search

Ons nieuws van zondag 5 mei 2024

'Ninja Kamui': wil de ware ninja alstublieft opstaan?
Recensie

'Ninja Kamui': wil de ware ninja alstublieft opstaan?

Fijne instapserie voor de beginnende animekijker en genoeg moois voor de doorgewinterde liefhebber.

Regie: Sunghoo Park, Hiroki Itai, Hiro Ôki | Cast (stemmen): Kenjirô Tsuda (Higan), Atsushi Ono (Mike Moriss), Yuki Wakai (Emma), Kazuhiro Yamaji (Yamaji), Yûichi Nakamura (Zai), Yurika Hino (Mari), e.a. | Afleveringen: 12 | Speelduur: 22 minuten | Jaar: 2024

In een dystopische toekomst, waarin internationale conflicten beheerst worden door private ondernemingen, besluit de leiding van de ninjaclan Japan in te ruilen voor Amerika. Enkele ninja's zijn het hier niet mee eens, want hun voornaamste taak zou de bescherming van het moederland moeten zijn. Zij verlaten de clan en duiken onder met valse identiteit, gefaciliteerd door gezichtsveranderende technologie. De clan spoort de verbannen ninja's op om bloedig met ze af te rekenen. Meesterninja Higan, die een rustig bestaan heeft opgebouwd, staat ook op hun lijst.

Ninja Kamui ('een spirituele ninja') buigt zich over de vraag wie nu de echte ninja's – of shinobi, zoals ze ook wel worden genoemd – zijn: de organisatie die zich lijkt te hebben verkocht aan de hoogste bieder of de afvalligen die individueel de levenswijze van de ninja's in stand proberen te houden? De serie kiest de kant van Higan en de andere bannelingen, maar besteedt ook aandacht aan de drijfveren en rechtvaardiging van hun tegenstrevers. Bovendien is niet alles wat het lijkt: in deze wereld is verraad de harde realiteit.

Higan wordt gedreven door wraak en komt op zijn pad van vergelding een aantal kleurrijke personages tegen. Hij wordt geholpen door een duo FBI-agenten die een rijke voorgeschiedenis delen, maar vooral zijn tegenstanders vormen een interessante groep behoorlijk psychopathische individuen. Deze ninja's zijn doorgaans – evenals Higan zelf – geen gecamoufleerde sluipmoordenaars, maar bombastische persoonlijkheden in bontgekleurde, gemechaniseerde outfits, die zich ook in het volle daglicht vertonen.

Dit laatste doet wel enige afbreuk aan de mysterieuze ninjamythologie. Een van de personages verwijt een ander dat deze het verschil tussen een ninja en een samoerai niet weet, maar Ninja Kamui voert dan ook een erg afwijkend soort shinobi ten tonele. Aan de andere kant is dit spanningsveld tussen traditie en verandering – ten goede of ten kwade – een sterk achterliggend thema van de serie en zien de robotachtige pantsers en navenante gevechtstechnieken er zeker cool uit.

De duels tussen de verschillende ninja's zijn uitermate spectaculair. Martial arts worden afgewisseld met vuurgevechten en futuristische krachten; alles goed gedoseerd. Elke ninja heeft een unieke, geheime kracht, maar de gevechten vliegen niet volledig uit de bocht: dit zijn geen superhelden en superschurken. Door de persoonlijke lading die de krijgers meenemen naar de gevechten worden deze nooit een hersenloos bloedbad, al zijn ze wel lekker gewelddadig. Zowel op als buiten het scherm worden ledematen afgerukt en hersens verpulverd.

De animatiestijl combineert handgetekende personages met computergegenereerde achtergronden op een manier waardoor alles een organisch geheel vormt. In sommige animeseries wordt er gebruikgemaakt van contrasterende technieken, maar dat is hier niet het geval. In die zin is Ninja Kamui een zeer toegankelijke vertegenwoordiger van het genre. De serie is oogstrelend zonder dat het overweldigend wordt.

De verhaallijnen en achtergronden van de personages hebben genoeg diepgang om de liefhebber emotioneel betrokken te houden bij al het wapengekletter, maar zijn niet zo overdreven gelaagd als we soms in andere animeseries zien. Ook dat maakt deze serie lekker toegankelijk voor de ongetrainde kijker. Als je voor het eerst een dystopische anime probeert, kun je het slechter treffen.

★★★★☆

Ninja Kamui is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hartverscheurende serie 'The Tattooist of Auschwitz' is "rijk en belangrijk"
Series / Nieuws

Hartverscheurende serie 'The Tattooist of Auschwitz' is "rijk en belangrijk"

Hartverscheurende serie volgt het leven van Holocaust-overlevende in Auschwitz, met een hoge score op Rotten Tomatoes.

In 2018 kwam het boek The Tattooist of Auschwitz van de Nieuw-Zeelandse schrijfster Heather Morris uit. Onlangs is het boek verfilmd, maar wat vinden critici er eigenlijk van? Is het een hartverscheurende serie die je gezien moet hebben of kan je alle horrors uit het verhaal beter links laten liggen?

De Joodse Holocaust overlevende Lali Sokolov deelde in 2003 zijn afschruwelijke verhaal met schrijfster Heather Morris. De serie The Tattooist of Auschwitz volgt dan ook het leven van Lali in het onmenselijke kamp. In de hoop om te overleven, neemt hij een mensonterende baan aan: hij moet de nummers van de gevangenen op hun armen tatoeëren.

Rotten Tomatoes score


De oorlogsserie krijgt van critici een stevige score van 86% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven). Zoals NME schrijft, is "van de serie genoten" zeker niet de juiste woordkeuze. Desondanks is "The Tattooist of Auschwitz een rijke en belangrijke serie".

Volgens topcriticus Nick Schager van The Daily Beast doet de serie eer aan de genomen levens: "[De serie] toont respect voor het onderwerp door te weigeren enig aspect van het verhaal te verhullen, inclusief de gecompliceerde gevoelens van het hoofdpersonage."

Een angstaanjagend bekend onderwerp


Ook Harriet Addison van London Evening Standard is positief over de serie, maar ze waarschuwt wel dat het tempo hoog ligt. "[D]e meedogenloze brutaliteit wordt afgewisseld met sombere, bedachtzame, prachtig geacteerde momenten van zowel de jonge als de oude Lali."Hoewel er meerdere series zijn gemaakt over dit onderwerp, is volgens Tim Stevens van The Spool The Tattooist of Auschwitz wel echt anders. Dit komt door de "weergave van het leven na de kampen. [De serie] laat zien hoe het einde van de 'bevrijding' door het Russische leger geen einde maakte aan het lijden van velen."

SkyShowtime


The Tattooist of Auschwitz op SkyShowtime is dus een hartverscheurend, maar belangrijk verhaal over de horrors uit de Tweede Wereldoorlog.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime gaat door met 'Star Trek: Discovery' en nog een serie om lekker te bingewatchen
Series / Nieuws

SkyShowtime gaat door met 'Star Trek: Discovery' en nog een serie om lekker te bingewatchen

Deze week gaat SkyShowtime voor series van kwaliteit boven kwantiteit.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


A Gentleman in Moscow


Verschijnt op: Donderdag 9 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Een Russische aristocraat ontkomt aan de dood en wordt onder huisarrest geplaatst terwijl de Bolsjewistische Revolutie zich voor zijn ogen ontvouwt.
Star Trek: Discovery


Verschijnt op: Vrijdag 10 mei | Release: Seizoen 5 - aflevering 7 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: SkyShowtime

Tien jaar voor Kirk, Spock en hun ruimteschip Enterprise, gaat de bemanning van het ruimteschip Discovery op verkenningstocht door de ruimte op zoek naar nieuwe werelden en levensvormen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De gruwelen van mensensmokkel komen tot leven in 'Io Capitano': nu thuis op de buis
Films / Specials

De gruwelen van mensensmokkel komen tot leven in 'Io Capitano': nu thuis op de buis

De film van de Italiaanse regisseur Matteo Garrone maakte veel indruk bij het filmpubliek.

Liefhebbers van het drama-genre kunnen vanaf deze week de indrukwekkende film Io Capitano streamen. In de internationale co-productie wordt een blik geworpen op de gruwelen van de mensensmokkel richting het Europese continent.

Io Capitano vertelt het verhaal van twee Senegalese jongens die besluiten naar Europa te vertrekken om de armoede van Dakar te ontvluchten. De film volgt het avontuur van de jongens en werpt een blik op de keiharde wereld van de Afrikaanse mensensmokkel.

Ontwikkeling


Io Capitano is geschreven en geregisseerd door Matteo Garrone, die in het verleden al hoge ogen wist te gooien met films als Gomorra en Dogman. Waar zijn vorige films vooral van Italiaanse bodem waren, betreft Io Capitano een internationale co-productie.

De film ging in première tijdens het Internationaal Film Festival van Venetië in 2023, waar het een staande ovatie van maar liefst 13 minuten kreeg. Regisseur Matteo Garrone kreeg op het gerenommeerde filmfestival een Zilveren Leeuw voor de regie.

Ontvangst


Io Capitano werd goed ontvangen door zowel filmcritici als het publiek. Op rottentomatoes.com scoort de film een indrukwekkende 97 procent op basis van ruim 100 recensies. Naast de regie en het camerawerk worden de acteerprestaties van de jonge hoofdrolspelers ook geprezen."De Italiaanse regisseur Matteo Garrone combineert magisch realisme met brute realiteit, maar wat het meest indrukwekkend is, is het diep ontroerende werk van acteurs Seydou Sarr en Moustapha Fall", aldus filmrecensent Oliver Jones van The Observer.

Thuis


Io Capitano is vanaf nu te streamen via Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ondanks een zwakke ontvangst trekt de nieuwste Netflix Original veel bekijks
Series / Nieuws

Ondanks een zwakke ontvangst trekt de nieuwste Netflix Original veel bekijks

De serie A Man in Full met onder andere Jeff Daniels staat nu op de vierde plaats in de Netflix Top 10.

De top 10 met series op Netflix heeft er weer een nieuwe titel bij. A Man in Full met Jeff Daniels staat namelijk op de vierde plaats en trekt dus behoorlijk wat kijkers in de eerste dagen na de première.

De miniserie is geregisseerd door de bekende namen Regina King (One Night in Miami…) en Thomas Schlamme (The Americans) en het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Tom Wolfe.

Zwak ontvangen


Na 28 verzamelde recensies op Rotten Tomatoes mag duidelijk zijn dat de serie niet goed in de smaak valt bij de critici. De Tomatometer staat op slechts 43 procent. De publieksscore is met 53 procent helaas niet veel beter.

De serie vertelt het verhaal over Charlie Croker (Daniels), een vastgoedmagnaat uit Atlanta die meedogenloze vijanden heeft. Hij gaat plotseling failliet en moet zijn weg terug naar de top zien te vinden wanneer zijn imperium af begint te brokkelen.

Zelf beoordelen?


Uiteraard betekent een slechte ontvangst nog niet dat jij de miniserie niet leuk vindt. Beoordeel daarom de serie nu zelf op Netflix. Met zes afleveringen is A Man in Full zeker geen al te lange zit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het blijft doodzonde dat Netflix een punt zette achter deze topserie met een 8,0 op de IMDb
Series / Specials

Het blijft doodzonde dat Netflix een punt zette achter deze topserie met een 8,0 op de IMDb

'The End of the F***ing World' werd ondanks dat het een succes was na twee seizoenen stopgezet.


Er zijn al heel wat goede Britse series gemaakt die uitkomen op Netflix. Een van die series is The End of the F***ing World, een comedy-dramaserie die bestaat uit twee seizoenen met het eerste seizoen dat uitkwam in 2017 en het tweede seizoen in 2019. Het is gebaseerd op de gelijknamige mini-strips van Charles Forsman, die werden verzameld in een boek in 2013.

Jonathan Entwistle, die de serie gemaakt heeft, nam contact met Forsman over het maken van een film en er werd een korte film gemaakt in 2014. De korte film wordt nu beschouwd als verloren, zonder enige manier om toegang te krijgen tot de film online. In plaats daarvan werd een serie gemaakt, geschreven door Charlie Covell.

Verhaal


The End of the F***ing World volgt James (Alex Lawther), een 17-jarige die gelooft dat hij een psychopaat is. Hij doodt dieren als hobby, maar raakt verveeld met de praktijk en besluit dat hij een mens wil proberen te doden. Hij kiest Alyssa uit: een brutale, opstandige 17-jarige klasgenoot met haar eigen problemen. Jessica Barden speelt in de serie de rol van Alyssa, die ze eerder al had gespeeld in de kortfilm.

Alyssa stelt voor om samen weg te lopen, hopend op een avontuur weg van haar turbulente thuisleven en James stemt ermee in met de intentie om een kans te vinden om haar te doden. Ze gaan op een roadtrip door Engeland en beginnen een relatie te ontwikkelen na een reeks van tegenslagen. Gemma Whelan, Wunmi Mosaku, Steve Oram, Christine Bottomley, Navin Chowdhry, Barry Ward en Naomi Ackie verschijnen ook in de serie.

Positieve reacties


The End of the F***ing World kreeg heel wat lovende woorden wanneer het uitkwam in 2017. Het is geprezen om zijn schrijven, uitvoering en onderwerp, evenals voor de prestaties van Lawther en Barden. Beide seizoenen werden genomineerd voor de British Academy Television Award voor Beste Dramaserie, waarbij het tweede seizoen in 2020 won en de serie won ook een Peabody Award in 2019.Covell verklaarde vóór de release van het tweede seizoen dat ze niet van plan was om een derde seizoen te produceren. Ze zei hierover: "Ik denk, voor mij, dat dit het nu is. Ja, dat is klaar. Ik denk dat proberen er meer uit te persen verkeerd zou zijn, ik vind het goed waar we het hebben achtergelaten." Zo eindigde The End of the F***ing World ondanks dat het een groot succes was met twee seizoenen.

8 op 10


The End of the F***ing World is zeker de moeite waard om te zien en heeft dan ook een hoge score op IMDb, waar het een 8 op 10 kreeg. Ook op Rotten Tomatoes heeft de serie een hoge score van 94% met het consensus van de site die luidt: "Misantropie en humor vermengen zich perfect in deze romantisch nihilistische serie die bewijst dat verliefd worden kan voelen als het einde van de verdomde wereld."Zin om de serie te zien? Je kan beide seizoenen van The End of the F***ing World bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?
Series / Nieuws

Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Duistere komedie-serie Bodkin, met mysterieuze verdwijningen en geproduceerd door Obama's Higher Grounds, vanaf 9 mei op Netflix.

Op 9 mei 2024 zal Netflix zijn nieuwste duistere komedie-serie, Bodkin, lanceren. Voordat je in deze mysterieuze wereld duikt, zijn hier vijf vragen die je beantwoord moet hebben.

Waar gaat de serie over?


Bodkin is een duistere komische thriller die zich afspeelt in een Iers kuststadje genaamd Bodkin. Een team van podcasters begint een onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van drie vreemden in dit idyllische stadje. Maar naarmate de podcasters dieper graven, ontdekken ze een verhaal dat veel groter en vreemder is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Een serie van Barack Obama?


Nou, de serie is niet bedacht door Barack Obama, maar hij is wel geproduceerd door het productiebedrijf Higher Grounds, dat gestart is door Barack en Michelle Obama.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages zijn Gilbert Power, gespeeld door Will Forte, Dove, gespeeld door Siobhán Cullen, en Emmy, gespeeld door Robyn Cara. Gilbert is een Amerikaanse podcaster die op zoek is naar zijn Ierse roots, Dove is een onderzoeksjournalist uit Dublin, en Emmy is de assistent van Gilbert op de podcast. Will Forte zullen mensen wellicht herkennen van zijn vele typetjes in de Amerikaanse sketchcomedyserie Saturday Night Live.

Voor wie is deze serie?


Bodkin richt zich op liefhebbers van duistere komedie en thrillers met een vleugje mysterie. De serie is ook erg geschikt voor fans van Will Forte's The Last Man On Earth.Is de serie te bingen?


Ja, Bodkin is een serie die je kunt bingen. Het bestaat uit één seizoen van zeven afleveringen. Elke aflevering heeft een geschatte lengte van ongeveer een uur, dus het zou ongeveer zeven uur duren om het hele seizoen in één keer te kijken.

Bodkin zal vanaf 9 mei 2024 beschikbaar zijn op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix is prooi voor 'Star Trek'-icoon Patrick Stewart en historische film
Films / Nieuws

Netflix is prooi voor 'Star Trek'-icoon Patrick Stewart en historische film

De docufilm Secrets of the Neanderthals staat hoog in de top 10 van Netflix.

Netflix komt met vele uiteenlopende eigen films. Van grote Hollywood blockbusters tot kleine projecten uit bijvoorbeeld Polen of Spanje. Er verschijnen ook regelmatig docufilms van Netflix. De nieuwste heet Secrets of the Neanderthals en deze staat nu al op #2 in de Netflix Top 10.

De titel Secrets of the Neanderthals zegt gelijk al waarover de docufilm gaat: de Neanderthalers, een uitgestorven mensensoort die leefde in het huidige Europa en delen van Azië van omstreeks 400.000 jaar voor Christus tot circa 40.000 voor Christus.

Secrets of the Neanderthals


Een docu wordt steeds vaker voorzien van een bekende voice-over. De makers van Secrets of the Neanderthals schakelden i]Star Trek[/i]-acteur Patrick Stewart in. Zelf zeker geen Neanderthalers, maar ondertussen wel 83 jaar oud.

De ontvangst van Secrets of the Neanderthals lijkt wat wisselend. De IMDb komt voorlopig niet verder dan een 6,4/10 na overigens nog maar 332 stemmen. Helaas vinden we op Rotten Tomatoes nog geen volldige recensies.

Op Netflix


Aangezien Secrets of the Neanderthals nu op de tweede plaats staat in de Netflix Top 10, lijken wel veel mensen af te stemmen op de docufilm. Hieronder de trailer en de complete docufilm staat hier op Netflix.De officiële synopsis van Netflix: Deze documentaire gaat dieper in op de geheimen rond de Neanderthalers. Wat vertellen de fossiele resten ons over hun leven en waardoor zijn ze verdwenen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden
Series / Specials

Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

'Snowflake Mountain' is een van de slechtste series die je op Netflix vindt.

Als je aan Netflix denkt, zijn realityseries misschien niet het eerste wat in je opkomt. En hoewel er best wat goede realityseries op de streamingdienst staan, is het ook wel eens goed misgegaan.

Snowflake Mountain is een Britse realityserie die in 2022 op Netflix verscheen. Het concept is vergelijkbaar met I'm A Celebrity… Get Me Out of Here, maar dan met onbekende deelnemers.

Wildernis


De opzet van het programma is dat een groep onwetende en verwende jongvolwassenen op de proef wordt gesteld, door in de wildernis gedropt te worden. Het doel is dat de deelnemers hierdoor leren om op eigen benen te staan.

Er is geen begeleiding van hun ouders, geen lopend water, en het allerergste: er is ook geen internet. De groep wordt in de gaten gehouden door de professionele survivalisten Matt Tate en Joel Graves.

Gecanceld


Dat zijn al genoeg problemen voor de deelnemers, maar onderling ontstaat er uiteraard ook drama. De uiteindelijke prijs voor de persoon die het langste weet te overleven is een grote geldprijs.Snowflake Mountain werd al na een seizoen gecanceld door Netflix. Volgens de streamingdienst wist de serie niet het succes te behalen van andere realityseries van dezelfde makers, waaronder Too Hot to Handle.

Slechte reality tv


En dat is ook te zien in de score die de realityserie krijgt. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een uitzonderlijk lage score van 0%. Het publiek is daarentegen wel wat enthousiaster, want zij geven een score van 62%.

Als je zin hebt in slechte reality tv, kun je Snowflake Mountain volgens het publiek dus best een kans geven. De serie bekijk je op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt volgende week met een nieuw seizoen 'Doctor Who' en 13 andere hitseries
Series / Nieuws

Disney+ komt volgende week met een nieuw seizoen 'Doctor Who' en 13 andere hitseries

Mocht je heel snel door 'Doctor Who' heen zijn, is er nog meer dan genoeg te ontdekken.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


American Horror Story


Verschijnt op: Woensdag 8 mei | Release: Seizoen 12 - aflevering 10 | Genre: Drama / Horror / Sciencefiction | Kijk op: Disney+

Deze anthologieserie volgt verschillende personages, locaties en presenteert verschillende aspecten van het immer zo geliefde horrorgenre.
Abott Elementary


Verschijnt op: Woensdag 8 mei | Release: Seizoen 3 - aflevering 1 | Genre: Komedie | Kijk op: Disney+

Deze komedie gaat over een groep gedreven, gepassioneerde leerkrachten – en een ietwat onachtzame directeur – die hun weg zoeken in het openbare-schoolsysteem in de Amerikaanse stad Philadelphia. Ondanks de tegenslagen waarmee ze te maken hebben, de onderbezetting en het gebrek aan financiering, houden deze hardwerkende leraren van hun werk en zijn ze vastbesloten hun leerlingen te helpen slagen in het leven.
Doctor Who


Verschijnt op: Zaterdag 11 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Avontuur / Drama / Sciencefiction | Kijk op: Disney+

De Doctor en zijn reisgenoot Ruby Sunday reizen door tijd en ruimte, met avonturen, helemaal van het Regency-tijdperk in Engeland tot door oorlog verscheurde toekomstige werelden. Tijdens hun avonturen in de TARDIS – een tijdreizend schip in de vorm van een politietelefooncel – komen ze ongelooflijke vrienden en gevaarlijke vijanden tegen, waaronder een angstaanjagend snottermonster en de machtigste vijand van de Doctor tot nu toe.
Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

5 mei: Go! Go! Loser Ranger (seizoen 1 - aflevering 5) - Animatie / Actie / Avontuur - Nu hun oude schuilplaats en bazen zijn weggevaagd, sluiten de overlevende Dusters een geheime overeenkomst met de Ranger Force om deel te nemen aan de wekelijkse confrontatie op zondag, die ze altijd verliezen. Vechter D is deze poppenkast beu en komt in actie om voor altijd alles te veranderen.

6 mei: Vanderpump Villa (seizoen 1 - aflevering 8) - Drama / Reality-TV - In deze serie komen decadentie en losbandigheid samen en volgen we Lisa Vanderpump's personeel - die ze zelf heeft uitgekozen - terwijl ze werken, leven en feesten op een exclusief Frans landgoed: Chateau Rosabelle.

8 mei: Blood Free (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Drama / Sciencefiction / Thriller - Jayu is de CEO van BF. Ondanks bedreigingen breidt ze het bedrijf uit. Als de dreigementen aanhouden, huurt BF ex-marinier Chaewoon in om haar te beschermen. Vreemd genoeg lost Chaewoon Jayu's problemen heel eenvoudig op. Binnen BF zijn er steeds meer geheimen en verdenkingen.

8 mei: House of the Owl (seizoen 1 - aflevering 8-10) - Drama - Op het hoogtepunt van zijn carrière en macht ondervindt Japans meesterfixer, die politici en CEO's door grote nationale schandalen heeft geloodst, dat het moeilijker is om zijn gezin te fixen dan om een land te fixen.

8 mei: X-Men '97 (seizoen 1 - aflevering 9) - Animatie / Actie / Avontuur - X-Men '97 keert terug naar het iconische tijdperk van de jaren 90 waarin de X-Men, een groep mutanten die hun bijzondere gaven gebruiken om een wereld te beschermen die hen haat en vreest, als nooit tevoren worden uitgedaagd en gedwongen worden geconfronteerd met een gevaarlijke en onverwachte nieuwe toekomst.

8 mei: Tracker (seizoen 1 - aflevering 4) - Misdaad / Drama - In Tracker speelt Justin Hartley de rol van Colter Shaw, een eenzame survivalist die door het land zwerft en op zoek is naar beloningen. Hij gebruikt zijn speurvaardigheden om burgers en politie te helpen bij het oplossen van allerlei mysteries, en tegelijkertijd worstelt hij met zijn gebroken gezin.

8 mei: Undead Unluck (seizoen 1 - aflevering 17) - Animatie / Actie / Avontuur - Fuko Izumo, een meisje met de gave 'ongeluk', brengt ongeluk aan iedereen die haar aanraakt. Wanneer Fuko zelfmoord wil plegen, verschijnt er plotseling een ondode met een onsterfelijk lichaam. Hij is blij dat hij eindelijk iemand heeft gevonden die hem een echte dood kan bezorgen.

8 mei: Mission: Yozakura Family (seizoen 1 - aflevering 2) - Animatie / Actie / Komedie - Een verre van normale familie. Taiyo Asano, de 'ultieme introvert', verloor zijn familie bij een tragisch ongeluk. De enige met wie hij kan praten, is zijn jeugdvriendin Mutsumi Yozakura, die een geheim bewaart als erfgename van een familie van spionnen. Haar broer Kyoichiro, een zeer ervaren spion, heeft het op Taiyo gemunt. Om zichzelf te redden, trouwt Taiyo met Mutsumi en sluit hij zich aan bij de familie Yozakura. Het begin van een unieke missie.

10 mei: Past Lies (seizoen 1) - Drama - Deze serie vertelt het verhaal van een groep vrouwen wiens stabiele, succesvolle leven plots op zijn kop komen te staan als de menselijke resten worden gevonden van een van hun oude klasgenoten, die twintig jaar geleden tijdens een schoolreisje verdween.

11 mei: The Fable (seizoen 1 - aflevering 6) - Animatie / Actie / Komedie - Fable is een onoverwinnelijke huurmoordenaar die zijn tegenstander in minder dan zes seconden kan uitschakelen. Maar op een dag moet hij van zijn baas een jaar lang een gewoon leven leiden en niemand doden. Dus neemt Fable een coole, grappige en enigszins excentrieke pauze van het moorden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spin-off 'Young Sheldon' over Georgie en Mandy krijgt officiële titel
Series / Nieuws

Spin-off 'Young Sheldon' over Georgie en Mandy krijgt officiële titel

Er zijn binnenkort nog genoeg verhalen te ontdekken over de familie Cooper.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het allerlaatste seizoen van Young Sheldon nadert het einde, maar dat betekent niet dat de wereld van The Big Bang Theory eindigt. Een nieuwe spin-off is besteld en heeft zojuist een officiële nieuwe titel gekregen.

Young Sheldon is natuurlijk zelf al een spin-off van The Big Bang Theory, maar bleek zo succesvol dat ook van die serie een spin-off gemaakt zou worden. Deze serie gaat over Sheldon's broer Georgie en zijn vrouw Mandy, en zal Georgie and Mandy's First Marriage heten.

Nieuwe liefdesperikelen


Georgie and Mandy’s First Marriage, waarin het leven van het getrouwde stel in Texas centraal staat, zal gespeeld worden door Young Sheldon-sterren Montana Jordan en Emily Osment. Chuck Lorre, Steven Molaro en Steve Holland gaan als uitvoerend producenten aan de slag.

Na het huwelijk van het stel in de vorige aflevering van het zevende seizoen van Young Sheldon, lieten Jordan en Osment weten dat de aankomende spin-off meer zal laten zien van de familie van Mandy.

Meer vrouwen op de loer?


Met de titel van de spin-off speculeren fans natuurlijk al dat de volgende serie zal aansluiten bij de seizoensfinale van The Big Bang Theory, waarin de volwassen Sheldon Cooper (Jim Parsons) felicitatieteksten ontving van twee van Georgie's ex-vrouwen.Hierop kan worden gespeculeerd dat er een mogelijke scheiding van Georgie en Mandy. Echter, gezien de titel, zouden Georgie en Mandy een manier kunnen vinden om de zaken recht te zetten en opnieuw te trouwen.

Wanneer Georgie and Mandy's First Marriage uitkomt is nog niet bekend. Kijk tot die tijd elke maandag om 20.30 uur een nieuwe aflevering van Young Sheldon op Comedy Central (KPN kanaal 12, Ziggo kanaal 15 en Odido kanaal 18) of stream alle afleveringen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na uitstel is bekend wanneer 'Star Wars: Skeleton Crew' verwacht wordt
Series / Nieuws

Na uitstel is bekend wanneer 'Star Wars: Skeleton Crew' verwacht wordt

In eerste instantie zou deze spin-off al in 2023 te zien zijn, maar werd uitgesteld.

Van uitstel komt in dit geval geen afstel. Tijdens de CCXP, een bekende Braziliaanse comic conventie, maakte regisseur Jon Watts bekend wanneer we Star Wars: Skeleton Crew mogen verwachten.

Met de terugkeer van Bob Iger als CEO stelde Disney meerdere producties uit, en hier was Star Wars: Skeleton Crew er een van. Het bedrijf wilde ongetwijfeld een overdaad aan Star Wars-producties voorkomen.

Vaderfiguur


De kogel is echter door de kerk: Watts heeft namelijk aangegeven dat de fans rond de komende Kerstmis weer kunnen genieten van dit nieuwe verhaal.

De serie speelt zich af in de tijd van het Keizerrijk, kort na de terugkeer van Thrawn (Mads Mikkelsen). Vier kinderen komen een geheimzinnige Jedi (Jude Law) tegen, die een vaderfiguur voor ze wordt.

Overig


De eerste trailer moeten we nog te zien krijgen, maar Watts gaf al eerder aan dat het "meer dan een serie over kinderen" is. De vier kindacteurs zijn Ryan Kiera Armstrong, Ravi Cabot-Conyers, Kyriana Kratter en Robert Timothy Smith. Naast Jude Law zien we Kerry Condon (Rome), Tunde Abedimpe, Michael C. Bradford, Cass Buggé en M.J. Kang.

Bekijk op instagram


Star Wars: Skeleton Crew wordt rond Kerstmis 2024 verwacht op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jon Hamm keert terug als Don Draper in een onverwacht gastoptreden en het is niet in een reclamespot
Films / Featured

Jon Hamm keert terug als Don Draper in een onverwacht gastoptreden en het is niet in een reclamespot

Don en Roger Sterling presenteren hun advertentiecampagne in een onverwachte cameo.

Mad Men was een serieuze dramaserie die zich kenmerkte door strak geschreven dialogen en het onderzoeken van diepgaande thema's. Don Draper (Jon Hamm) was de hoofdpersoon met de nodige geheimen.

Don en Roger (John Slattery) komen weer samen om een idee voor pop-tarts, ontbijtkoekjes van het merk Kellogg, te presenteren. Dit is in de komische film Unfrosted: The Pop-Tart Story, geschreven en geregisseerd door Jerry Seinfeld.

Overlapping


Unfrosted: The Pop-Tart Story is volledig verzonnen en heeft niets te maken met het bedrijf noch met het koekje zelf. Seinfeld speelt tevens de hoofdrol als Bob Cabana. Bob is een fictieve medewerker bij het bedrijf Kellogg en tevens de bedenker van de pop-tart.

Seinfelds film speelt zich in 1963 af en de komiek heeft Don en Roger in zijn verhaal verwerkt. De tijdlijn van de film valt samen met het derde seizoen van Mad Men. Bob is aanwezig bij de presentatie door twee Newyorkse reclamemannen. Het betreft zijn nieuwe ontbijtkoekje, dat hij graag aan de man wil brengen.

Aangezien het hier een luchtige, komische film betreft wordt Don dus op een onverwachte manier teruggebracht. Hij wordt nergens bij zijn naam genoemd, maar de naam van Roger valt op een bepaald moment wel. Deze cameo kun je dus zien als een van Dons campagnes gedurende zijn tijd bij Sterling Cooper in 1963.Unfrosted: The Pop-Tart Story kun je zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden
Series / Specials

Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

'The 100' wist fans niet te overtuigen met het laatste seizoen.

Een slechte finale kan de reputatie van een gehele serie verpesten. Kijk bijvoorbeeld maar naar Game of Thrones... Een ander slachtoffer van dit fenomeen was de langlopende serie The 100.

Seizoen 1 van de sciencefictionserie The 100, gemaakt door Jason Rothenberg, ging in 2014 van start. Daarop volgden nog zes seizoenen, tot de serie in 2020 tot een einde kwam.

Nucleaire ramp


The 100 speelt zich 97 jaar na een verwoestende nucleaire ramp af, die bijna al het leven op de aarde heeft uitgewist. De enige overlevenden zijn de bewoners van twaalf ruimtestations, die zich samen hebben gevoegd tot één groot station.

Wanneer de bewoners uitvinden dat de systemen van het station aan het falen zijn, wordt er ruimte gemaakt door 100 minderjarige gevangenen naar de aarde te sturen. Zij moeten kijken of de planeet bewoonbaar is. Ze ontdekken alleen dat niet alle mensen op aarde uitgestorven zijn…

Verward


Naar aanleiding van deze opzet volgden zeven seizoenen, die in 2020 tot een goed einde moesten komen. Volgens veel kijkers is dat echter niet gelukt. Nadat er in de vorige seizoenen ambitieuze ideeën en verhaallijnen waren geïntroduceerd, kon de finale de verwachtingen niet waarmaken.Het hele zevende seizoen voelde verward. Belangrijke personages verdwenen ineens uit de verhaallijnen of werden ineens vermoord, zonder dat er een goede reden achter zat. Ook werd er in het midden van het seizoen een pilot geïntroduceerd, waar kijkers niet op zaten te wachten.

Teleurstelling


Uiteindelijk was de finale voor veel fans de grootste teleurstelling. Ze hadden een hoopvolle boodschap verwacht, maar de serie eindigde met het tegenovergestelde daarvan.

Het afronden van een lange serie is altijd een uitdaging, maar helaas wist The 100 fans niet te overtuigen met de finale.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.