search
Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies
Series / Nieuws

Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Nieuwe Netflix-serie, gebaseerd op DC-comics, is de perfecte overlap tussen de superheldenfranchise en Netflix' Wednesday.

De personages uit de nieuwe Netflix-serie Dead Boy Detectives zullen bekend voorkomen voor fans van de DC-comic The Sandman. Zijn critici even enthousiast over de gloednieuwe serie als over de iconische comics?

De nieuwe Dead Boy Detectives van Netflix is geproduceerd door Steve Yockey die de personages geleend heeft van de DC-comic van Neil Gaiman en Matt Wagner. De serie, die 8 afleveringen telt, ging op 25 april 2024 in première.

Dead Boy Detectives


Edwin (George Rextrew) en Charles (Jayden Revri) zijn tientallen jaren na elkaar geboren en ontmoeten elkaar pas in hun dood. Ze worden beste vrienden en besluiten samen mysteries op te lossen als geesten. Ze krijgen hulp van de helderziende Crystal (Kassius Nelson) en haar vriend Niko (Yuyu Kitamura). Het maakt niet uit welke obstakels ze tegenkomen, kwade heksen, de hel of de dood, ze blijven bij elkaar.

De serie krijgt een fantastische score van maar liefst 90% op Rotten Tomatoes, maar de publieksscore is zelfs nog hoger. Fans geven de serie namelijk een verbluffende 92%.

Rotten Tomatoes


"Dead Boy Detectives" lijkt gemaakt te zijn voor fans van Netflix' "Wednesday"", aldus Pittsburgh Tribune-Review. Nuha Hassan legt uit dat de serie een sterk emotioneel gedreven plot heeft "en het is zeker hetgeen dat ervoor zorgt dat de bende de mysteries samen oplost".Ook Consequence is groot fan: Dead Boy Detectives [...] levert iets onbeschaamd vreemds, grappigs, verdrietigs en boeiends." Ook prijst de criticus de steeds beter wordende speciale effecten van The CW. The Wrap is bang dat de serie alleen door jongvolwassenen gekeken gaat worden, maar de serie is juist voor elke "kijker die van een goed stripboek of spookverhaal houdt."

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar de avonturen van Edwin en Charles? Stream dan Dead Boy Detectives op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij de series vergelijkbaar?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen