search
'Stranger Things' S5 krijgt versterking van legendarische regisseur
Series / Nieuws

'Stranger Things' S5 krijgt versterking van legendarische regisseur

Via een lek is naar buiten gekomen dat Frank Darabont na jaren van afwezigheid terugkeert achter de camera.

Frank Darabont is een naam die we al jaren niet meer langs hebben zien komen, maar daar is een goede reden voor. Gelukkig keert hij binnenkort wel terug van weggeweest!

Darabont kennen we niet alleen als regisseur van filmklassiekers als The Green Mile en The Shawshank Redemption, maar ook als bedenker van de megapopulaire serie The Walking Dead.

Langlopende rechtszaak


Sinds The Mist uit 2007 heeft Darabont echter geen film meer gemaakt door een langlopende rechtszaak rondom de rechten van The Walking Dead.

Darabont kreeg uiteindelijk een bedrag van 200 miljoen dollar, maar in Hollywood zorgde dat er wel voor dat hij niet meer aan de bak kwam bij de filmstudio's. Een ongeschreven regel is dat je een filmstudio in Hollywood nooit aanklaagt zonder gevolgen.

Talent goed benut


De Duffers-broers hebben hier echter lak aan en hebben Darabont teruggehaald voor een bijzondere klus. De beroemde regisseur zou namelijk de derde en vijfde aflevering van Stranger Things seizoen 5 hebben geregisseerd.

De afleveringen in kwestie dragen de titels The Turbow Trap en Shock Jock, maar verdere details over deze afleveringen zijn nog onbekend.

Alles wordt uit de kast gehaald


Daarnaast zouden de Duffers zelf meerdere afleveringen hebben gemaakt, maar zouden ook regisseurs Shawn Levy (Deadpool & Wolverine) en Dan Trachtenberg (Prey) afleveringen voor hun rekening nemen.

Het allerlaatste seizoen van Stranger Things verschijnt ergens in 2025 op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Ik ben Stranger Things zat

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen