search
Eerste trailer 'Senna': grote Netflix-serie over Formule 1-legende
Series / Nieuws

Eerste trailer 'Senna': grote Netflix-serie over Formule 1-legende

De peperdure miniserie gaat de belangrijkste delen van het leven van de topcouruer laten zien.

Netflix heeft de eerste teaser-trailer vrijgegeven van Senna, een nieuwe zesdelige miniserie over de legendarische Formule 1-coureur Ayrton Senna, die op jonge leeftijd om het leven kwam.

De serie laat zijn leven, loopbaan en relaties in alle geuren en kleuren zien. Gabriel Leone speelt de hoofdrol in de serie, en wordt omringd door acteurs als Alice Wegmann, Kaya Scodelario, Pâmela Tomé, Julia Foti, Camila Mardila, Johannes Heinrichs en Leon Ockenden.

Een tragische einde


In de teaser zien we hoe Senna de Braziliaanse Gran Prix van 1991 wint en tijdens deze overwinning terugdenkt aan verschillende belangrijke momenten uit zijn leven. Het was de eerste keer dat hij woon in zijn geboorteplaats Sao Paulo.

We zien in de serie tevens hoe de drievoudig wereldkampioen verhuisde naar Engeland om mee te doen met Formula Ford, maar ook hoe hij op tragische wijze om het leven kwam tijdens de Grand Prix van 1994 in San Marino.

Belangrijke steun


Vicente Amorim doet dienst als showrunner en co-regisseur, samen met Julia Rezende. Fabiano Gullane en Caio Gullane produceren en krijgen de steun van Senna Brands en de familie van Senna.



Gustavo Bragança, Alvaro Campos, Rafael Spínola, Thais Falcão en Alvaro Mamute schreven de scenario's van de verschillende afleveringen.

Eind 2024


Bekijk de teaser, die ongetwijfeld in de komende maanden wordt gevolgd door een volledige trailer, hierboven.

Senna moet tegen het einde van 2024 te streamen zijn via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij de trailer hebt gezien: ben je overtuigd van Senna?

  • Ja, ik ben overruigd!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, helaas niet

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen