search
De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre
Series / Specials

De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

Dit was de eerste misdaadverfilming die Prime Video zelf maakte: deze veteraan-acteur speelde de hoofdrol.

Het succes van Reacher heeft Prime Video's reputatie voor het maken van geslaagde eigen misdaadseries versterkt. Dit was echter niet de eerste boekverfilming in het genre van politieke actiethrillers.

Het veelgeprezen Bosch was de eerste serie die Amazon, het moederbedrijf van Prime Video, zelf maakte. Voor het bedrijf was dit de start van meerdere goed ontvangen producties, waarvan het succesvolle Reacher duidelijk de meest recente is.

Actie en humor


Bosch is een verfilming van Michael Connelly's boekenserie over rechercheur Hieronymus "Harry" Bosch. Deze serie liep gedurende zeven seizoenen (2014 -2021) en wordt beoordeeld met een uitstekende 94% door de kijkers op Rotten Tomatoes. De hoofdrol wordt gespeeld door Titus Welliver, die een lijst met indrukwekkede producties op zijn cv heeft staan. Zo was hij te zien in Lost, Deadwood, Sons of Anarchy en de Oscarwinnende film Argo.

Harry is een Vietnamveteraan die na zijn tijd in het leger rechercheur wordt bij de politie van Los Angeles. Samen met zijn partner Jerry Edgar (Jamie Hector) lost hij de nodige misdrijven op, wat uiteraard gepaard gaat met de nodige actie en humor. Na het einde van Bosch volgde een vervolgserie getiteld Bosch: Legacy, waarin we Harry na zijn carrière bij de politie terugzien als privé-detective.

Ster


Volgens The Wrap is Amazon een ster in het maken van dit type serie. Bosch was echter niet de enige serie in dit genre van Amazon. Dit werd vervolgd met series als Jack Ryan en The Terminal List . Gekscherend wordt dit ook wel 'dad tv' genoemd, oftewel series waarin herkenbare personages te zien zijn en waarin broederschap tussen mannen een belangrijke rol speelt. Reacher borduurt dus voort op de ervaring die Amazon heeft verworven bij het ontwikkelen van de eerdere succesvolle producties, waarbij Bosch de allereerste was.



Alle zeven seizoenen van Bosch kun je bekijken op Prime Video. De spin-off Bosch: Legacy is hier ook te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Reacher is een bijzonder gave serie

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen