search
Krijg je geen genoeg van 'The Regime'? Dan is ook deze HBO-serie met 93% op Rotten Tomatoes iets voor jou
Series / Featured

Krijg je geen genoeg van 'The Regime'? Dan is ook deze HBO-serie met 93% op Rotten Tomatoes iets voor jou

Deze satire is een perfecte aanrader voor fans van The Regime met Kate Winslet.

De Brits-Amerikaanse serie, The Regime, zat vol met politiek drama. De sterrencast, waaronder Kate Winslet en Hugh Grant, zorgde ervoor dat de serie een groot succes werd. Wil je meer series over de politiek? Dan is deze serie perfect voor jou!

In 2012, meer dan een decennium voordat The Regime uitkwam, is de Amerikaanse komedie Veep in première gegaan. Inmiddels heeft de serie maar liefst zeven seizoenen en 65 afleveringen. Genoeg om een tijd mee vooruit te kunnen dus.

Het plot


Het woord 'veep' heeft een speciale betekenis. Het is namelijk de informele afkorting voor vicepresident en dat is precies waar de serie over gaat. Veep volgt de Amerikaanse vicepresident Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus).

Haar mening over de politiek verschilt sterk van die van de president. Selina probeert kleine projecten te starten die de bevolking kunnen helpen, maar dit roept grote frustraties op bij haar medewerkers en bij de president.

Cast en crew


De Schotse scenarioschrijver, regisseur en producent Armando Iannucci heeft de serie gemaakt. Hij is naast zijn werk aan Veep vooral bekend van The Thick of It (2005-2012).Julia Louis-Dreyfus schittert in de hoofdrol. De kans is groot dat je haar kent van haar rol als Elaine Benes in Seinfeld. Anna Chlumsky speelt Amy Brookheimer, de stafchef van Selina. Chlumsky is vooral bekend van haar rol in My Girl (Vada Sultenfuss).

HBO Max


De komische Veep is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Regime en Veep: als jij deze series hebt gezien, zou jij deze dan aanraders noemen?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen