search
Hartverscheurende serie 'The Tattooist of Auschwitz' is "rijk en belangrijk"
Series / Nieuws

Hartverscheurende serie 'The Tattooist of Auschwitz' is "rijk en belangrijk"

Hartverscheurende serie volgt het leven van Holocaust-overlevende in Auschwitz, met een hoge score op Rotten Tomatoes.

In 2018 kwam het boek The Tattooist of Auschwitz van de Nieuw-Zeelandse schrijfster Heather Morris uit. Onlangs is het boek verfilmd, maar wat vinden critici er eigenlijk van? Is het een hartverscheurende serie die je gezien moet hebben of kan je alle horrors uit het verhaal beter links laten liggen?

De Joodse Holocaust overlevende Lali Sokolov deelde in 2003 zijn afschruwelijke verhaal met schrijfster Heather Morris. De serie The Tattooist of Auschwitz volgt dan ook het leven van Lali in het onmenselijke kamp. In de hoop om te overleven, neemt hij een mensonterende baan aan: hij moet de nummers van de gevangenen op hun armen tatoeëren.

Rotten Tomatoes score


De oorlogsserie krijgt van critici een stevige score van 86% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven). Zoals NME schrijft, is "van de serie genoten" zeker niet de juiste woordkeuze. Desondanks is "The Tattooist of Auschwitz een rijke en belangrijke serie".

Volgens topcriticus Nick Schager van The Daily Beast doet de serie eer aan de genomen levens: "[De serie] toont respect voor het onderwerp door te weigeren enig aspect van het verhaal te verhullen, inclusief de gecompliceerde gevoelens van het hoofdpersonage."

Een angstaanjagend bekend onderwerp


Ook Harriet Addison van London Evening Standard is positief over de serie, maar ze waarschuwt wel dat het tempo hoog ligt. "[D]e meedogenloze brutaliteit wordt afgewisseld met sombere, bedachtzame, prachtig geacteerde momenten van zowel de jonge als de oude Lali."Hoewel er meerdere series zijn gemaakt over dit onderwerp, is volgens Tim Stevens van The Spool The Tattooist of Auschwitz wel echt anders. Dit komt door de "weergave van het leven na de kampen. [De serie] laat zien hoe het einde van de 'bevrijding' door het Russische leger geen einde maakte aan het lijden van velen."

SkyShowtime


The Tattooist of Auschwitz op SkyShowtime is dus een hartverscheurend, maar belangrijk verhaal over de horrors uit de Tweede Wereldoorlog.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij The Tattooist of Auschwitz hebt gezien, zou jij deze serie aanraden?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen