search
De 'Sandman'-serie 'Dead Boy Detectives' komt met twee unieke speurneuzen
Series / Featured

De 'Sandman'-serie 'Dead Boy Detectives' komt met twee unieke speurneuzen

Het tweetal Edwin en Charles weet zich zelfs in de wereld van 'Sandman' te onderscheiden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Aangezien het een stripverfilming betreft van Neil Gaiman, kan een zekere dosis magie en surrealisme natuurlijk worden verwacht. Ondanks dat weet het detectivebureau van de twee dode tienerjongens de aandacht te trekken.

Edwin Paine (George Rexstrew) en Charles Rowland (Jayden Revri) zien eruit als twee pubers maar zijn feitelijk al veel ouder. De twee zijn al jaren dood maar wisten het hiernamaals te ontsnappen. Ze hebben een onzichtbaar detectivebureau op aarde waarbij ze voornamelijk andere geesten helpen om raadsels op te lossen.

In de onderwereld


Het tweetal vult elkaar prima aan. Edwin is duidelijk de intellectuele helft van het bedrijf. Niet alleen is hij langer dood dan Charles, hij heeft ook een tijdlang in de onderwereld gezeten. Hierdoor is hij op de hoogte van het bovennatuurlijke en magie. Hij bevat een verzameling boeken met allerhande spreuken en rituelen en gebruikt voornamelijk zijn analytische vermogen om zaken op te lossen.

Charles vult zijn vriend aan in de zin dat hij meer van de actie is. Theorieën en zaken overdenken is niks voor hem, hij duikt overal het liefst spontaan in. Zijn bovennatuurlijke kennis bestaat vooral uit praktische instrumenten. Het betreft hier een betoverde knuppel en een rugzak waarin zo ongeveer alles gedragen kan worden.

Bovennatuurlijke autoriteiten


Doordat de twee vrienden eigenlijk allang in het hiernamaals moeten zitten, moeten ze zich gedeisd houden om geen aandacht te trekken van allerlei bovennatuurlijke autoriteiten. Dit zal ze echter niet weerhouden van de nodige avonturen en het oplossen van mysteries in deze spin-off uit de wereld van The Sandman.Dead Boy Detectives kun je bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij al gestart aan Dead Boys Detectives?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen