search
'The Big Door Prize' is een komedie op Apple Tv+ die je volgens de Rotten Tomatoes recensies niet mag missen
Series / Nieuws

'The Big Door Prize' is een komedie op Apple Tv+ die je volgens de Rotten Tomatoes recensies niet mag missen

The Big Door Prize is wellicht de beste komedie van dit moment. Critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast.

In september 2020 kwam het meest recente boek van schrijver M.O. Walsh uit, The Big Door Prize. Dit boek werd zijn grootste succes en werd opgepakt door Apple TV+ voor een adaptatie. Ondertussen zijn de eerste paar afleveringen van het tweede seizoen uit.

Het eerste seizoen van The Big Door Prize ging in 2023 in première en scoorde hoog bij kijkers. Zo gaven critici het seizoen een verbluffende 92% op Rotten Tomatoes en ook het publiek was enthousiast. Zij gaven de serie een score van 72%.

Seizoen 2


In seizoen 2 worden de Deerfield bewoners dichter bij elkaar gebracht en proberen ze samen uit te vogelen wat hun MORPHO-kaarten betekenen. Critici zijn blijkbaar net zo enthousiast over seizoen 2 als over seizoen 1, want zij geven de nieuwe afleveringen dezelfde score, namelijk 92%.

The Daily Beast: "Het zijn weer een zalige [...] 10 afleveringen die het hardst toeslaan wanneer je dat het minst verwacht, het soort televisie dat aandringt op de intelligentie van de kijker, in plaats van op zichzelf."

Rotten Tomatoes recensies


"[E]r is deze keer zorg en moeite gestoken in het proberen van iets anders [ten opzichte van seizoen 1]", aldus Av Club. Wel denkt de top criticus Tom Philip dat seizoen 2 geen nieuwe kijkers zal trekken, alleen fans van seizoen 1.



Opvallend genoeg zijn er bijna geen recensies op Rotten Tomatoes die iets zeggen over de humor, ondanks dat The Big Door Prize een komedie is. Wel zegt Fresh Fiction dat de serie intrigerend is "net alsof je deel uitmaakt van een kampvuurcirkel, met discussies die net zo verhelderend zijn als de flakkerende vlammen."

Apple TV+


Na de recensie van Fresh Fiction gelezen te hebben is het wel duidelijk: The Big Door Prize is een komedie op Apple TV+ die je niet mag missen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Big Door Prize? Heb jij zin om deze serie te gaan kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen