search

Ons nieuws van woensdag 8 mei 2024

'Bodkin': dit allegaartje van genres neemt te veel hooi op zijn vork
Recensie

'Bodkin': dit allegaartje van genres neemt te veel hooi op zijn vork

Drie truecrimepodcasters infiltreren in een besloten gemeenschap, met alle gevolgen van dien.

Regie: Bronwen Hughes, Nash Edgerton, Johnny Allan, e.a. | Cast: Siobhán Cullen (Dove), Robyn Cara (Emmy), Will Forte (Gilbert), David Wilmot (Seamus), Chris Walley (Sean), Charlie Kelly (Fintan), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 44-56 minuten | Jaar: 2024

Michelle en Barack Obama – je weet wel, die producenten van Higher Ground Productions – bezorgen ons een dramedy over een mysterie in een Iers dorpje. In het pittoreske Bodkin zijn vijfentwintig jaar geleden drie mensen verdwenen tijdens het feest van Samhain en sindsdien wordt deze voorloper van Halloween hier niet meer gevierd. De bewoners zwijgen over de gebeurtenissen van die dag, maar drie buitenstanders willen er graag een podcast aan wijden. Daarmee strooien ze zout in oude wonden en raken ze verzeild in een tragedie die ineens griezelig actueel wordt.

Bodkin is een beetje een allegaartje van genres. Er zijn sporen van het onheil van The Wicker Man, de satire van Only Murders in the Building en het labyrint van belangen en intriges van een goede Holmes of Poirot, maar het wil maar geen lekker geheel worden. Het verhaal gaat alle kanten op en er zijn zo veel toonveranderingen dat uiteindelijk weinig meer geloofwaardig is.

Voor de hoofdpersonen moet de kijker het doen met een nogal onsamenhangend trio. Gilbert is de uitgerangeerde Amerikaanse podcaster, Emmy zijn sloofje en Dove, die zichzelf als serieus onderzoeksjournalist ziet, is door haar hoofdredacteur voor straf met de twee amateuristische sukkels meegestuurd. Dove is nogal een harde tante: ze is in Londen in een nare politiezaak verwikkeld omdat ze de journalistieke jacht wel erg serieus neemt. De Ierse lucht zal haar goed doen is het idee: "Zie het als een vakantie."

Bodkin wekt de schijn dat de (veranderende) verhouding tussen de drie tegenpolen voor interessant drama zorgt, maar de emoties springen dusdanig van de hak op de tak en de gesprekken verlopen zo onnatuurlijk dat het de kijker gaandeweg steeds minder kan schelen. Dove, Emmy en Gilbert zijn ook vaak gewoon van hot naar haar aan het rennen om elk op eigen houtje een stukje van de puzzel op te lossen. Waarom? Dat weet vaak niemand.

Het plot van Bodkin hangt door dit soort kunstgrepen van toevalligheden aan elkaar. Dove bedenkt ineens dat ze een shirtje moet strijken, gaat op zoek naar de strijkplank en – voilà! – ze vindt een aanwijzing in de bezemkast. Er lijken ook geregeld overgangsscènes te zijn weggeknipt, aangezien het drietal regelmatig op magische wijze op de juiste plaats verschijnt. Dit is des te ongeloofwaardiger omdat een van de running gags is dat de nieuwsgierige podcasters steeds door hun chauffeurs in de steek worden gelaten.

Er valt trouwens zeker wel wat te lachen. Siobhán Cullen, Robyn Cara en Will Forte als het onderzoekende trio hebben elk hun komische scènes. Er is wat droge humor, een snufje absurdisme en vooral heel veel malle onhandigheid. Gilbert levert commentaar op de dingen die gebeuren via de opnames voor zijn podcast, maar daar is ook weer metacommentaar op: "Heb je ooit naar een podcast geluisterd waarin de misdaad ook daadwerkelijk wordt opgelost?"

Alleen is er voor elke komische situatie plotsklaps ook weer een potsierlijk serieus moment. Zodra de serie met wijsheden gaat strooien en achtergronden probeert uit te diepen gaat het mis. Het samenraapsel van genres en het enorm rommelige plot ondersteunen de serieuzere dramatiek niet. De makers hadden met Bodkin beter compleet in kunnen zetten op meligheid dan er ook nog een donkere thriller van proberen te maken.

Bodkin heeft zeker zijn interessante momenten en laat qua acteerwerk en humor het nodige talent zien, maar bezwijkt een beetje onder de eigen ambities. Als de Obama's voor een eventueel vervolgseizoen een gestroomlijnder script met een meer gefocuste toon kunnen vinden, is de rol van de podcasters wellicht nog niet uitgespeeld.

★★★☆☆

Bodkin is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'A Man in Full': lauwe satire lichtjes geïnspireerd op Donald Trump de zakenman
Recensie

'A Man in Full': lauwe satire lichtjes geïnspireerd op Donald Trump de zakenman

Ondanks zijn sterke vertolking is het voor Jeff Daniels dringen geblazen om de aandacht op te kunnen eisen.

Regie: Regina King, Thomas Schlamme | Cast: Jeff Daniels (Charles Croker), Diane Lane (Martha Croker), Tom Pelphrey (Raymond Peepgrass), Aml Ameen (Roger White), Jon Michael Hill (Conrad Hensley), Chanté Adams (Jill Hensley), Sarah Jones (Serena Croker), William Jackson Harper (Wes Jordan), Lucy Liu (Joyce Newman), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 38-48 minuten | Jaar: 2024

In 1998 bracht de Amerikaanse journalist en schrijver Tom Wolfe de satirische roman A Man in Full uit, die ruim vijfentwintig jaar later is bewerkt tot een miniserie. Uit niets blijkt wat Wolfes inspiratiebron was voor de zakenman op het punt staat zijn complete imperium te verliezen, maar met de kennis van nu is het onmogelijk om in de hoofdpersoon niet Donald Trump te herkennen.

Vastgoedmagnaat Charles Croker heeft dan ook wel veel trekjes van Trump, vooral uit de tijd waarin die nog niet de politicus uithing. Croker heeft zijn eigen gebouw dat nog net niet zijn naam draagt en een vet aangezet zuidelijk accent dat prominenter wordt als hij een punt wil maken of in de penarie zit. Dat laatste gebeurt aan de lopende band, want het loopt niet bepaald lekker met Crokers bedrijf. Hij zit tot aan zijn oren in de schulden en bankiers azen op zijn faillissement.

Onderknuppel Raymond Peepgrass aanschouwt met net iets te veel genoegen de problemen waarin Croker zich heeft gemanoeuvreerd. Ondertussen tracht de burgemeester van Atlanta, waar Crokers hoofdkwartier is gevestigd, zijn herverkiezing zeker te stellen door Croker belastende informatie te laten verklaren over een politieke concurrent. Tot slot heeft Crokers advocaat zijn handen vol aan de echtgenoot van Crokers secretaresse die vanwege een geweldincident achter de tralies zijn rechtzaak afwacht.

Die laatste verhaallijn is op zichzelf beschouwd best boeiend, maar krijgt zodanig veel aandacht dat de aandacht voortdurend wordt weggetrokken bij wat de hoofdmoot zou moeten zijn: het schmieren en manipuleren van Croker. Voor een miniserie van slechts zes afleveringen komt de hoofdpersoon opvallend veel aan de zijlijn te staan. Dat Peepgrass het ook nog eens aanlegt met Crokers ex-vrouw, zorgt eveneens voor een veel te uitvoerig uitgewerkt subplot.

Acteerveteraan Jeff Daniels zet Croker neer als een mix van Donald Trump en Francis Underwood uit House of Cards. Hij speelt een man aan wie je een ontzettende hekel zou moeten hebben, maar waar je toch bewondering voor kan voelen omdat alles van hem lijkt af te glijden. Wanneer Daniels eenmaal van stal wordt gehaald weet hij de rol volledig naar zich toe te trekken, maar door alle bijzaken krijgt hij te weinig gelegenheid om het complexe karakter van Croker volledig uit te venten.

Naast Daniels maken ook grote namen als Diane Lane en Lucy Liu hun opwachting, maar de vrouwen in deze serie hebben al helemaal een ondergeschikte positie. Thematisch barst A Man in Full dan ook van de toxische masculiniteit, wat in een van de laatste scènes wel heel plastisch naar voren komt. De wedstrijdjes verplassen zijn niet te tellen. De in potentie sterke maar wat voor de hand liggende onderlinge mannelijke dynamiek wordt helaas niet volledig benut.

Het is met name het venijn dat ontbreekt in deze overvolle miniserie. Daniels krijgt te weinig podium, de vrouwelijke personages zijn te dienstbaar aan de mannen en de thematiek van mannelijke dominantie wordt er te veel ingewreven. Een burgemeesterskandidaat die zijn rivaal wil uitsluiten, een onterechte gevangene die in het bikkelharde Fulton terechtkomt en zelfs een rechter die zijn macht misbruikt: A Man in Full kent te veel haantjes die vechten om de macht.

★★☆☆☆

A Man in Full is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Britse tienermeiden ontdekken het leven in 'How to Have Sex': binnenkort thuis te zien
Films / Featured

Britse tienermeiden ontdekken het leven in 'How to Have Sex': binnenkort thuis te zien

De Britse film "How to Have Sex" verschijnt binnenkort op Pathé Thuis en werd geprezen op het Cannes Filmfestival.

Goed nieuws voor de liefhebbers van tienerdrama-films: de Britse film How to Have Sex verschijnt binnenkort op Pathé Thuis. De film viel in de prijzen op het Filmfestival van Cannes en wordt gezien als één van de beste films van 2023.

How to Have Sex is een coming-of-age dramafilm waarin drie beste vriendinnen op jongerenvakantie naar Kreta gaan. De Britse tieners maken gebruik van deze vakantie om flink los te gaan, hoewel er onderling zeker spanningen zijn.

Verhaal


Het hoofdpersonage van How to Have Sex is Tara, gespeeld door Mia McKenna-Bruce. Net zoals haar vriendinnen kijkt ze uit naar een vakantie vol zuipen, feesten en wellicht ook seks. Het enige ding is: ze is de enige in haar vriendinnen groep die nog maagd is.

Als de Britse tieners ontdekken dat er meerdere jongens in het appartement naast die van hun zitten op het Griekse eiland, lijkt dit de uitgesproken kans voor Tara om voor de eerste keer seks te hebben. Maar hoe gaat ze met deze situatie om, mede gezien de groepsdruk en het belang van toestemming?

Ontvangst


How to Have Sex ging in première op het Filmfestival van Cannes in 2023, waar het ook de 'Un Certain Regard'-prijs kreeg voor aankomend talent. Op rottentomatoes.com scoort de film een sterke 96 procent.Filmcritici prijzen vooral het acteerwerk van Mia McKenna-Bruce, die een British Independent Film Award kreeg voor haar prestatie. Ook werd de film genomineerd voor maar liefst 3 BAFTA's, de Britse equivalent van de Oscars.

How to Have Sex is vanaf 15 mei te huur op Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zien we dit Arrowverse-personage terug in de 'Superman & Lois' slotaflevering?
Series / Nieuws

Zien we dit Arrowverse-personage terug in de 'Superman & Lois' slotaflevering?

Deze acteur maakt zijn opwachting maar de vraag is in welke hoedanigheid.

De gewaardeerde serie Superman & Lois is klaar met het filmen van het vierde, en tevens laatste seizoen. Tijdens een panel van de FAN EXPO te Philadelphia werd een onthulling gedaan over de slotaflevering.

Acteur Tom Cavanagh, oftewel Harrison Wells/Eobard Thawne in The Flash, onthulde dat hij een rol zal spelen in de afronding van het verhaal. Cavanagh regisseerde eerder een aantal seizoensfinales van Superman & Lois en zal in het laatste seizoen dus voor de camera te zien zijn.

Met plezier


De acteur en regisseur vertelt tijdens het panel over het gesprek met showrunner Todd Helbing. Cavanagh: "De finale was al vergeven dus zei ik 'nou, ik zal hem met plezier niet regisseren. Toen zei Todd 'wil je een rol spelen in de serie?'. Dus als je je afvraagt hoe het zit, dit is wat er gaat gebeuren en ik ben blij dat ik het heb gedaan.".

Superman & Lois valt niet onder het Arrowverse, wat betekent dat er verschillende mogelijkheden zijn wat personages betreft. Mogelijk zien we Harrison Wells terug, of er kan een nieuw personage verschijnen

Grotere rol


Naast Tyler Hoechlin en Elizabeth Tulloch als Superman en Lois zien we uiteraard ook Michael Cudlitz terug als Lex Luthor en Douglas Smith als Jimmy Olsen. De twee laatstgenoemden krijgen een grotere rol in het slot van de serie. Het vierde seizoen wordt in de herfst van 2024 in de Verenigde Staten verwacht


Je kunt Superman & Lois streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote teleurstelling voor 'Friday the 13th' fans: 'Crystal Lake' voortijdig gecanceld
Series / Nieuws

Grote teleurstelling voor 'Friday the 13th' fans: 'Crystal Lake' voortijdig gecanceld

Het lijkt erop dat Jason Voorhees voorlopig niet op het kleine scherm te zien zal zijn.

Na een enorm succesvolle filmreeks vond productiebedrijf A24 het hoog tijd om de wereld van Friday the 13th naar het kleine scherm te halen, alleen lijkt er nu slecht nieuws op komst.

In 2022 werd de prequelserie Crystal Lake aangekondigd, en werd verwacht in première te gaan tegen het einde van 2024, echter wijzen nu alle signalen erop dat A24 en showrunner Bryan Fuller niet doorgaan met de serie.

Wel of niet definitief?


Vorig jaar schreven we nog dat de serie volop in productie was, na een update van Friday the 13th-icoon Adrienne King. Volgens insider Jeff Sneider is Crystal Lake momenteel stopgezet, alleen is niet bekend of dit tijdelijk of permanent is.

Sneider vertelde: "Bronnen melden dat A24 de stekker uit Crystal Lake heeft getrokken, de geplande Peacock-serie gebaseerd op de Friday the 13th-franchise met de gemaskerde moordenaar Jason Voorhees. Het is onduidelijk of dit een definitieve beslissing is of een tijdelijke, aangezien A24 geen commentaar had."

Terug naar het begin


De prequelserie Crystal Lake zou terugkeren naar Camp Blood, waar het verhaal ooit allemaal begon. Veel werd over de serie geheimgehouden. Fuller liet in 2022 nog weten dat het meer als een pre-remake-serie zou moeten worden gezien dan een prequelserie.

Bekijk op instagramHou SerieTotaal in de gaten voor alle updates over Crystal Lake.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bikkelharde misdaadserie ken je waarschijnlijk niet: 'Warrior'
Series / Specials

Deze bikkelharde misdaadserie ken je waarschijnlijk niet: 'Warrior'

De serie Warrior, geïnspireerd op Bruce Lee, volgt Ah Sam in een Tong-oorlog in San Francisco.

Warrior is een serie over vechtkunst. Met Bruce Lee als het grote voorbeeld, is deze serie echt iets voor de liefhebbers van het genre. Wij vonden het hoog scoren op IMDb, waar het een 8,4 haalt in de ratinglijst.

De serie is geproduceerd door Lee’s dochter Shannon Lee samen met Justin Lin. Jonathan Tropper, bekend van Banshee, is de bedenker van de show voor Cinemax, een onderdeel van HBO.

Tong-oorlog


In het naoorlogse San Francisco is er veel corruptie en misdaad. Er is een bloederige Tong-oorlog onder de Aziatische families gaande. Bendes zoeken elkaar op.

Ah Sam gespeeld door Andrew Koji is een wonderkind dat uitblinkt in de Chinese krijgskunsten. Zijn reis van China naar Amerika heeft maar 1 doel: hij hoopt zijn familie weer bij elkaar te krijgen.

Huurmoordenaar


Echter zodra hij in Amerika is aangekomen wordt hij als snel gerekruteerd om voor een van de meest gerespecteerde bendes in Chinatown als huurmoordenaar te gaan werken.Ah Sam gaat op zoek naar zijn verdwenen zus Ah Toy gespeeld door Olivia Cheng. Verder schitteren Jason Tobin (Young Yun) en Dianne Doan (Mai Ling) en Kieran Bew (Bill O’Hara) als Ah Sam’s vrienden en vijanden.

Veel naakt en geweld


Ondanks zijn succes kent de serie ook wat controverses er is nogal wat naakt en geweld te zien, waar sommigen zich aan kunnen storen.Er zijn drie seizoenen gemaakt met elk 10 afleveringen. Deze zijn nog steeds via Netflix te volgen. Er is onlangs bekendgemaakt dat er geen vierde seizoen zal komen.

Kijk nu Warrior op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alles wat we al weten over het tweede seizoen van Netflix-hit 'One Piece'
Series / Specials

Alles wat we al weten over het tweede seizoen van Netflix-hit 'One Piece'

'One Piece' seizoen 2 is gelukkig bevestigd: wat kunnen we verwachten?

One Piece was na zijn release vorig jaar een enorme hit en fans zitten uiteraard al ongeduldig te wachten op het tweede seizoen. Dit is alles wat we tot nu toe weten.

One Piece is een live-action avonturenserie, gebaseerd op de gelijknamige manga. De serie vertelt het verhaal van Monkey D. Luffey en de Straw Hat Pirates. In het eerste seizoen zagen we hoe het team bij elkaar kwam en hoe ze vertrokken om de One Piece te vinden.

Opnames


Twee weken na de release van seizoen 1 werd het tweede seizoen al bevestigd. We weten dus gelukkig zeker dat deze er komt. Daarna was het een paar maanden stil rondom de serie, maar inmiddels weten we dat het filmen van seizoen 2 begint in juni.

Het filmproces is lang, wat betekent dat de opnames tot januari 2025 zullen duren. Daarna is er vanwege de vele visuele effecten een lange postproductie nodig. Er is nog geen officiële releasedatum, maar waarschijnlijk moeten we denken aan eind 2025.

Cast


Aangezien de serie de manga volgt, weten we dat seizoen 2 zal focussen op de volgende verhaallijn: The Arabasta Saga. Hierin zien we de eerste stappen van de reis van Luffey en zijn crew naar de Grand Line.De hoofdrollen zullen in seizoen 2 van One Piece hoogstwaarschijnlijk hetzelfde zijn als in seizoen 1. Dat betekent dat we Iñaki Godoy gewoon weer terugzien als Luffey, plus alle acteurs van de Straw Hat Pirates.

Nieuwe personages


Ook zullen er nieuwe personages te zien zijn. Er komen in seizoen 2 in ieder geval twee nieuwe Straw Hat Pirates bij: Chopper en Nico Robin. Een ander nieuw personage is Jinbe, maar het zou kunnen dat die pas in seizoen 3 wordt geïntroduceerd.

Bekijk One Piece op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rotten Tomatoes: Hoe zit het eigenlijk met deze website en wat haal je uit de scores?
Films / Specials

Rotten Tomatoes: Hoe zit het eigenlijk met deze website en wat haal je uit de scores?

De Tomatometer heeft vandaag de dag een enorme invloed, maar hoe zit het eigenlijk?

De website Rotten Tomatoes gaat terug tot het begin van het internet. Vulture beschrijft hoe de website begon als een project van studenten die Jackie Chan-films wilden catalogiseren. Dit was in de jaren 90, en sinds die tijd is de website in handen gekomen van Fandango, een dienst om filmkaartjes aan te schaffen. Fandango valt onder NBCUniversal, een filmproductiebedrijf.

Door de jaren heen heeft Rotten Tomatoes aan invloed gewonnen en kan een vertekende weergave bieden over de kwaliteit van een film of serie. Dit heeft te maken met de manier waarop recensies worden ingedeeld en de scoreberekening. De rode dan wel de groene tomaat biedt hierdoor een indicatie maar is geen definitief oordeel.

Verse of rotte tomaat


RT categoriseert een recensie als positief of negatief. Dit wordt vervolgens gedeeld door het totaal, waaruit vervolgens een waardering van een verse of een rotte tomaat ontstaat. Dit kan negatief uitpakken voor een film, wat door twee voorbeelden kan worden verduidelijkt.. Er zijn genoeg afgewogen recensies te vinden: er worden minpunten geconstateerd maar het oordeel over het eindresultaat valt positief uit. RT beschouwt dergelijke recensies echter toch als negatief, wat niet goed uitpakt voor de film.

Ten tweede kun je denken aan het posten van recensies terwijl de film net in première is gegaan. Een handjevol slechte kritieken van een klein aantal critici zorgt voor een lage score, maar dat betekent niet dat die film ook daadwerkelijk slecht ís. Je kunt je dus goed voorstellen dat de filmindustrie niet zo dol is op RT.

Bloedhekel


De beroemde regisseur Martin Scorsese heeft zelfs een bloedhekel aan de website. In zijn gastcolumn voor THR schreef Scorsese destijds het volgende: "[Dat soort] websites hebben niets te maken met filmkritiek. Je beoordeelt een film zoals je een paard tijdens een race zou beoordelen". Filmmaker Paul Schrader deed aan Vulture de volgende uitspraak: "Filmmaatschappijen hebben Rotten Tomatoes niet uitgevonden en ze moeten er weinig van hebben".Je ontkomt echter niet aan de invloed van RT, dus passen filmmaatschappijen tegenwoordig hun marketing aan zodat rekening gehouden wordt met de rode dan wel de beruchte groene tomaat. Zo worden voorvertoningen, bedoeld voor de pers, strategischer ingestoken. Als de score goed is tijdens de voorvertoning volgt er een tijdelijke stop op recensies tot na de officiële première. Op die manier heeft de film goede publiciteit in aanloop naar de start.

Schommelingen


Zo kan na de première de score een flink stuk dalen, zoals bij de indie-film The Whale. Deze film werd voor het eerst vertoond tijdens het Filmfestival van Venetië en scoorde 84%. Na de première in de VS duikelde dit naar 64%. Dit soort schommelingen kunnen dus verklaard worden vanuit de dynamiek tussen RT en de filmwereld.

Samengevat, biedt RT een indicatie maar geen definitief eindoordeel. Filmmaatschappijen beseffen dat het percentage een signaal afgeeft richting publiek en houden hier in hun marketingstrategie steeds meer rekening mee. In de loop van de tijd kan de waardering van een film gelijk bijven, maar ook duidelijk afwijken van het oordeel van de critici.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Josh Brolin is terug in het mysterieuze 'Outer Range': dit moet je weten over de fraaie thriller
Series / Nieuws

Josh Brolin is terug in het mysterieuze 'Outer Range': dit moet je weten over de fraaie thriller

Bereid je voor op een wild avontuur vol mysterie, sciencefiction en familiedrama in Outer Range.

Ben je klaar om een wild avontuur in te duiken? We hebben hier alles wat je moet weten voordat je begint aan het kijken van de serie Outer Range op Prime Video.

Waar gaat de serie over?


Outer Range begint als een typische neo-Western met ranchers en rivaliteit, maar neemt al snel een wending naar het onverwachte. Wanneer rancher Royal Abbott een mysterieus gat ontdekt in een van zijn weilanden, wordt het verhaal een mix van sciencefiction, mysterie en familiedrama. Bereid je voor op een avontuur vol tijdreizen, inheemse mystiek en de dunne grens tussen hemel en hel.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages zijn Josh Brolin als Royal Abbott, de rancher die het mysterieuze gat ontdekt, Lili Taylor als Cecilia Abbott, de vrouw van Royal en Imogen Poots als Autumn, een raadselachtige vreemdeling met kennis over het gat.

Antwoorden op vragen?
Iedereen die seizoen 1 heeft gekeken zal weten dat dit seizoen voornamelijk vragen opwerpt. Acteur Josh Brolin heeft dan ook aangegeven voor seizoen 2 meer antwoorden te willen. Hij stelt dat dit vervolg een sneller seizoen wordt met meer oplossingen in plaats van mysteries. Dus als je graag antwoord wil op al je prangende vragen van seizoen 1, dan moet je natuurlijk op 16 mei gaan kijken.

Voor wie is deze serie?


Outer Range is perfect voor liefhebbers van avontuurlijke series met een hoge dosis raadsels. Als je houdt van een mix van neo-Western, sciencefiction en mysterie, is dit jouw serie.Is de serie te bingen?


Het eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen, elk van ongeveer een uur lang. Het tweede seizoen zal uit 7 afleveringen bestaan. Dus, als je vandaag begint heb je makkelijk het eerste seizoen afgekeken voordat het tweede seizoen online komt.

Outer Range is te zien op Prime Video, vanaf 16 mei 2024. Veel kijkplezier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste mysteryserie die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien: 'Death and Other Details'
Series / Specials

De beste mysteryserie die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien: 'Death and Other Details'

Deze mysteryserie mixt de sfeer van klassieke en moderne detectiveverhalen.

Death and Other Details heeft geen klassieke detective zoals Sherlock Holmes of Hercule Poirot. Een meer eigentijds speurder zoals Benoit Blanc zien we ook niet. Toch heeft de serie een bekend sfeertje en dit is juist doordat de makers hebben gekozen voor een mengelmoes van klassiek en modern.

Het verhaal speelt zich af op een luxe cruiseschip waarop zich een groep rijke mensen bevindt. Uiteraard speelt zich achter de schermen het nodige af en wanneer er een moord gepleegd wordt is het hek van de dam. Hoofdpersonen Imogene (Violett Beane) en Rufus Cotesworth (Mandy Patinkin) moeten zien te achterhalen wie de moordenaar is.

Model


Dit is de start van een welbekende whodunit die associaties oproept met Agatha Christie's werk maar ook met de Knives Out-films. De schrijvers, en tevens uitvoerend producenten, Mike Weiss en Heidi Cole McAdams, zijn enorme fans van het werk van Christie. Voor het personage van de aan lager wal geraakte Rufus stonden behalve Hercule Poirot ook Sherlock Holmes en Philip Marlowe model.

Imogene, wier moeder Kira door een autobom om het leven kwam, is als kind in huis genomen door de rijke industrieel Lawrence Collier (David Marshall Grant). Rufus onderzocht de moordzaak op Imogene's moeder maar liet de zaak plotseling vallen. Dit heeft Imogene Rufus altijd kwalijk genomen en ze is dan ook niet bepaald blij wanneer ze hem weer tegen het lijf loopt.

Hernieuwde ontmoeting


De hernieuwde ontmoeting is op het luxe cruiseschip, de SS Varuna. Imogene, haar stiefvader Lawrence en de rest van het gezin vieren het feit dat de magnaat binnenkort met pensioen gaat. Aan boord zijn de nodige zakelijke connecties van haar stiefvader te vinden, evenals vrienden en familieleden. Wanneer een van de passagiers dood wordt aangetroffen vraagt Rufus aan Imogene om hem te helpen dit raadsel op te lossen.De serie bestaat uit tien afleveringen en het zal voor de kijkers een uitdaging zijn om alles te ontrafelen in deze visueel aantrekkelijke productie.

Waar te zien?


Death and Other Details kun je zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit drama stelt het geduld van kijkers op de proef: "nooit helemaal"
Series / Nieuws

Dit drama stelt het geduld van kijkers op de proef: "nooit helemaal"

Is "A Man in Full" het nieuwste succes van Jeff Daniels? Rotten Tomatoes critici twijfelen.

Jeff Daniels is een bekende komedie en drama acteur. Hij speelde in films zoals Dumb and Dumber en The Purple Rose of Cairo. Daniels werd voor de laatste zelfs voor drie Golden Globe Awards genomineerd. Is zijn nieuwste project, A Man in Full, net zo goed? Critici op Rotten Tomatoes geven hun mening.

Het gloednieuwe drama, A Man in Full, is geregisseerd door Regina King en Thomas Schlamme en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tom Wolfe. De serie volgt vastgoedmagnaat Charlie Croker en zijn imperium dat onlangs failliet is gegaan. Charlie moet zowel zijn eigen naam als de naam van zijn bedrijf verdedigen.

Rotten Tomatoes


Het plot heeft heel veel potentie om een geweldige serie te worden, maar helaas is dat volgens critici op Rotten Tomatoes niet helemaal gelukt. A Man in Full krijgt namelijk een score van 43% op het moment van schrijven.

Het publiek is iets positiever. Zij geven de serie een score van 57%. Volgens Boston Globe is de serie niet saai te noemen, maar wel "overdreven, zelfs cartoonachtig, terwijl het zich op een platgetreden terrein begeeft." De serie kabbelt dus een beetje voort, zonder echt indruk te maken.

Net geen Succession


De serie praat volgens Daily Telegraph (UK) over grote onderwerpen zoals geld en familieproblemen en dat doet denken aan de hitserie Succession.Toch zit A Man in Full "niet in dezelfde klasse" als Succession. "Je wacht tot het drama zich ontwikkelt, maar dat gebeurt nooit helemaal", aldus Daily Telegraph (UK)

Regie


Hoewel de critici dus streng zijn over de serie, krijgt de regie van Regina King en Thomas Schlamme wel positieve reacties. A Man in Full is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zoek je spanning? Kijk de beste politie- en oorlogsseries op NPO Plus
Series / Specials

Zoek je spanning? Kijk de beste politie- en oorlogsseries op NPO Plus

Ben je op zoek naar een spannende politie- of detectiveserie? Kijk dan niet verder, want op NPO Start staat een hele lijst.

Weet je nooit wat je moet kijken en heb je het gevoel dat je overspoeld wordt met alle keuze op grote streamingdiensten? Geen paniek. Deze vier series zijn gewoon te streamen op de streamingdienst die vaak nog over het hoofd wordt gezien: NPO Start/ Plus.

Rules of the GameDit Britse drama is gemaakt en geschreven door Ruth Fowler, een Britse schrijfster, fotograaf en journalist. In de hoofdrol schitteren Maxine Peake, vooral bekend van Shameless en Silk, en Rakhee Thakrar, vooral bekend van Sex Education en EastEnders.

In Rules of the Game krijgt Hr-manager Maya een baan bij het bedrijf Fly Dynamic. Ze besluit zich in te zetten om de slechte bedrijfscultuur te verbeteren, maar dan komt ze er achter dat Fly Dynamic gelinkt is aan ernstige misdrijven.Das BootKijk je liever een spannende oorlogsserie? Dan is Das Boot een goede keuze. De Duitse serie is een vervolg op de iconische en gelijknamige film uit 1981. Das Boot scoort 77% op Rotten Tomatoes.

Het is 1942, een onervaren U-bootbemanning gaat op een gevaarlijke missie. De serie onderzoekt de emotionele last van de bemanning, al terwijl een jonge Duitse vrouw een keuze van levensbelang moet maken. Kiest ze voor haar thuisland of gaat ze in het Franse verzet?The Sandhamm MurdersDeze Zweedse politieserie, The Sandhamm Murders, uit 2010 is gebaseerd op de boeken van Viveca Sten. Zij is een jurist uit Stockholm, maar heeft bijna al haar zomers doorgebracht op het eilandje Sandhamm.

Sandhamm lijkt een idyllische vakantiebestemming te zijn, maar dan wordt er een moord gepleegd. Inspecteur Thomas Andreasson en zijn jeugdvriendin Nora Linda komen in actie om deze brute moord op te lossen.Silent WitnessKrijg je geen genoeg van spannende politieseries? Dan is Silent Witness op NPO Plus de perfecte serie voor jou. De serie is bedacht door Nigel McCrery, een scriptschrijver die daarnaast lang gewerkt heeft als politierechercheur.

De serie speelt zich af in Cambridge, waar patholoog-anatoom Sam Ryan in een fictief laboratorium voor forensisch onderzoek werkt. Ze ondersteunt het Openbaar Ministerie in hun onderzoeken, terwijl ze haar privéleven in balans probeert te houden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.