search
'The Wheel of Time': Deze controversiële gebeurtenis in de serie kreeg heftige tegenstand van auteur
Series / Specials

'The Wheel of Time': Deze controversiële gebeurtenis in de serie kreeg heftige tegenstand van auteur

Brandon Sanderson maakte na Robert Jordans dood de boekenserie af en bood heftig verzet.

Naar verluidt kocht Prime Video de rechten op 'Het rad des tijds' omdat het streamingplatform zich wilde onderscheiden temidden van de andere diensten. The Wheel of Time is populair gebleken waarbij Sanderson betrokken is als adviserend producent.

The Independent bericht dat de ervaringen van de fantasyschrijver niet onverdeeld positief zijn. Tijdens de Chicago Comic and Entertainment Expo 2024 sprak Sanderson met de fans over díe scène. Samen met showrunner Rafe Judkins ging hij tot het uiterste om dit onderdeel van het verhaal te veranderen.

Verborgen houden


De tragische gebeurtenis in de allereerste aflevering waar Perijn Aybara (Marcus Rutherford) mee worstelt stuitte Sanderson tegen de borst. Samen met showrunner Rafe Judkins hebben ging hij tot het uiterste om dit onderdeel van het verhaal te veranderen. "Ik heb het geprobeerd!" aldus de schrijver tegen de fans.

Perijn, een smid en houtbewerker uit Emondsveld, staat bekend om zijn rustige en bedachtzame aard. In het begin van The Wheel of Time raakt hij getraumatiseerd door een persoonlijk drama. Dit draagt hij lange tijd met zich mee en houdt het zelfs voor zijn vrienden verborgen.

Andere verhaallijn


Sanderson had in eerste instantie een andere verhaallijn voor ogen voor Perijn. Sanderson: "Geloof me, ik heb echt alles geprobeerd om de leiding te overtuigen. Rafe [Judkins] stond volledig achter me en samen zijn we tot het uiterste gegaan, maar ze wezen het af. Het was de bedoeling dat Perijn per ongeluk meester Luhhan zou verwonden. Je zou vrijwel dezelfde ontwikkeling hebben en Perijn zou dezelfde woede in zich dragen".



Haral Luhhan is smid in het dorpje Emondsveld en in de boeken is Perijn bij hem in de leer. De twee hebben een sterke band en meester Luhhan heeft zijn leerjongen altijd gesteund. Had Perijn meester Luhhan per ongeluk verwond dan had dit ongetwijfeld een diepe indruk op hem achtergelaten. In plaats van dit idee werd gekozen voor een ander soort tragedie, die volgens Sanderson niet nodig was geweest

Waar te zien?


Seizoen 3 van The Wheel of Time wordt eind 2024 dan wel in 2025 verwacht. Kijk in de tussentijd de eerste twee seizoenen op Prime Video.

Let op!! Onderstaand bronartikel in The Independent bevat spoilers!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Weel of Time: goed of slecht?

  • Goed

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Slecht

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen