search
Zoek je spanning? Kijk de beste politie- en oorlogsseries op NPO Plus
Series / Specials

Zoek je spanning? Kijk de beste politie- en oorlogsseries op NPO Plus

Ben je op zoek naar een spannende politie- of detectiveserie? Kijk dan niet verder, want op NPO Start staat een hele lijst.

Weet je nooit wat je moet kijken en heb je het gevoel dat je overspoeld wordt met alle keuze op grote streamingdiensten? Geen paniek. Deze vier series zijn gewoon te streamen op de streamingdienst die vaak nog over het hoofd wordt gezien: NPO Start/ Plus.

Rules of the Game



Dit Britse drama is gemaakt en geschreven door Ruth Fowler, een Britse schrijfster, fotograaf en journalist. In de hoofdrol schitteren Maxine Peake, vooral bekend van Shameless en Silk, en Rakhee Thakrar, vooral bekend van Sex Education en EastEnders.

In Rules of the Game krijgt Hr-manager Maya een baan bij het bedrijf Fly Dynamic. Ze besluit zich in te zetten om de slechte bedrijfscultuur te verbeteren, maar dan komt ze er achter dat Fly Dynamic gelinkt is aan ernstige misdrijven.



Das Boot



Kijk je liever een spannende oorlogsserie? Dan is Das Boot een goede keuze. De Duitse serie is een vervolg op de iconische en gelijknamige film uit 1981. Das Boot scoort 77% op Rotten Tomatoes.

Het is 1942, een onervaren U-bootbemanning gaat op een gevaarlijke missie. De serie onderzoekt de emotionele last van de bemanning, al terwijl een jonge Duitse vrouw een keuze van levensbelang moet maken. Kiest ze voor haar thuisland of gaat ze in het Franse verzet?



The Sandhamm Murders



Deze Zweedse politieserie, The Sandhamm Murders, uit 2010 is gebaseerd op de boeken van Viveca Sten. Zij is een jurist uit Stockholm, maar heeft bijna al haar zomers doorgebracht op het eilandje Sandhamm.

Sandhamm lijkt een idyllische vakantiebestemming te zijn, maar dan wordt er een moord gepleegd. Inspecteur Thomas Andreasson en zijn jeugdvriendin Nora Linda komen in actie om deze brute moord op te lossen.



Silent Witness



Krijg je geen genoeg van spannende politieseries? Dan is Silent Witness op NPO Plus de perfecte serie voor jou. De serie is bedacht door Nigel McCrery, een scriptschrijver die daarnaast lang gewerkt heeft als politierechercheur.

De serie speelt zich af in Cambridge, waar patholoog-anatoom Sam Ryan in een fictief laboratorium voor forensisch onderzoek werkt. Ze ondersteunt het Openbaar Ministerie in hun onderzoeken, terwijl ze haar privéleven in balans probeert te houden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Voor welke serie ga je als het moet: Rules of the Game of The Sandhamm Murders?

  • Rules of the Game

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • The Sandhamm Murders

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen