search
Spannende misdaadserie uit Spanje staat klaar om Netflix te veroveren: iets voor jou?
Series / Specials

Spannende misdaadserie uit Spanje staat klaar om Netflix te veroveren: iets voor jou?

'El Casa Asunta' vertelt het tragische verhaal over de moord op de 12-jarige Asunta Basterra.

Op Netflix verschijnt vandaag de nieuwe spannende serie El caso Asunta. Om je alvast voor te bereiden op de Spaanse misdaadserie, zijn hier de antwoorden op vijf brandende vragen over het verhaal.

Waar gaat El caso Asunta over?


De serie speelt zich af in 2013. De inwoners van Spanje worden opgeschrikt door de moord op Asunta Basterra, die veel andacht krijgt in het nieuws en de media. Haar adoptieouders geven haar op als vermist. 24 uur later wordt ze dood gevonden, waarna al snel blijkt dat ze vermoord is. Wie heeft deze afschuwelijke moord gepleegd?

Is de serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal?


Ja, El caso Asunta is helaas gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De moord op Asunta heeft echt plaatsgevonden. Asunta (oorspronkelijke naam Fang Yong) was een geadopteerd meisje van Chinese afkomst.

Ze had veel hobby's, waaronder pianospelen en ballet, en was hoogbegaafd. Het tragische verhaal rondom haar moord heeft een enorm verbazingwekkende en onbegrijpelijke afloop.

Hoelang doe je over de serie?


El caso Asunta bestaat uit 6 afleveringen. Deze duren allemaal ongeveer 50 minuten. De serie is een miniserie, wat betekent dat er maar één seizoen van zal komen. Je kunt het hele verhaal dus makkelijk binnen een weekend bekijken.



Welke acteurs spelen in de serie?


In de serie zijn Candela Peña en Tristán Ulloa te zien als de adoptieouders van Asunta, Rosario Porto en Alfonso Basterra. Daarnaast zien we Iris Whu als Asunta zelf, Javier Gutiérrez als rechter Malvar en Carlos Blanco als agent Ríos. Vooral Peña en Gutiérrez zijn bekend in Spanje en hebben meerdere acteerprijzen gewonnen.

Is deze serie iets voor jou?


El caso Asunta is een aanrader voor fans van true crime en misdaadseries. Ook liefhebbers van Spaanse series en series over het rechtssysteem moeten deze serie absoluut gezien hebben.

El caso Asunta is vanaf 26 april te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Brn jij al gestart met deze Spaanse serie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen