search
Na 8 jaar keerde een uiterst geliefde misdaadserie terug, maar dit bleek compleet overbodig
Series / Specials

Na 8 jaar keerde een uiterst geliefde misdaadserie terug, maar dit bleek compleet overbodig

'Prison Break' keerde in 2017 terug met en vijfde seizoen, maar of dit zo'n goed idee was.

Een nieuw seizoen van een serie, maar dan bijna tien jaar later: het komt niet vaak voor, maar als de serie een vaste fanbase heeft lijkt dit geen gek idee. Toch pakte het bij Prison Break niet zo goed uit.

Prison Break vertelt het verhaal van Lincoln Burrows (Dominic Purcell), een onschuldige man die geframed wordt voor de moord op de broer van Amerikaanse vicepresident en nu geëxecuteerd dreigt te worden.

Toch niet het einde?


Het is aan zijn broer Michael (Wentworth Miller), een structural engineer, om hem te redden. Dit doet hij door zichzelf ook in de gevangenis te positioneren en een uitgedacht plan uit te voeren.

Het eerste seizoen van de misdaadserie Prison Break werd uitgezonden in 2005. Er volgden in eerste instantie nog drie seizoenen, tot de serie in 2009 tot een einde kwam. Dat bleek echter toch niet helemaal zo te zijn.

Seizoen 5


Want in 2017 kwam er een vijfde seizoen, genaamd Prison Break: Resurrection. Het seizoen speelt zich zeven jaar na de originele serie af. In het seizoen zien we opnieuw Purcell en Miller als de broers Lincoln en Michael.Hoewel fans ongetwijfeld enthousiast waren dat de serie terugkeerde, werd dit seizoen helaas niet zo goed ontvangen als de originele serie. De recensies waren vooral gemengd of middelmatig.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes krijgt het seizoen een matige score van 56%. Volgens de critics consensus weet het seizoen de urgentie van de originele serie te hervatten, maar is het plot van het seizoen ongeloofwaardig en saai.

Prison Break is te bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: na seizoen 1 was Prison Break eigenlijk al overbodig?

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen