search
De zoon van originele Hulk speelde ook een ijzersterke superheld in een flink ondergewaardeerde DC-serie
Series / Specials

De zoon van originele Hulk speelde ook een ijzersterke superheld in een flink ondergewaardeerde DC-serie

Lou Ferrigno Jr. was te zien in vier afleveringen van 'Stargirl' als Rex Tyler alias Hourman.

Lou Ferrigno is het bekendst door zijn rol als Hulk in de televisieserie The Incredible Hulk (1978-1982), die gebaseerd is op het gelijknamige personage uit de Marvel Comics. Hij vertolkte deze rol opnieuw in latere geanimeerde en computergegenereerde versies. Zijn zoon, Lou Ferrigno Jr. is ook acteur en speelde ook de rol van een superheld, maar dan een die gebaseerd is op de DC Comics.

Ferrigno Jr. is vooral bekend door zijn rol als Donovan Rocker in S.W.A.T., maar wist je dat hij net als zijn vader een superheld heeft gespeeld? Zo is hij te zien in vier afleveringen van de DC superheldenserie Stargirl, gemaakt door Geoff Johns en gebaseerd op de DC Comics-superheld Courtney Whitmore, gecreëerd door Johns en Lee Moder.

Positieve recensies


Stargirl liep van 2020 tot 2022 gedurende drie seizoenen. Voorafgaand aan de première van de serie maakten personages uit de serie een cameo-optreden tijdens de Arrowverse crossover "Crisis on Infinite Earths" via archiefbeelden.

De serie heeft positieve recensies ontvangen van critici. Zo heeft het op Rotten Tomatoes een score van 94% met het tweede seizoen dat zelfs een perfecte score van 100% heeft. Het kritische oordeel van de website luidt: "Een uitstekende serie die perfect is voor iedereen die op zoek is naar een beetje hoop, Stargirl is heerlijk vermaak waar het hele gezin van kan genieten."

Hourman


Stargirl volgt middelbare scholier Courtney Whitmore (Brec Bassinger) die een kosmische staf ontdekt die oorspronkelijk werd gebruikt door Starman. Ze begint een nieuwe generatie superhelden te vormen die de nieuwe incarnatie van de Justice Society of America worden.De meeste leden van de originele Justice Society of America (JSA) zijn gedood in de strijd tegen de Injustice Society of America (ISA). Een van die originele leden van de JSA is Rex Tyler alias Hourman, die gespeeld wordt door Ferrigno Jr. In flashbacks krijgen we hem te zien in onder andere deze grote strijd.

Zoon Rick


Stargirl speelt zich tien jaar na de grote strijd af, die we ook te zien krijgen in een flashback. We krijgen te zien hoe Hourman de strijd overleeft en hoe hij en zijn vrouw Wendi de ISA naar Blue Valley volgen. Ze laten hun zoon Rick Tyler uiteindelijk achter bij een ander lid van de JSA en worden gedood door Solomon Grundy.Hun zoon Rick neemt later het mandaat en amulet van zijn vader op zich om wraak te nemen voor zijn ouders. Rick wordt gespeeld door Cameron Gellman en is de nieuwe Hourman, die samen met onder andere Courtney de nieuwe JSA vormt.

Kijken?


Zin om Stargirl te zien? Je kan de drie seizoenen van de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stargirl ondergewaardeerd?

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen