search
Ontdek waarom 'Dead Boy Detectives' van HBO Max naar Netflix verhuisde
Series / Nieuws

Ontdek waarom 'Dead Boy Detectives' van HBO Max naar Netflix verhuisde

Ook in het streaminglandschap kan elk nadeel zijn voordeel hebben.

Binnenkort verschijnt de spannende nieuwe serie Dead Boy Detectives op Netflix. De spin-off van het succesvolle The Sandman zou eerst eigenlijk op een hele andere streamingdienst uitgebracht worden.

Showrunner van Dead Boy Detectives, Steve Yockey, licht toe waarom de horror-komedie van HBO Max naar Netflix verhuisde en voegt eraan toe dat deze plotselinge verandering hen in staat stelde meer in het universum van The Sandman te blijven. Beide series zijn gebaseerd op de werken van schrijver Neil Gaiman.

Waarschuwing met positief gevolg


Yockey vertelde: "We waren de serie aan het maken bij HBO Max, maar er was wat onzekerheid over wanneer ze het precies zouden uitbrengen, op basis van mogelijke releasedata en zaken waar wij niets van af wisten. Daarnaast wilde Netflix de serie, omdat zij 'Sandman' hadden en het zich afspeelt in hetzelfde universum."

Hij vervolgde: "Dus Beth [Schwartz] en ik hadden aanvankelijk plannen om een serie te bouwen die plaatsvond in het 'Sandman'-universum, wat we ook deden. Maar Warner Brothers kwam naar ons toe en zei: 'Gebruik geen 'Sandman' IP of Netflix zal naar je toe komen,' en dat kwam voor ons eigenlijk prima uit."

Juridisch getouwtrek


Vanwege juridische redenen konden ze geen connectie tussen de twee series maken, maar de netwerkswitch stelde hem wel in staat een gedeeld universum tussen Dead Boy Detectives en The Sandman te creëren.Stream alle acht afleveringen van Dead Boy Detectives op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Sandman Universe: ben jij fan?

 • Ja, natuurlijk

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niets voor mij

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen