search

Ons nieuws van zondag 12 mei 2024

Nieuwste romkom-hit van Netflix van een topregisseur staat direct bovenaan de top 10
Films / Nieuws

Nieuwste romkom-hit van Netflix van een topregisseur staat direct bovenaan de top 10

Op moederdag scoort de moeder van de bruid direct goed op de streamingdienst Netflix.

De Netflix Top 10 was heel even in handen van de stevige actiethriller Miss Bala. Nu domineert een andere vrouw de lijst, namelijk "de moeder van de bruid" in de romantische Netflix-komedie Mother of the Bride, geregisseerd door een succesvolle filmmaker.

De regisseur van Mother of the Bride is namelijk Mark Waters, bekend van grote films als Freaky Friday, Mean Girls en The Spiderwick Chronicles. Dit keer werkte Waters samen met onder andere Brooke Shields.

Direct op #1


De nieuwste Netflix-hit komt direct binnen op de eerste plaats. Verwacht overigens geen ijzersterk ontvangen komedie. Mother of the Bride staat op slechts 17 procent op de Tomatometer en de publieksscore is met 22 procent ook erg laag op Rotten Tomatoes.

"Alsof de film wordt aangestuurd door een algoritme dat scènes invoegt die komen uit de veel grappigere films," schrijft Manuel Betancourt van AV Club. "De film van Waters slaagt er niet in om gedenkwaardige scènes op te leveren."

Nu te zien


De titel van de film doet al snel denken aan Father of the Bride uit 1991, maar daar heeft de Netflix-film niets mee te maken. Wil je Mother of the Bride toch een kans geven, dan vind je de film nu op Netflix.De officiële synopsis van Netflix: Een zorgzame moeder vliegt naar een tropisch eiland voor de bruiloft van haar dochter en ontdekt dat de vader van de bruidegom haar ex is, die ze al vele jaren niet heeft gezien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De geliefde historische hitserie 'Vikings' klopt eigenlijk van geen kant
Series / Nieuws

De geliefde historische hitserie 'Vikings' klopt eigenlijk van geen kant

'Vikings' kun je eigenlijk niet eens een historische serie noemen.

Dacht je dat je het kijken van Vikings kon beschouwen als een geschiedenisles? Helaas is niets is minder waar. De serie zit namelijk vol met historische onjuistheden…

De Iers-Canadese dramaserie Vikings kwam uit in 2013. Er werden 6 seizoenen gemaakt, tot het einde van de serie in 2020. In 2022 verscheen de sequelserie Vikings: Valhalla op Netflix.

Ragnar


De serie volgt de avonturen van Viking Ragnar Lothbrok, de grootste held van zijn tijd. We zien hoe hij hogerop komt, om uiteindelijk koning van de Vikingstammen te worden. We volgen ook zijn Vikingbroers en zijn familie.

Hoewel Vikings op The History Channel verscheen, is de serie eerder fantasy te noemen dan een accurate verbeelding van de geschiedenis. Er zitten namelijk enorm veel gebeurtenissen in de serie die niet hebben plaatsgevonden.

Niet echt bestaan?


De meest opvallende onwaarheid is de relatie tussen de broers Rollo en Ragnar. Het is een van de meest belangrijke verhaallijnen van de serie, maar in het echt waren de twee geen broers. Ze kenden elkaar waarschijnlijk niet eens.Volgens sommige historici heeft Ragnar zelfs helemaal niet echt bestaan. Er is veel bewijs dat Rollo heeft bestaan, maar bij Ragnar is dat niet het geval. Het zou goed kunnen dat hij een fictief personage was in legendes.

Kostuums en tijdlijnen


Eigenlijk klopt er veel meer niet dan wel aan de serie, want ook de kostuums en tijdlijnen zijn niet juist. Je moet de serie dus zien als een fantasyserie, die inspiratie haalt uit het verleden. Een pluspunt is dat Vikings in ieder geval geen helmen met hoorns bevat.

Dat is namelijk het toppunt van historisch onjuiste kostuums als het gaat om Vikingen. Bekijk Vikings op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt megahit 'Shōgun' van Disney+ tóch een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt megahit 'Shōgun' van Disney+ tóch een tweede seizoen?

Hoofdrolspeler Hiroyuki Sanada heeft alvast getekend voor een tweede seizoen, maar verder wordt er nog mysterieus gedaan.

Shōgun geldt inmiddels als een megasuccesvolle serie voor FX en Disney+, maar omdat het een volledig boek verfilmt, ging iedereen ervan uit dat het een eenmalige miniserie betrof.

Disney ziet echter dollartekens en lijkt hoe dan ook een tweede seizoen te filmen. Dit lijkt bevestigd te zijn door het feit dat acteur Hiroyuki Sanada zou hebben getekend om de rol van Lord Yoshii Toranaga opnieuw te spelen in een nieuw seizoen.

Toranaga keert terug


Achter de schermen wordt er druk gewerkt om een aantal elementen op een rijtje te krijgen om een tweede seizoen te waarborgen. Het strikken van Sanada voor meer afleveringen wordt als het belangrijkste element beschouwd.

Een andere reden waarom een aankondiging over een tweede seizoen belangrijk is, zijn de Emmy Awards. Als Shōgun als miniserie wordt betiteld strijdt de serie mee in andere categorieën dan wanneer zij meerdere seizoenen krijgt.

Grote kanshebber


De categorie miniserie heeft behoorlijk wat concurrentie dit jaar, maar bij de 'gewone' series is dit in mindere mate het geval. Shōgun zou dus wel eens dik in de prijzen kunnen vallen.Maar hoe zit het met het verhaal? De tien afleveringen die nu te streamen zijn verfilmden namelijk het volledige iconische boek van james Clavell.

Flinke kluif


Clavell schreef echter nooit een direct vervolg op Shōgun. Wel schreef hij andere epische boeken als Tai-Pan, Gai-Jin, King Rat en Noble House, maar deze spelen zich allen eeuwen later af en bevatten andere personages. Het lijkt er dus op dat scenaristen een behoorlijke uitdaging gaan hebben.

Shōgun is nu te streamen via Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingdienst SkyShowtime gaat door met 2 van zijn grote series
Series / Nieuws

Streamingdienst SkyShowtime gaat door met 2 van zijn grote series

Volg een nieuw avontuur van de USS Discovery of de perikelen van een man in Moskou.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

A Gentleman in Moscow


Verschijnt op: Donderdag 16 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 7 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Een Russische aristocraat ontkomt aan de dood en wordt onder huisarrest geplaatst terwijl de Bolsjewistische Revolutie zich voor zijn ogen ontvouwt.Star Trek: Discovery


Verschijnt op: Vrijdag 17 mei | Release: Seizoen 5 - aflevering 8 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: SkyShowtime

Tien jaar voor Kirk, Spock en hun ruimteschip Enterprise, gaat de bemanning van het ruimteschip Discovery op verkenningstocht door de ruimte op zoek naar nieuwe werelden en levensvormen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ pakt komende dagen uit met heel wat aansprekende series
Series / Nieuws

Disney+ pakt komende dagen uit met heel wat aansprekende series

Deze week zie je vooral veel actie, humor en animatieseries op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

American Horror Story


Verschijnt op: Woensdag 15 mei | Release: Seizoen 12 - aflevering 11 | Genre: Drama / Horror / Sciencefiction | Kijk op: Disney+

Deze anthologieserie volgt verschillende personages, locaties en presenteert verschillende aspecten van het immer zo geliefde horrorgenre.Abott Elementary


Verschijnt op: Woensdag 15 mei | Release: Seizoen 3 - aflevering 2 | Genre: Komedie | Kijk op: Disney+

Deze komedie gaat over een groep gedreven, gepassioneerde leerkrachten – en een ietwat onachtzame directeur – die hun weg zoeken in het openbare-schoolsysteem in de Amerikaanse stad Philadelphia. Ondanks de tegenslagen waarmee ze te maken hebben, de onderbezetting en het gebrek aan financiering, houden deze hardwerkende leraren van hun werk en zijn ze vastbesloten hun leerlingen te helpen slagen in het leven.X-Men '97


Verschijnt op: Woensdag 15 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 10 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

X-Men '97 keert terug naar het iconische tijdperk van de jaren 90 waarin de X-Men, een groep mutanten die hun bijzondere gaven gebruiken om een wereld te beschermen die hen haat en vreest, als nooit tevoren worden uitgedaagd en gedwongen worden geconfronteerd met een gevaarlijke en onverwachte nieuwe toekomst.Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

12 mei: Go! Go! Loser Ranger (seizoen 1 - aflevering 6) - Animatie / Actie / Avontuur - Nu hun oude schuilplaats en bazen zijn weggevaagd, sluiten de overlevende Dusters een geheime overeenkomst met de Ranger Force om deel te nemen aan de wekelijkse confrontatie op zondag, die ze altijd verliezen. Vechter D is deze poppenkast beu en komt in actie om voor altijd alles te veranderen.

13 mei: Vanderpump Villa (seizoen 1 - aflevering 9) - Drama / Reality-TV - In deze serie komen decadentie en losbandigheid samen en volgen we Lisa Vanderpump's personeel - die ze zelf heeft uitgekozen - terwijl ze werken, leven en feesten op een exclusief Frans landgoed: Chateau Rosabelle.

15 mei: Uncle Samsik (seizoen 1) - Drama / Geschiedenis - Dit verhaal speelt zich af in de jaren 60 van de vorige eeuw, en draait om twee mannen, hun trots, hebzucht en vriendschap.

15 mei: Tracker (seizoen 1 - aflevering 5) - Misdaad / Drama - In Tracker speelt Justin Hartley de rol van Colter Shaw, een eenzame survivalist die door het land zwerft en op zoek is naar beloningen. Hij gebruikt zijn speurvaardigheden om burgers en politie te helpen bij het oplossen van allerlei mysteries, en tegelijkertijd worstelt hij met zijn gebroken gezin.

15 mei: Undead Unluck (seizoen 1 - aflevering 18) - Animatie / Actie / Avontuur - Fuko Izumo, een meisje met de gave 'ongeluk', brengt ongeluk aan iedereen die haar aanraakt. Wanneer Fuko zelfmoord wil plegen, verschijnt er plotseling een ondode met een onsterfelijk lichaam. Hij is blij dat hij eindelijk iemand heeft gevonden die hem een echte dood kan bezorgen.

15 mei: Mission: Yozakura Family (seizoen 1 - aflevering 3) - Animatie / Actie / Komedie - Een verre van normale familie. Taiyo Asano, de 'ultieme introvert', verloor zijn familie bij een tragisch ongeluk. De enige met wie hij kan praten, is zijn jeugdvriendin Mutsumi Yozakura, die een geheim bewaart als erfgename van een familie van spionnen. Haar broer Kyoichiro, een zeer ervaren spion, heeft het op Taiyo gemunt. Om zichzelf te redden, trouwt Taiyo met Mutsumi en sluit hij zich aan bij de familie Yozakura. Het begin van een unieke missie.

18 mei: The Fable (seizoen 1 - aflevering 7) - Animatie / Actie / Komedie - Fable is een onoverwinnelijke huurmoordenaar die zijn tegenstander in minder dan zes seconden kan uitschakelen. Maar op een dag moet hij van zijn baas een jaar lang een gewoon leven leiden en niemand doden. Dus neemt Fable een coole, grappige en enigszins excentrieke pauze van het moorden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na één seizoen is deze grote sciencefictionserie alweer gecanceld
Series / Nieuws

Na één seizoen is deze grote sciencefictionserie alweer gecanceld

Dit verhaal had een sterke cast en goede acteerprestaties maar werd geen succes.

The Hollywood Reporter komt met een teleurstellende mededeling over de nieuwe scifi-thriller Constellation. De serie met Noomi Rapace in de hoofdrol is na één seizoen al gecanceld.

Ondanks de intrigerende premisse heeft Constellation het niet gered. Het blijft dus bij dit ene seizoen van acht afleveringen.

Drastisch veranderd


Rapace speelde de hoofdrol als de Zweedse astronaut Johanna "Jo" Ericsson. Zij bevindt zich op het International Space Station wanneer een ongeïdentificeerd object tegen dit station aanvliegt. Een collega komt om terwijl de anderen het station verlaten om noodzakelijke reparaties te verrichten.

Jo blijft alleen achter en er gebeuren een aantal eigenaardige dingen op het ruimtestation. Daarnaast krijgt Jo last van hallucinaties waarbij het lijkt alsof haar omgekomen collega nog in leven is. Het is niet helemaal duidelijk wat de oorzaak van de hallucinaties is.

Raadsel


Wanneer Jo terugkeert op aarde blijken bepaalde onderdelen van haar leven drastisch veranderd te zijn, dan wel anders dan hoe zij zich dingen herinnert. De astronaut ziet zich voor een raadsel geplaatst en wil achterhalen wat er aan de hand is.Naast Rapace zijn de overige acteurs ook niet de minsten: Jonathan Banks (Breaking Bad, Better Call Saul) en James D'Arcy (Broadchurch) zetten hun rollen prima neer. Jammer genoeg bleek dit alles niet voldoende voor nog een seizoen van deze scifi-thriller met een psychologisch element.

Waar te zien?


Constellation kun je bekijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijzonder maffe serie van HBO Max is terug: surrealistisch en duister
Series / Nieuws

Bijzonder maffe serie van HBO Max is terug: surrealistisch en duister

Het langverwachte tweede seizoen van de populaire serie Smiling Friends nadert, met vijf essentiële vragen beantwoord.

Adult Swim's populaire serie Smiling Friends maakt zich op voor het langverwachte tweede seizoen. Voor degenen die zich afvragen of deze surrealistische komedie de moeite waard is om te kijken, hebben we vijf essentiële vragen beantwoord.

Waar gaat de serie over?


Smiling Friends volgt het avontuur van een klein bedrijf dat zich toelegt op het brengen van geluk aan hun klanten, ongeacht hoe bizar het verzoek is. De karakters worden geconfronteerd met absurde en duister komische scenario's terwijl ze de surrealistische uitdagingen van hun baan navigeren met een unieke mix van humor en chaos.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages zijn Pim (gespeeld door Michael Cusack), Charlie (gespeeld door Zach Hadel) en Allan (gespeeld door Michael Cusack). Pim is de optimistische helft van het duo, Charlie is de pessimistische tegenhanger, en Allan is een van de andere medewerkers van het bedrijf. Michael Cusack en Zach Hadel vertolken ook verschillende andere personages in de serie.

Wie zijn de makers van de serie?


Michael Cusack, een Australische animator en komiek, is bekend van zijn YouTube- en Newgrounds-content. Hij creëerde samen met Zach Hadel een parodie-aflevering van Rick and Morty, genaamd Bushworld Adventures, die op 1 april 2018 op Adult Swim werd uitgezonden. Dit leidde tot zijn betrokkenheid bij andere projecten van Justin Roiland, de maker van Rick and Morty. Cusack's samenwerking met Hadel resulteerde ook in de creatie van YOLO: Crystal Fantasy en Smiling Friends voor Adult Swim.

Voor wie is deze serie?


De serie is geschikt voor liefhebbers van volwassen animatie met een unieke en bizarre humor. Voor fans van andere series als Rick en Morty en Adventure Time is deze serie natuurlijk ook niet te missen.

Is de serie te bingen?


Ja, Smiling Friends is zeker te bingen. Het heeft twee seizoenen met in totaal zo'n 17 afleveringen. Elke aflevering heeft een standaardduur van ongeveer 11 minuten, waardoor het mogelijk is om de gehele serie in één keer te bekijken binnen een relatief korte tijdspanne.Smiling Friends is te zien op HBO Max, en het tweede seizoen gaat op zondag 12 mei 2024 in première. Nieuwe afleveringen zullen wekelijks worden uitgezonden op de zender, met streaming beschikbaarheid op Max een dag na de uitzending op televisie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lannister-acteur uit 'Game of Thrones' overleden
Series / Nieuws

Lannister-acteur uit 'Game of Thrones' overleden

Ian Gelder was een bekend gezicht voor fans van de fantasy-serie.

Voor fans van Game of Thrones was er deze week droevig nieuws. Op Instagram deelde de acteur Ben Daniels dat zijn echtgenoot Ian Gelder is overleden.

Ian Gelder speelde in Game of Thrones het personage Kevan Lannister. Dat personage verscheen meermaals tijdens de eerste zes seizoenen van de serie.

Kevan Lannister


Ser Kevan Lannister was de jongere broer van Tywin Lannister, en daardoor dus de oom van Tyrion, Jaime en Cersei Lannister. In de serie eindigde zijn verhaal tijdens de explosieve finale van seizoen 6, toen Cersei de Sept of Baelor opblies met wildfire.

Gelder had een lange en imposante carrière. Naast zijn rol in Game of Thrones speelde hij onder andere ook in Doctor Who en de fantasy-serie His Dark Materials.

Game of Thrones


Gelder overleed aan de gevolgen van galkanaal-kanker. Als je hem nog eens in actie wil zien als acteur, dan kan dat in Game of Thrones op
HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De dood van dit hoofdpersonage in geliefde misdaadserie zag werkelijk niemand aankomen
Series / Specials

De dood van dit hoofdpersonage in geliefde misdaadserie zag werkelijk niemand aankomen

Een van de hoofdpersonages in 'Homeland' sterft in het derde seizoen van de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Soms gebeurt het dat een hoofdpersonage het leven laat in een serie en dat je het niet ziet aankomen. Dit gebeurt in de misdaadserie Homeland, die liep van 2011 tot 2020 gedurende acht seizoenen. Een van de hoofdpersonages sterft aan het einde van het derde seizoen van de serie en niemand zag dat aankomen.

Homeland is gemaakt door Howard Gordon en Alex Gansa en is gebaseerd op de Israëlische serie Prisoners of War, die is gemaakt door Gideon Raff, die ook uitvoerend producent was bij Homeland. De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Claire Danes en Damian Lewis.

Verhaal


In Homeland volgen we Carrie Mathison (Danes), een CIA-officier met een bipolaire stoornis, en Nicholas Brody (Lewis), een Marine Corps Scout Sniper. Brody werd acht jaar lang gevangen gehouden door al-Qaeda als krijgsgevangene. Na zijn redding en terugkeer naar huis wordt Brody geprezen als een oorlogsheld en gepromoveerd tot Gunnery Sergeant.

Maar Mathison is ervan overtuigd dat hij door de vijand is omgeslagen en een bedreiging vormt voor de Verenigde Staten. Ze probeert hem te stoppen voordat hij mogelijk een terroristische daad begaat. Het verhaal van de serie groeit vanuit dit uitgangspunt, samen met het voortdurende geheime werk van Mathison.

Nicholas Brody


Het is net Brody die aan het einde van seizoen 3 van Homeland sterft. In het eerste seizoen krijgen we te zien hoe Brody zijn gewone leventje probeert terug op de rails te krijgen, maar dat gaat moeilijk omdat hij worstelt met posttraumatische stressstoornis en nachtmerries heeft over zijn gevangenschap, wat allemaal een tol eist van zijn familie.


Tussen het eerste en tweede seizoen wordt hij gekozen als lid van het Congres, maar aan het einde van het tweede seizoen wordt hij beschuldigd van het plegen van een terroristische bomaanslag. Aan het einde van het derde seizoen wordt hij gedood, nadat hij veroordeeld wordt en in de cel belandt. Carrie belt hem nog om hem gerust te stellen dat ze hem zal redden, maar hij antwoordt dat hij zijn lot heeft aanvaard en gewoon wil dat het voorbij is.

Hallucinatie


Zoals een personage in Homeland ooit treffend opmerkte, was Brody iets van een kakkerlak tot hij gedood werd aan het einde van het derde seizoen. Hij wordt voor een woedende menigte opgehangen door de Iraanse autoriteiten na het voltooien van een CIA-operatie tegen de Iraanse Revolutionaire Garde, terwijl Carrie huilend toekijkt. Brody stierf technisch gezien als een held, hoewel zijn motieven na zijn turbulente drie jaar als informant nog steeds een beetje troebel waren.


Hij was na het derde seizoen echter niet helemaal voorgoed verdwenen: In de aflevering Redux van het vierde seizoen verschijnt Brody in Carrie's door drugs veroorzaakte hallucinatie. Ze breekt in tranen uit in zijn armen en geeft toe dat ze bereid was geweest om hem te laten sterven.

Kijken?


Alle seizoenen van Homeland kan je bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijzonder geliefde en goddelijke fantasyserie van Netflix is na 4 jaar terug
Series / Specials

Bijzonder geliefde en goddelijke fantasyserie van Netflix is na 4 jaar terug

'Blood of Zeus' seizoen 2 is vanaf vandaag eindelijk te zien op Netflix.

Vier jaar lang wachten fans al op seizoen 2 van Blood of Zeus. En vandaag is het eindelijk zover: het seizoen staat op Netflix. Dit is alles wat je moet weten over de geanimeerde fantasyserie.

Waar gaat Blood of Zeus over?


Blood of Zeus, voorheen bekend als Gods & Heroes, speelt zich af in de mythologische Griekse oudheid. De serie draait om Heron, een halfgod en zoon van Zeus.

Eerst leeft hij als een gewone burger in het oude Griekenland, maar wanneer hij zijn echte afkomst ontdekt krijgt hij een nieuw doel in zijn leven. Hij moet de aarde en Olympus redden van een demonisch leger.

Waar is de serie op gebaseerd?


De serie haalt inspiratie uit de Griekse mythologie. Het hoofdpersonage Heron is echter gecreëerd voor de serie, al bestaan er in de Griekse mythologie wel soortgelijke halfgoden. Blood of Zeus presenteert zichzelf als een mythe die door de tijd heen verloren is gegaan.

Wat kun je verwachten van seizoen 2?


Het tweede seizoen van de serie verschijnt pas vier jaar na het eerste. Dat komt door het animatieproces, dat veel tijd kost. Seizoen 2 zal focussen op de missie van Heron om zijn broer te redden uit de onderwereld. Maar Hades, de god van de onderwereld, ligt op de loer met een plan…Kun je het seizoen bingen?


Seizoen 2 van Blood of Zeus bestaat net als seizoen 1 uit acht afleveringen. Als je tijd hebt is het seizoen dus prima te bekijken in een weekend.

Is de serie wat voor jou?


Als je seizoen 1 van Blood of Zeus hebt afgekeken, ben je waarschijnlijk ook van plan dit seizoen een kans te geven. Maar ook als je fan bent van anime zoals Castlevania en fantasy zoals Precy Jackson and the Olympians is deze serie een aanrader.

Seizoen 2 van Blood of Zeus is vanaf vrijdag 10 mei te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 dikke aanraders op NPO Plus: duidelijke topseries met bekroonde acteurs
Series / Specials

4 dikke aanraders op NPO Plus: duidelijke topseries met bekroonde acteurs

Vier spannende series op NPO Start/Plus om te kijken dit weekend met je vrienden of familie.

Het is helemaal niet nodig om tientallen abonnementen te hebben op grote streamingdiensten zoals Netflix, Videoland en Disney+. Er staan genoeg mooie en spannende series op NPO Start/Plus.

Bekijk hieronder de lijst met vier goede aanraders om dit weekend te kijken. Roep je familie of vrienden bij elkaar en geniet van een gezellige avond met de beste series.

PandoreMet een stevige score van 7,5/10 op IMDb is Pandore op NPO Plus een goede aanrader voor kijkers die van een spannende thriller houden. Deze politieke thriller geeft een nieuw beeld van de chaotische wereld van de politiek.

Pandore gaat over de lange strijd tussen de politie en justitie. De serie volgt de campagne van de conservatieve partij, twee weken voor de verkiezingen. Door een onverwachte gebeurtenis komen vier mensen bij elkaar om hun eigen waarheid te verdedigen tegen de leugens van de anderen.The Ex-WifeKan je geen genoeg krijgen van spannende thrillers? Dan is The Ex-Wife de perfecte serie voor jou. The Ex-Wife is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jess Ryder en gemaakt door Catherine Steadman van Downton Abbey.

The Ex-Wife volgt het ogenschijnlijk goede huwelijk van Tasha (Céline Buckens) en Jack (Tom Mison). Niets is echter minder waar. Tasha wordt geteisterd door de ex van Jack, Jen (Janet Montgomery).Murder in ProvenceEen vakantie in de Franse regio de Provence. Dat klinkt als een fantastisch idee. Deze droom wordt een nachtmerrie in Murder in Provence op NPO Plus wanneer onderzoeksrechters Antoine Verlaque en Marine Bonnet een reeks misdrijven moeten onderzoeken.

De Britse detectiveserie Murder in Provence bestaat uit slechts drie afleveringen, maar deze duren allemaal ongeveer 90 minuten. In deze afleveringen, die eigenlijk kleine speelfilms zijn, schitteren Nancy Caroll (An Ideal Husband) en Roger Allam (V for Vendetta) ]in de hoofdrollen.SantosEen nieuw leven opbouwen met je partner is voor iedereen een spannende stap, maar voor Glenn en Yola blijkt dit een groot probleem. Ze proberen beide hun grootste dromen na te jagen, maar worden tegengewerkt door de criminele acties van hun vrienden en familie.

De Nederlandse dramaserie Santos op NPO Plus is geregisseerd door Giancarlo Sánchez (vooral bekend van zijn werk aan Mocro Maffia) en Ivan Barbosa. Really Love actrice Yootha Wong Loi-Sing en Piece of My Heart-acteur Yannick Jozefzoon schitteren samen in de hoofdrollen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iconische sciencefictionserie trapt met ijzersterk ontvangst af: red de nieuwe hoofdrolspeler 'Doctor Who'?
Series / Nieuws

Iconische sciencefictionserie trapt met ijzersterk ontvangst af: red de nieuwe hoofdrolspeler 'Doctor Who'?

Ncuti Gatwa blaast met zijn charisma en kleurrijke kostuums nieuw leven in Doctor Who.

Doctor Who is een serie die geen introductie nodig heeft. Al sinds de jaren 60 maken de verschillende Doctors in de serie de meest bizarre en spannende gebeurtenissen mee. Is Doctor Who nog net zo goed als eerst of begint het einde in zicht te raken voor de serie?

Sinds de aankondiging dat Ncuti Gatwa de nieuwe Doctor zou worden, stond het internet vol met nieuwsartikelen en meningen. Heeft de Sex Education en Barbie-ster alle critici kunnen overtuigen?

Rotten Tomatoes


Op het moment van schrijven scoort Doctor Who een bijna perfecte score van 98% op Rotten Tomatoes. Gatwa heeft zijn talent kunnen bewijzen en Doctor Who nieuw leven ingeblazen.

Voor Daily Telegraph (UK) is Gatwa de nieuwe grote ster: "De belangrijkste aanwinst van de nieuwe Doctor Who is Gatwa, die de serie door zijn charisma volledig draagt."

Oogverblindende extremen


Ook Guardian is laaiend enthousiast over Gatwa: "Gatwa profileert zich onmiddellijk als een geweldige Doctor. [Hij is] indrukwekkend in zijn kleurrijke kostuums en in staat om de oogverblindende extremen van de Doctor uit te drukken."Volgens veel critici, waaronder Aramide Tinubu van Variety, is Gatwa de perfecte keuze voor de nieuwe Doctor Who: "Met zijn megawatt-glimlach en kleurrijke kostuums duikt hij in de rol en zorgt voor een verfrissende dynamiek die het seizoen uniek en betoverend maakt."

Disney+


Doctor Who is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Compleet nieuwe en rare Netflix-serie krijgt heerlijke 86 procent: "raarste serie waar hij ooit deel van uitgemaakt"
Series / Nieuws

Compleet nieuwe en rare Netflix-serie krijgt heerlijke 86 procent: "raarste serie waar hij ooit deel van uitgemaakt"

John Mulaney krijgt lovende kritieken van critici door zijn vreemde en chaotische humor.

Amerika bezoeken is voor velen een grote droom, maar gelukkig zijn er genoeg series die een sfeerimpressie kunnen geven voordat deze droom werkelijkheid wordt. Dit is ook het geval met de miniserie John Mulaney Presents: Everybody's in LA. Wat vinden critici eigenlijk van deze serie?

John Mulaney Presents: Everybody's in LA is een praatprogramma met slechts zes afleveringen. De serie maakt deel uit van het Netflix is a Joke Festival. Komiek John Mulaney neemt kijkers mee in een gek avontuur door Los Angeles met de grappigste mensen.

De raarste serie ooit


Komiek Jerry Seinfeld, bekend van de sitcom Seinfeld, liet al weten dat John Mulaney Presents: Everybody's in LA de "raarste serie is waar [hij] ooit van deel uitgemaakt heeft." Hoe raar hij de serie ook vond, critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast en geven de serie een fantastische score van 86%.

Wat maakt de serie dan zo goed? Volgens Rolling Stone komt dit doordat de serie "chaotisch, vreemd, onvoorspelbaar en totaal onnodig" is. Hoewel dit negatief klinkt, is dit volgens topcriticus EJ Dickson juist de reden waarom de serie zo goed is. Het grote budget en de humor van Mulaney helpen natuurlijk ook veel mee.

Een permanente presentator


Critici zijn zelfs zo enthousiast over Mulaney als presentator, dat zij dit als de perfecte kans zien om de komiek om te dopen tot een permanente presentator. "Hij is zo goed en de excentrieke serie die hij heeft opgebouwd is heerlijk onzinnig", aldus The Wrap.Mulaney heeft tot nu toe vooral stand-up comedy shows gedaan. Luidt John Mulaney Presents: Everybody's in LA misschien toch een nieuwe carrière in voor de komiek?

Netflix


John Mulaney Presents: Everybody's in LA is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 8 jaar keerde een uiterst geliefde misdaadserie terug, maar dit bleek compleet overbodig
Series / Specials

Na 8 jaar keerde een uiterst geliefde misdaadserie terug, maar dit bleek compleet overbodig

'Prison Break' keerde in 2017 terug met en vijfde seizoen, maar of dit zo'n goed idee was.

Een nieuw seizoen van een serie, maar dan bijna tien jaar later: het komt niet vaak voor, maar als de serie een vaste fanbase heeft lijkt dit geen gek idee. Toch pakte het bij Prison Break niet zo goed uit.

Prison Break vertelt het verhaal van Lincoln Burrows (Dominic Purcell), een onschuldige man die geframed wordt voor de moord op de broer van Amerikaanse vicepresident en nu geëxecuteerd dreigt te worden.

Toch niet het einde?


Het is aan zijn broer Michael (Wentworth Miller), een structural engineer, om hem te redden. Dit doet hij door zichzelf ook in de gevangenis te positioneren en een uitgedacht plan uit te voeren.

Het eerste seizoen van de misdaadserie Prison Break werd uitgezonden in 2005. Er volgden in eerste instantie nog drie seizoenen, tot de serie in 2009 tot een einde kwam. Dat bleek echter toch niet helemaal zo te zijn.

Seizoen 5


Want in 2017 kwam er een vijfde seizoen, genaamd Prison Break: Resurrection. Het seizoen speelt zich zeven jaar na de originele serie af. In het seizoen zien we opnieuw Purcell en Miller als de broers Lincoln en Michael.Hoewel fans ongetwijfeld enthousiast waren dat de serie terugkeerde, werd dit seizoen helaas niet zo goed ontvangen als de originele serie. De recensies waren vooral gemengd of middelmatig.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes krijgt het seizoen een matige score van 56%. Volgens de critics consensus weet het seizoen de urgentie van de originele serie te hervatten, maar is het plot van het seizoen ongeloofwaardig en saai.

Prison Break is te bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijg je geen genoeg van 'The Regime'? Dan is ook deze HBO-serie met 93% op Rotten Tomatoes iets voor jou
Series / Featured

Krijg je geen genoeg van 'The Regime'? Dan is ook deze HBO-serie met 93% op Rotten Tomatoes iets voor jou

Deze satire is een perfecte aanrader voor fans van The Regime met Kate Winslet.

De Brits-Amerikaanse serie, The Regime, zat vol met politiek drama. De sterrencast, waaronder Kate Winslet en Hugh Grant, zorgde ervoor dat de serie een groot succes werd. Wil je meer series over de politiek? Dan is deze serie perfect voor jou!

In 2012, meer dan een decennium voordat The Regime uitkwam, is de Amerikaanse komedie Veep in première gegaan. Inmiddels heeft de serie maar liefst zeven seizoenen en 65 afleveringen. Genoeg om een tijd mee vooruit te kunnen dus.

Het plot


Het woord 'veep' heeft een speciale betekenis. Het is namelijk de informele afkorting voor vicepresident en dat is precies waar de serie over gaat. Veep volgt de Amerikaanse vicepresident Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus).

Haar mening over de politiek verschilt sterk van die van de president. Selina probeert kleine projecten te starten die de bevolking kunnen helpen, maar dit roept grote frustraties op bij haar medewerkers en bij de president.

Cast en crew


De Schotse scenarioschrijver, regisseur en producent Armando Iannucci heeft de serie gemaakt. Hij is naast zijn werk aan Veep vooral bekend van The Thick of It (2005-2012).Julia Louis-Dreyfus schittert in de hoofdrol. De kans is groot dat je haar kent van haar rol als Elaine Benes in Seinfeld. Anna Chlumsky speelt Amy Brookheimer, de stafchef van Selina. Chlumsky is vooral bekend van haar rol in My Girl (Vada Sultenfuss).

HBO Max


De komische Veep is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze stevige en gevatte scifi-serie heeft een 8,2 op IMDb en is nog altijd te streamen op HBO Max
Series / Specials

Deze stevige en gevatte scifi-serie heeft een 8,2 op IMDb en is nog altijd te streamen op HBO Max

'Watchmen' is een superheldenserie gebaseerd op de gelijknamige DC stripboeken van Alan Moore en Dave Gibbons uit 1986.

Er zijn veel superheldenseries gemaakt, maar als er een is die je zeker moet gezien hebben, dan is dat Watchmen. De miniserie is gebaseerd op de gelijknamige DC stripboeken uit 1986 van Alan Moore en Dave Gibbons en kwam uit in 2019, 10 jaar nadat er een filmadaptatie uitkwam van de stripboeken die geregisseerd was door Zack Snyder.

De serie Watchmen is gemaakt door Damon Lindelof, die ook diende als uitvoerend producent en schrijver en ook bekend is als maker van de serie The Leftovers. De cast van Watchmen bestaat uit Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Yahya Abdul-Mateen II, Andrew Howard, Jacob Ming-Trent, Tom Mison, Sara Vickers, Dylan Schombing, Louis Gossett Jr. en Jeremy Irons. Jean Smart en Hong Chau voegden zich bij de cast in latere afleveringen.

Verhaal


Lindelof vergeleek de televisieserie met een remix van de originele stripserie. Het is technisch gezien een vervolg dat zich 34 jaar afspeelt na de gebeurtenissen in de strips, binnen dezelfde alternatieve realiteit. Lindelof wilde nieuwe personages en conflicten introduceren die een nieuw verhaal binnen de Watchmen-continuïteit creëerden in plaats van een reboot te maken.

Watchmen speelt zich af in een alternatieve hedendaagse realiteit en richt zich op gebeurtenissen rond racistisch geweld in het hedendaagse Tulsa, Oklahoma. Gemaskerde superhelden en burgerwachten zijn verboden vanwege hun gewelddadige methoden, maar sommige van hen zijn samengekomen om een revolutie te veroorzaken, terwijl anderen proberen hen te stoppen. Een van de personages die we volgen is Angela Abar (King), een detective bekend als Sister Night, die de moord onderzoekt op haar vriend en de hoofdcommissaris van de politie, Judd Crawford (Johnson).

Hoge score


Watchmen kreeg veel lof van critici voor zijn acteerprestaties, schrijven, visuals, muziek en uitbreiding van het bronmateriaal, evenals waardering voor het belichten van de Tulsa-rassenmassamoord van 1921, wat een echt historisch evenement was. Door de serie bleef dit niet meer onopgemerkt. Watchmen ontving verschillende prijzen, waaronder 26 nominaties en 11 overwinningen bij de Emmy Awards - de meeste voor een serie in 2020 - waaronder Beste Miniserie, Beste Actrice voor een Miniserie (King) en Beste Mannelijke Bijrol in een Miniserie (Abdul-Mateen). Watchmen was de eerste serie gebaseerd op een stripboek dat de Emmy won voor Beste Miniserie.Op IMDb heeft Watchmen dan ook een hoge score van 8,2 op 10. Ook op Rotten Tomatoes heeft de serie een hoge score van 96%. Het kritische oordeel van de website luidt: "Gedurfd en prikkelend, Watchmen is niet altijd gemakkelijk te bekijken, maar door nieuwe lagen van culturele context toe te voegen en een groot aantal complexe personages toe te voegen, bouwt het op een deskundige manier voort op zijn bronmateriaal om een indrukwekkende eigen identiteit te creëren."

Kijken?


Je kan alle negen afleveringen van Watchmen bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.