search

Ons nieuws van maandag 13 mei 2024

Deze Spaanse Netflix-serie met 4 seizoenen is een ware mustsee: 'Locked Up'
Series / Specials

Deze Spaanse Netflix-serie met 4 seizoenen is een ware mustsee: 'Locked Up'

Emotionele shock voor naïeve vrouw die belastingfraude pleegt en in gevangenis belandt in Spaanse serie.

Series over de gevangenissen spreken altijd tot de verbeelding. Denk maar aan Orange is the new Black en Prison Break. Beiden scoorden erg goed. Deze Spaanse gevangenisserie uitgebracht in 2016 Locked Up scoort ook behoorlijk hoog.

Deze serie, die voor Globomedia is gecreëerd door Iván Escobar en Esther Martínez Lobato, Álex Pina en Daniel Écijas, krijgt op IMDb een 8,1.

Onderhandelingen


Locked Up werd in 2015 gelanceerd voor de zender Antena 3 en na twee moeizame seizoenen kwamen er onderhandelingen en werd de serie overgenomen door FOX. Na het vierde seizoen heeft Netflix de volledige serie aangekocht.

Voor deze thriller werd er een topcast samengesteld, onder andere Maggie Civantos als Macarena Ferrero, Najwa Nimri als Zulema Zahir en Berta Vazques als Estefania Kabila.

Belastingfraude


Locked Up gaat over een jonge naïeve vrouw die helaas verliefd wordt op haar baas. Deze laatste gebruikt Macarena om belastingfraude te plegen. Ze wordt betrapt en wordt opgesloten.Als onschuldig naïef meisje opgesloten zitten in een van de zwaarst bewaakte gevangenissen in Spanje de Cruz de Sur-gevangenis is voor Macarena een enorme emotionele shock.

Vrouwelijk venijn


Macarena krijgt te maken met het venijn van de ander vrouwelijk gevangenen zoals die van Zulema, de gevaarlijkste van het hele stel. Haar leven hangt aan een zijden draadje en ze realiseert zich dat ze zich heel snel zal moeten aanpassen om te overleven.Er ontstaat een kat-en-muisspel met Macarena’s familie. Er wordt gezocht naar een grote goudschat die ergens verborgen ligt. Het vierde en laatste deel is min of meer een spin-off waarin Macarena en Zulema elkaar zullen meten.

Netflix


Je kunt de serie Locked Up in zijn geheel bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterie en spanning staan centraal in nieuwe thrillerserie op Disney+: 'Past Lies'
Series / Nieuws

Mysterie en spanning staan centraal in nieuwe thrillerserie op Disney+: 'Past Lies'

Nieuwe Spaanse thriller-dramaserie Past Lies op Disney+ vertelt verhaal van mysterieuze verdwijning op Mallorca.

Disney+ brengt binnenkort een nieuwe Spaanse thriller-dramaserie uit genaamd Past Lies oftewel Las largas sombras. Voordat je deze serie gaat kijken, hebben we vijf vragen voor je beantwoord.

Waar gaat de serie over?


Past Lies vertelt het verhaal van een groep vrouwen wiens levens drastisch veranderen wanneer de overblijfselen van een klasgenoot van de middelbare school, die vijfentwintig jaar geleden verdween tijdens een reis naar Mallorca, plotseling worden ontdekt. De eerste uit de vriendgroep die hiermee in aanraking komt is inspecteur Paula Ríos, de jongere zus van de overleden vrouw.

Is de serie op een boek gebaseerd?


Ja, het is gebaseerd op de roman Las largas sombras van Elia Barceló. Deze roman vormt de basis voor het verhaal van de serie en biedt de inspiratie voor de intrigerende plot en de complexe personages. Elia Barceló is een gerenommeerde Spaanse schrijver wiens werk bekend staat om zijn diepgaande verkenning van menselijke emoties en relaties.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages worden gespeeld door Elena Anaya, bekend van The Skin I Live In, Belén Cuesta uit La casa de papel en Itziar Atienza, bekend van Plan de fuga.

Voor wie is deze serie?


Past Lies is voor liefhebbers van spannende drama's die houden van intriges, vriendschap en mysterie.

Is de serie te bingen?


Ja, de serie bestaat uit zes afleveringen en is dus gemakkelijk te bingen. Het zou ongeveer zes uur duren om de hele serie in één keer te bekijken.Past Lies is sinds afgelopen vrijdag te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meest omstreden 'Game of Thrones'-episode viert 5-jarig jubileum: Wat gebeurde er in mei 2019?
Series / Nieuws

Meest omstreden 'Game of Thrones'-episode viert 5-jarig jubileum: Wat gebeurde er in mei 2019?

In mei 2019 zorgde de vijfde episode van seizoen 8 voor woedende reacties van fans.

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden sinds het beruchte achtste seizoen van Game of Thrones het gesprek van de dag was in serieland. De verfilming van A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin kwam toen tot een climax. In april en mei van 2019 verschenen de zes veelbesproken laatste episodes op HBO.

Vandaag is het exact vijf jaar geleden sinds op 13 mei 2019 de meest controversiële episode van de fantasy-serie in première ging. Die aflevering, The Bells, is er een die iedere Thrones-fan zich zal herinneren.


The Bells


The Bells was de één na laatste episode van de serie. De aflevering focust zich vooral op de slag om King's Landing en de strijd tussen de twee 'queens', Daenerys Targaryen en Cersei Lannister.

De episode werd, op z'n zachts gezegd, gezien als zeer controversieel. Op Rotten Tomatoes heeft de aflevering een score van 49%, en op IMDB komt hij niet hoger dan een 5.9

Daenerys Targaryen


Die matige reactie van fans komt vooral door het meest omstreden moment van de serie. In The Bells besluit Daenerys Targaryen namelijk om King's Landing met al haar onschuldige burgers compleet te vernietigen, ondanks dat de stad zich kort voor dat moment al had overgegeven.The Bells werd geschreven door Thrones-creators David Benioff en D.B. Weiss. Als je de beruchte aflevering vijf jaar na dato nog eens wilt bekijken dan kan dat op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bikkelhard en meeslepend: nieuwe misdaadfilm grijpt Netflix-kijkers bij hun strot
Films / Nieuws

Bikkelhard en meeslepend: nieuwe misdaadfilm grijpt Netflix-kijkers bij hun strot

De Spaanse misdaadfilm El Correo staat direct op de tweede plaats in de Netflix Top 10.

De Netflix Top 10 met films verwelkomt opnieuw een Spaanse productie. Dit keer geen Netflix Original, maar de Spaanse bioscoopfilm El Correo, alias The Courier, die in januari al indruk maakte in het thuisland.

El Correo is een vliegensvlugge misdaadfilm over een ambitieuze jongen uit Vallecas. Als Spanje de Euro invoert, begint Iván aan zijn baan als lijfknecht bij een luxe golfclub in Madrid. Als hij in het zwarte circuit belandt, wil hij snel veel meer en komt hij in aanraking met bouwondernemers, corrupte politici, bankiers, atleten en de Chinese maffia.

Een succes?


Het is niet helemaal duidelijk of de film een groot succes was in Spanje. Met een productiebudget van zo'n 3,5 miljoen euro werd er tot 11 februari 2024 zo'n $1,5 miljoen opgehaald aan de Spaanse bioscoopkassa's.

De ontvangst van de misdaadfilm met namen als Arón Piper, María Pedraza en Luis Tosar blijkt wisselend. Op de IMDb staat El Correo namelijk op een matige 5,9.

Internationaal


Met internationale opnamelocaties zoals Madrid, Brussel, Marbella, Genève en Hong Kong ziet El Correo er in ieder geval groots uit. Wil je de film een kans geven, dan vind je deze nu op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Blood Free': kweekvis voor iedereen
Recensie

'Blood Free': kweekvis voor iedereen

Een moedige poging om de wereld te redden stuit op hard verzet.

Regie: Park Cheol-Hwan| Cast: Woo Chae-Woon (Ju Ji-Hoon), Han Hyo-Joo (Yun Ja-Yu), Lee Hee-Jun (Seonu Jae), Lee Mu-Saeng (On San), Jun Suk-Ho (Seo Hui) e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 49-65 minuten| Jaar: 2024

Yun Ja-yu staat aan het hoofd van het succesvolle bedrijf BF (Blood Free). Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van kweekvlees: vlees dat wordt gemaakt in een laboratorium met behulp van stamcellen van dieren. Het bedrijf wil uitbreiden naar het kweken van vis. Dit zou veel arbeiders hun baan kosten. Zij bedreigen Yun Ja-yu daarom met de dood. De situatie verslechtert wanneer Yun besluit om, ondanks de waarschuwingen, toch door te gaan met de productie van kweekvis.

Yun Ja-yu haar motivaties zijn vanaf het eerste moment glashelder. Ze leidt haar bedrijf met niets anders dan goede bedoelingen voor de wereld en het klimaat. Toch duurt het pas even voordat ze je vertrouwen wint. Het zit zo in ons om politici of mensen in de particuliere sector met veel macht en kapitaal te wantrouwen. De serie zet deze psychologie op een interessante manier in door enkel en alleen te laten zien dat ze een schoon geweten heeft, de kijker doet vervolgens de rest.

Het is tragisch om te zien dat haar missie door diplomatiek geneuzel steeds moeilijker wordt. Zo trekt de serie een duidelijk parallel met de werkelijkheid, waarin concrete stappen voor het aanpakken van de milieucrisis steevast op niets uitlopen door diplomatieke beweegredenen. Iets wat we al vaak eerder gezien hebben in films en series over dit onderwerp, maar toch is het van groot belang dat we dit blijven zien.

Yun Ja-yu staat dan wel aan het hoofd van dit megabedrijf, in de omgang is ze een teruggetrokken, introvert persoon. Ze is wel veel aan het woord in haar professionele leven, maar in haar privéleven heeft ze behoefte aan rust en stilte. Deze terughoudendheid zorgt ervoor dat je nooit helemaal weet wat er in haar omgaat, wat zorgt voor een interessante kijkervaring. Wel is er af en toe een voice-over te horen waardoor we iets dichter bij haar binnen komen. Toch houdt de serie ons subtiel op enige afstand.

Ook het belangrijkste personage op Yun Ja-yu na, Woo Chae-Woon, weegt zijn woorden zorgvuldig af, een typische eigenschap van een introvert persoon. Naast dat dit mysterie oplevert, is het ook simpelweg een cultureel verschil. Westerse kijkers ervaren introversie dan ook heel anders dan Aziatische kijkers. Hier heerst het stereotype dat introverte mensen saai zijn, niet sociaal en afstandelijk. In veel Aziatische landen is dit omgekeerd, en is introversie een teken van wijsheid en respect; een positieve eigenschap. Dit zorgt voor een interessante cultuurshock in het kijken van deze serie, waar wij westerlingen best wat van kunnen leren.

De serie stelt dat de klimaatcrisis een paradoxale situatie is waar geen oplossing voor lijkt te zijn. Zelfs al krijgen we het voor elkaar om het zo in te richten dat we niet langer afhankelijk zijn van de bio-industrie, zoals in de serie getoond wordt, dan nog zou dit catastrofale gevolgen hebben voor heel veel mensen. Een nogal pessimistische opvatting die ervanuit gaat dat de mens totaal niet open staat voor verandering. Hoewel het cruciaal is om series en films te maken over de klimaatcrisis, dreigt deze conservatieve benadering de hoop op verbetering te ondermijnen.

★★★☆☆

Blood Free is te zien bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
IJzersterke oorlogsfilm en vele andere tientallen films en series worden snel verwijderd van Netflix
Series / Specials

IJzersterke oorlogsfilm en vele andere tientallen films en series worden snel verwijderd van Netflix

Dit is je laatste kans om de ijzersterke oorlogsfilm Inglorious Bastards van Quentin Tarantino met Brad Pitt te zien op Netflix.

Ook deze week gaat Netflix weer een heleboel titels verwijderen. Hieronder geven we de volledige lijst van alle films en series die de komende dagen worden verwijderd.

Het is nooit leuk als je favoriete film of serie verwijderd wordt. Daarom geven we hieronder de volledige lijst van alle titels die verwijderd worden, zodat je precies weet tot wanneer je je favoriete film of serie nog kan kijken. Eerst geven we een kijktip en deze week is dat een ijzersterke oorlogsfilm met Brad Pitt en Eli Roth in de hoofdrol.

Inglorious Bastards (2009)Quentin Tarantino wordt algemeen beschouwd als één van de beste regisseurs en zijn films zijn dan ook altijd stuk voor stuk ijzersterk. Ook Inglorious Bastards is een film die je gezien moet hebben.

Inglorious Bastards speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en volgt de afzonderlijke pogingen om Hitler te vermoorden. "The Bastards", een groep Joods-Amerikaanse soldaten, willen wraak nemen op de nazi's, net zoals de Joodse bioscoopeigenaresse, Shosanna (Mélanie Laurent).Laatste kans


Bekijk hieronder de lijst van alle films en series die deze week verwijderd worden van Netflix.

 • Mere Pyare Prime Minister (2019) - 13 mei
 • A Love Song (2022) - 14 mei
 • Alien: Covenant (2017) - 14 mei
 • Big Momma's House (2000) - 14 mei
 • Big Mommas: Like Father Like Son (2011) - 14 mei
 • Emma. (2020) - 14 mei
 • Fantastic Mr. Fox (2009) - 14 mei
 • Made in Chelsea (2022) - 14 mei
 • Montana Story (2022) - 14 mei
 • Once Upon a Time in America (1984) - 14 mei
 • The Invisible Man (2020) - 14 mei
 • The Lighthouse (2019) - 14 mei
 • When the Bough Breaks (2016) - 14 mei
 • Zathura: A Space Adventure (2005) - 14 mei
 • Central Intelligence (2016) - 15 mei
 • De pinguïns van Madagascar (2014) - 15 mei
 • Fifty Shades of Grey (2015) - 15 mei
 • Hitting the Apex (2015) - 15 mei
 • Inglorious Bastards (2009) - 15 mei
 • Instant Family (2018) - 15 mei
 • Scarface (1983) - 15 mei
 • Split (2016) - 15 mei
 • G.I. Joe: Retaliation (2013) - 15 mei
 • Mokalik (Mechanic) (2019) - 15 mei
 • Morir para contar (2018) - 15 mei
 • October 1 (2014) - 15 mei
 • Shrek (2001) - 17 mei
 • Shrek 2 (2004) - 17 mei
 • Shrek de derde (2007) - 17 mei
 • Well-Intended love (2020) - 17 mei
 • Learte-se (2017) - 18 mei
 • S.W.A.T. (2003) - 18 mei
 • Hating Peter tatchell (2020) - 19 mei
 • Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
  Netflix pakt deze week uit met seizoen 3 van zijn absolute hitserie
  Series / Nieuws

  Netflix pakt deze week uit met seizoen 3 van zijn absolute hitserie

  Naast een nieuw seizoen van deze Netflix-hit zie je vooral veel reality- en Koreaanse series.

  Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


  Bridgerton


  Verschijnt op: Donderdag 16 mei | Release: Seizoen 3 - aflevering 1-4 | Genre: Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

  Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. Geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.
  Maestro in Blue


  Verschijnt op: Donderdag 16 mei | Release: Seizoen 2 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: Netflix

  In deze romantische serie raakt een nieuwkomer steeds nauwer betrokken bij de lokale eilandbewoners.
  The 8 Show


  Verschijnt op: Vrijdag 17 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Drama / Mysterie | Kijk op: Netflix

  Acht mensen zitten opgesloten in een hoog, mysterieus gebouw en nemen deel aan een verleidelijke maar gevaarlijke show. Hoe langer ze het volhouden, hoe meer ze verdienen.
  Overige series nieuw op Netflix


  Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

  15 mei: Teasing Master Takagi-san (seizoen 1 - aflevering 9) - Komedie / Drama / Romantiek - Scholier Nishikata wordt voortdurend geplaagd door zijn klasgenote Takagi-san. Hij probeert haar een koekje van eigen deeg te geven, maar dat lukt niet.

  15 & 16 mei: Frankly Speaking (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Komedie / Drama / Romantiek - Een gerespecteerde omroeper zegt in de uitzending ineens alles wat hij denkt. Dat trekt de aandacht van een tv-schrijver die hem uitnodigt in haar variétéshow.

  15 mei: Vanderpump Rules (seizoen 1) - Reality-TV - Lisa Vanderpump van 'The Real Housewives of Beverly Hills' zwaait de scepter in haar restaurant in West Hollywood en houdt haar melodramatische personeel goed in de gaten.

  16 mei: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 20) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

  16 mei: Destiny (seizoen 1 - aflevering 5) - Drama / Mysterie / Romantiek - Wanneer een vriend na twaalf jaar weer opduikt, ziet een aanklager een verband tussen gebeurtenissen uit het verleden en brengt ze de waarheid over haar vaders dood aan het licht.

  18 mei: The Great Indian Kapil Show (seizoen 1 - aflevering 8) - Komedie / Talkshow - Op een gloednieuw podium is comedian Kapil Sharma terug met zijn kenmerkende grappen, beroemde gasten, komische sketches en nog veel meer.

  18 &19 mei: The Atypical Family (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Drama - Een familie die ooit gezegend was met unieke superkrachten, verliest deze krachten door hedendaagse problemen, totdat een mysterieuze vrouw alles verandert.
  Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
  Deze 8+ LEGO-set met 450 stenen wordt een dikke hit bij Batman-fans
  Series / Nieuws

  Deze 8+ LEGO-set met 450 stenen wordt een dikke hit bij Batman-fans

  De Batmobile verscheen al in vele LEGO-vormen, nu krijgen we de versie uit Batman: The Animated Series.

  Even geleden verscheen al een LEGO-set van de Skyline van Gotham City uit Batman: The Animated Series. In die set is ook een minisversie van de iconische Batmobile te zien. De fans kunnen binnenkort een iets grotere LEGO-versie van deze wagen aanschaffen.

  Begin juni verschijnt namelijk de set Batman met de Batmobile vs. Harley Quinn en Mr. Freeze met het itemnummer 76274. De set is voor 8+ en bestaat uit 450 onderdelen. Geen enorm grote set dus, maar wel leuk voor de fan.

  Batmobiel


  De Batmobile heeft afneembare schieters op de motorkap, een cockpit die open kan, een bedieningspaneel en een uitlaatvlam die ronddraait als de auto voortbeweegt. Je kunt het voertuig van alsnog 28 centimeter lang op een draaibare displaystandaard met een informatieplaatje zetten.

  Uiteraard krijg je de drie minifiguren er ook bij, met Batman, Harley Quinn - inclusief haar hamer - en Mr. Freeze met een schieter.

  Juni


  Deze leuke set kun je al bekijken en desnoods bestellen op de website van LEGO voor zo'n 60 euro. Vanaf 1 juni worden de sets verstuurd naar de liefhebbers. Hieronder een reeds verschenen afbeelding.

  Bekijk op instagram


  De animatieserie Batman: The Animated Series, met een indrukwekkende 9,0 op de IMDb, vind je in zijn geheel op Prime Video.

  Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.
  Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
  Ontdek deze week 'Hunted into the Wild VIPS' en nog veel meer op NPO Start
  Series / Nieuws

  Ontdek deze week 'Hunted into the Wild VIPS' en nog veel meer op NPO Start

  Ook deze week komt de Nederlandse streamingdienst met een hoop leuke nieuwe series.

  Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


  Hunted into the Wild VIPS


  Verschijnt op: Maandag 13 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 7 | Genre: Reality-TV / Avontuur | Kijk op: NPO Start

  Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?
  Zussen


  Verschijnt op: Woensdag 15 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Drama | Kijk op: NPO Start

  Drie vrouwen komen bij de notaris, blijken halfzussen te zijn en moeten de erfenis (een boerderij) samen zien te verdelen. Ondertussen rijst de vraag hoe hun half-zussenschap zit èn hoe hun vader is overleden.
  Even tot hier


  Verschijnt op: Zaterdag 18 mei | Release: Seizoen 11 - aflevering 7 | Genre: Komedie / Spelprogramma / Muziek | Kijk op: NPO Start

  Niels van der Laan en Jeroen Woe maken op geheel eigen wijze en in een razend tempo een samenvatting van de week die achter ons ligt. Samen met de Miguel Wiels band, een verrassende artiest én een simpel liedje over een best wel ingewikkeld onderwerp.
  Overige series nieuw op NPO Start


  Hieronder de overige series die deze week op NPO Start verschijnen.

  13 mei: Plakshot (seizoen 6 - aflevering 2) - Komedie - In het satirische programma Plakshot geeft Roel Maalderink met straatinterviews, sketches en parodieën zijn blik op de actualiteit én legt hij de absurditeit van de media bloot.

  13 mei: Makkelijk Scoren (seizoen 1 - aflevering 1) - Sport / Komedie - Satirisch sportprogramma waarin Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit in hoog tempo de sportweek doornemen. Met uiteraard volop aandacht voor de rafelranden van de sport: commentatoren, supporters, scheidsrechters die het verkeerd zien, de geschiedenis, de toekomst en steeplechase.

  13 mei: Draadstaal (seizoen 15 - aflevering 6) - Komedie - In dit satirische sketchprogramma zijn er naast een keur aan nieuwe personages natuurlijk ook moderne klassiekers als Fred en Ria, Joop en Leon in de snackbar, de liefste Marokkaan van Nederland Sayid en de onnavolgbare weerman. Deze bonte verzameling karakters ondergaan en bespreken op onnavolgbare wijze de waan van de dag en de stand van Nederland en omstreken.

  13 mei: Wie is de Mol? België (seizoen 12 - aflevering 8) - Avontuur / Spelprogramma / Reality-TV - Onder leiding van Gilles De Coster gaan tien Vlamingen op avontuur in Sicilië. Iedereen wil de groeps-pot winnen, maar in hun midden huist een saboteur: de mol.

  16 mei: De Bauers - 20 jaar later (seizoen 1 - aflevering 6) - Documentaire / Komedie / Familie - Twintig jaar geleden volgde heel Nederland Frans Bauer, zijn Maris, hun twee jonge zoons en zijn prille carrière. Hoe gaat het er nu, 20 jaar later, aan toe? Nu de vier jongens inmiddels jongvolwassen zijn en Frans als zanger alles heeft bereikt waar hij van droomde?
  Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
  Eerste seizoen van deze loeispannende mysterieserie slaat in als een bom op Netflix
  Series / Nieuws

  Eerste seizoen van deze loeispannende mysterieserie slaat in als een bom op Netflix

  De Ierse serie Bodkin duldt alleen nog de successerie Baby Reindeer voor zich.

  De serie Baby Reindeer is en blijft een enorm succes. De miniserie staat al sinds de release op 11 april bovenaan de Netflix Top 10. Nu lijkt de nieuwe Ierse serie Bodkin een greep te doen naar de koppositie.

  Het eerste seizoen van Bodkin staat namelijk op de tweede stek en lijkt dus behoorlijk wat kijkers te trekken. De Netflix Original wordt door de streamingdienst omschreven als Offbeat, Spannend en Duister.

  Verdwijning


  De serie gaat over mysterieuze verdwijningen in een Iets dorpje en er zijn rollen voor onder andere Siobhán Cullen, Will Forte en Robyn Cara. De ontvangst is prima, maar ook wat wisselend.

  De IMDb noteert een nette 7,0 na ruim 1200 stemmen en de Tomatometer staat na 26 reviews op een verse 65 procent. De publieksscore komt met 62 procent bijna overeen.

  Satire


  "De satire in Bodkin over het onderzoek naar ware misdaad zou een overtuigender mysterie kunnen gebruiken om zijn grappen aan op te hangen, maar de pure excentriciteit van deze serie zorgt voor een voldoende intrigerend verhaal uit de oude doos," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.  De synopsis van Netflix: In een charmant Iers dorp met duistere, vreselijke geheimen vinden mysterieuze verdwijningen plaats. Decennia later gaat een bonte groep podcasters op onderzoek uit.

  Tweede seizoen?


  De serie bestaat uit zeven afleveringen van elk zo'n drie kwartier tot een klein uur en je ziet de reeks nu hier op Netflix. Het is onbekend of er een tweede seizoen van de Ierse mysterieserie wordt geproduceerd.
  Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
  Nieuwe en bejubelde scifi-thriller over "menselijke hebzucht" doet denken aan 'Westworld'
  Series / Specials

  Nieuwe en bejubelde scifi-thriller over "menselijke hebzucht" doet denken aan 'Westworld'

  In een gesprek met ComicBook vertelt Jimmi Simpson over de overeenkomsten tussen de twee series.

  De karakteracteur is momenteel te zien in Dark Matter op Apple TV+. Hij speelt hierin Ryan, de beste vriend van de hoofdpersoon Jason (Joel Edgerton). De laatstgenoemde wordt ontvoerd en komt in een andere realiteit terecht.

  Behalve in Westworld schitterde Simpson ook in de beroemde Black Mirror-aflevering 'USS Callister'. De acteur heeft duidelijk ervaring in het sciencefictiongenre, waardoor zijn rol in Dark Matter hem prima afgaat. Net zoals Westworld is Dark Matter gebaseerd op een boek en volgens Simpson overlapt de thematiek van beide series, namelijk het egoïsme dat in menselijk gedrag te vinden is. De acteur benoemt daarnaast de wetenschappelijke onderbouwing die schrijver Blake Crouch gegeven heeft aan zijn spannende verhaal.

  Diepe thematiek


  Volgens de acteur is er sprake van een diepe thematiek in beide verhalen. Simpson: "In Westworld wordt een trieste realiteit neergezet. Mensen nemen gewoon wat ze willen en het kan ze niet bijster veel schelen wat het effect op anderen is. Het verhaal onderzoekt de menselijke hebzucht en de machines lijken die hebzucht juist niet te bezitten. Als kijker bedenk je vervolgens 'oh, wacht, dit is hoe mensen zich gedragen'. De link met A.I. in de huidige tijd is dan al snel gelegd, want dat is waar we vandaag de dag mee te maken hebben".

  In Dark Matter schittert Simpson zoals gezegd als Ryan, de beste vriend van wetenschapper Jason (Joel Edgerton). Ook hier wordt de menselijke natuur getoond, maar Crouch's verhaal bekijkt dit vanuit een andere invalshoek. "Blake [Crouch] gebruikt het idee van superpositie, binnen de kwantummechanica. Door dat concept kan iets twee dingen tegelijk zijn," aldus Simpson. De serie verkent het bestaan van parallelle werelden en de vraag hoe dingen zouden uitpakken wanneer je een andere keuze had gemaakt op cruciale momenten in je leven. Jason komt na zijn ontvoering andere 'ikken' tegen in andere realiteiten. Het is dus niet gek dat hij ook verschillende versies van zijn vriend Ryan, oftewel Simpsons personage, tegenkomt.

  Plot


  Jason is natuurkundedocent en heeft een leuk leven met zijn echtgenote Daniela (Jennifer Connelly) totdat hij in een andere dimensie terechtkomt. Dit 'andere' bestaan bevalt hem echter totaal niet en hij wil terug naar zijn eigen wereld. Wat het geheel nogal bizar maakt is dat zijn eigen dubbelganger hem dit heeft aangedaan, en Jason zal dus de strijd aan moeten gaan met zichzelf. De serie heeft een redelijk snel tempo waardoor de gebeurtenissen elkaar snel opvolgen en de hoofdpersoon is letterlijk zijn eigen grootste vijand.  Dark Matter is te bekijken op Apple TV+.
  Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
  De zoon van originele Hulk speelde ook een ijzersterke superheld in een flink ondergewaardeerde DC-serie
  Series / Specials

  De zoon van originele Hulk speelde ook een ijzersterke superheld in een flink ondergewaardeerde DC-serie

  Lou Ferrigno Jr. was te zien in vier afleveringen van 'Stargirl' als Rex Tyler alias Hourman.

  Lou Ferrigno is het bekendst door zijn rol als Hulk in de televisieserie The Incredible Hulk (1978-1982), die gebaseerd is op het gelijknamige personage uit de Marvel Comics. Hij vertolkte deze rol opnieuw in latere geanimeerde en computergegenereerde versies. Zijn zoon, Lou Ferrigno Jr. is ook acteur en speelde ook de rol van een superheld, maar dan een die gebaseerd is op de DC Comics.

  Ferrigno Jr. is vooral bekend door zijn rol als Donovan Rocker in S.W.A.T., maar wist je dat hij net als zijn vader een superheld heeft gespeeld? Zo is hij te zien in vier afleveringen van de DC superheldenserie Stargirl, gemaakt door Geoff Johns en gebaseerd op de DC Comics-superheld Courtney Whitmore, gecreëerd door Johns en Lee Moder.

  Positieve recensies


  Stargirl liep van 2020 tot 2022 gedurende drie seizoenen. Voorafgaand aan de première van de serie maakten personages uit de serie een cameo-optreden tijdens de Arrowverse crossover "Crisis on Infinite Earths" via archiefbeelden.

  De serie heeft positieve recensies ontvangen van critici. Zo heeft het op Rotten Tomatoes een score van 94% met het tweede seizoen dat zelfs een perfecte score van 100% heeft. Het kritische oordeel van de website luidt: "Een uitstekende serie die perfect is voor iedereen die op zoek is naar een beetje hoop, Stargirl is heerlijk vermaak waar het hele gezin van kan genieten."

  Hourman


  Stargirl volgt middelbare scholier Courtney Whitmore (Brec Bassinger) die een kosmische staf ontdekt die oorspronkelijk werd gebruikt door Starman. Ze begint een nieuwe generatie superhelden te vormen die de nieuwe incarnatie van de Justice Society of America worden.  De meeste leden van de originele Justice Society of America (JSA) zijn gedood in de strijd tegen de Injustice Society of America (ISA). Een van die originele leden van de JSA is Rex Tyler alias Hourman, die gespeeld wordt door Ferrigno Jr. In flashbacks krijgen we hem te zien in onder andere deze grote strijd.

  Zoon Rick


  Stargirl speelt zich tien jaar na de grote strijd af, die we ook te zien krijgen in een flashback. We krijgen te zien hoe Hourman de strijd overleeft en hoe hij en zijn vrouw Wendi de ISA naar Blue Valley volgen. Ze laten hun zoon Rick Tyler uiteindelijk achter bij een ander lid van de JSA en worden gedood door Solomon Grundy.  Hun zoon Rick neemt later het mandaat en amulet van zijn vader op zich om wraak te nemen voor zijn ouders. Rick wordt gespeeld door Cameron Gellman en is de nieuwe Hourman, die samen met onder andere Courtney de nieuwe JSA vormt.

  Kijken?


  Zin om Stargirl te zien? Je kan de drie seizoenen van de serie bekijken op HBO Max.
  Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.