search
Deze sterk ontvangen fantasy/horrorserie werd al gecanceld voordat de tweede aflevering uit was
Series / Specials

Deze sterk ontvangen fantasy/horrorserie werd al gecanceld voordat de tweede aflevering uit was

'Swamp Thing' is een superheldenserie gebaseerd op het gelijknamige personage uit de DC Comics.

Soms worden series veel te vroeg geannuleerd. Dit was het geval met de superheldenserie Swamp Thing, die gemaakt is door Gary Dauberman en Mark Verheiden en gebaseerd is op het gelijknamige personage uit de DC Comics. Voordat de serie een kans kreeg, werd al beslist om Swamp Thing te annuleren na één seizoen.

Swamp Thing kwam uit in 2019 en kreeg positieve recensies van critici, vooral voor de horror-elementen en praktische monster-effecten van de serie. Maar dat maakte niet veel uit, want voordat de tweede aflevering uitkwam op 7 juni 2019 werd Swamp Thing al geannuleerd.

Verhaal


Swamp Thing speelt zich af in Marais, Louisiana. Deze stad bestaat niet echt, maar verwijst wel op een manier naar de serie, want Marais betekent Swamp in het Frans. We volgen Abby Arcane (Crystal Reed), een medische dokter en onderzoeker die terugkeert naar haar geboorteplaats Marais. Daar bundelt ze haar krachten met Dr. Alec Holland (Andy Bean) om een dodelijk virus te onderzoeken dat in de moerassen is geboren.

Kort nadat hun zoektocht begint, verdwijnt Alec op mysterieuze wijze midden in het moeras. Abby besluit hem te gaan zoeken en moet tegelijkertijd haar verleden en haar oude demonen onder ogen zien. Ze ontmoet daar de gelijknamige Swamp Thing (Derek Mears), een plant-elementair wezen dat kwaadaardige krachten bestrijdt rond een moeras in Louisiana.

Creatieve meningsverschillen


Ondanks een sterke ontvangst en positieve reacties van critici, werd Swamp Thing geannuleerd na één seizoen. Het gebeurde zelfs al voordat de tweede aflevering uitkwam. De problemen rond Swamp Thing begonnen al een maand voordat de eerste aflevering uitkwam. In april 2019 werd de productie van de serie onverwacht stopgezet vanwege creatieve meningsverschillen met de moedermaatschappij van DC Universe, WarnerMedia, waardoor het oorspronkelijke aantal afleveringen werd teruggebracht van 13 naar 10.



Verdere rapporten vermeldden dat de serie werd geannuleerd vanwege budgettekorten nadat het verwachte niveau van belastingverminderingen die werden aangeboden door de staat North Carolina aanzienlijk waren verminderd. Een vertegenwoordiger van DC Universe zei dat de streamingdienst werd heroverwogen en dat er geen plannen waren voor een tweede seizoen. De woordvoerder lichtte niet expliciet toe waarom Swamp Thing werd geannuleerd.

#SaveSwampThing


Mears, die gestalte gaf aan Swamp Thing, beschreef de annulering als hartverscheurend en voelde dat de beslissing om de serie te annuleren een gebrek aan respect toonde van de kant van DC. Hij voegde eraan toe dat leden van de productie tot aan de annulering te horen hadden gekregen "hoe geweldig alles was. Dus het is een vreemde, vage ruimte waar we ons nu allemaal in bevinden omdat we officieel niet weten waarom dat zou gebeuren of waarom ze het hebben geannuleerd."



Fans van de serie waren natuurlijk ook niet blij met de beslissing en begonnen een beweging met de hashtag #SaveSwampThing die zich verspreidde op sociale media kort nadat de serie was geannuleerd in een poging om het te redden. Mears toonde ook zijn steun voor de beweging.

The CW


Met het netwerk The CW, dat de uitzendrechten van Swamp Thing verwierf, sloot The CW-president Mark Pedowitz de mogelijkheid van een tweede seizoen niet uit, maar in januari 2021 zei Pedowitz dat het onwaarschijnlijk was dat de serie zou terugkeren op The CW en merkte ook op dat er een kleine kans was dat Swamp Thing zou verschijnen in andere Arrowverse-series, zoals Legends of Tomorrow.



Het bleef dus bij één seizoen van tien afleveringen, maar het is nog wel de moeite om Swamp Thing eens te zien, en dat kan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ik heb Swamp Thing al gezien en de serie gaaf

  • Klopt

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Klopt niet

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen