikkingen te lijf gaan, die misschien wel het eind van hun missie zouden kunnen betekenen.

Flop


Another Life was uiteindelijk een grote flop en kreeg voor zijn eerste seizoen maar een score van 6% op Rotten Tomatoes. Het consensus van de website luidt: "Een allegaartje van een eerbetoon aan sciencefiction, Another Life ontbeert de onderscheidende vonk die nodig is om het te onderscheiden van het scala aan verhalen waarnaar het streeft."



Seizoen 2 heeft slechts vier recensies van critici gekregen op Rotten Tomatoes, één minder dan de minimumvereiste van vijf voor een score of consensus, waardoor het tweede seizoen niet eens een score heeft. Maar drie van de vier recensies zijn negatief en dus zou het tweede seizoen van Another Life ook geen hoge score gekregen hebben. Het publiek was wel positiever over de serie en gaf het een hogere score van 69%.

Kijken?


Toch zin om eens Another Life te zien? Dan kan je beide seizoenen van de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Another Life gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen