search
18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal
Series / Specials

18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

Deze set is er echt een voor de fans van Sesamstraat: en dat is eigenlijk iedereen.

Eigenlijk is iedereen in Nederland (en in vele landen daarbuiten) opgegroeid met Sesamstraat. In ons land werd het kinderprogramma, in een bewerkte versie, uitgezonden van 1984 tot en met 2018 en we zagen daarin vooral vele bekende poppen/muppets. Denk maar aan Koekiemonster en Pino.

LEGO is dol op televisieshows met een groot publiek. Al vele series en shows kregen een eigen set die bestaan uit de bekende bouwsteentjes en uiteenlopende minifiguren. In 2020 verscheen de set 21324 met de titel 123 Sesame Street.

Nostalgisch


De set raakt voor de nostalgische gevoelens van de fan door heel wat herkenbare onderdelen uit de Amerikaanse versie van Sesame Street te verwerken. We zien de herkenbare straat en vele herkenbare decors, bijvoorbeeld van Bert en Ernie.

De minifiguren zijn van de bekendste figuren, zoals Elmo, Koekiemonster, Bert en Ernie, Oscar Mopperkont en Big Bird, de Amerikaanse gele versie van de Nederlandse blauwe Pino.

Indrukwekkende set


Het formaat is net groot genoeg om indruk te maken met een hoogte van 24 centimeter, een breedte van ruim 36 centimeter en een diepte van 21 centimeter. In totaal bestaat de LEGO Ideas-set uit 1.400 steentjes.Helaas wordt Sesamstraat al een tijdje niet meer uitgezonden, al worden er in de ochtend wel herhalingen vertoond op de publieke omroep. Op NPO Plus vind je ook nog heel wat afleveringen. De LEGO-set is "uit de handel" op de site van LEGO, maar via de bekende kanalen is er zeker nog een compleet nieuwe verkrijgbaar. Zij het voor enkele tientjes meer dan de oorspronkelijke adviesprijs van zo'n 170 euro.

Disclaimer: Dit artikel is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films, en is niet gesponsord door LEGO of enige andere leverancier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is deze LEGO-set voor jou een musthave?

 • Ja!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee...

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen