search
Hagelijke situatie kan in 'The Last of Us' seizoen 2 voorkomen worden: afwijken is nu de juiste keuze
Series / Specials

Hagelijke situatie kan in 'The Last of Us' seizoen 2 voorkomen worden: afwijken is nu de juiste keuze

'The Last of Us' is gebaseerd op de gelijknamige game, maar soms is het misschien beter om af te wijken van het origineel.

Fans van The Last of Us zijn inmiddels al meer dan een jaar aan het wachten op seizoen 2. Er is dus genoeg tijd geweest om te speculeren over de mogelijkheden, waaronder de optie om een controversiële keuze uit de game in de serie achterwege te laten.

Seizoen 2 van de serie zal gebaseerd zijn op deel twee van de game, The Last of Us Part II. Hoewel de game over het algemeen goed beoordeeld werd, waren er wel keuzes waar fans over verdeeld waren.

Ellie en Abby


Het meest controversiële moment in Part II was ongetwijfeld de dood van Joel. Het is nog niet bekend hoe de serie dit zal gaan behandelen, maar het lijkt erop dat dit moment niet te vermijden is.

Hoewel we dus waarschijnlijk moeten dealen met de dood van Joel, is er wel een ander moment in de game dat in de serie vermeden kan worden. In Part II bestuurt de speler namelijk zowel Ellie als Abby.

Andere aanpak


De ervaringen van hen allebei zijn cruciaal voor het plot, maar deze manier van vertellen werd door fans verdeeld ontvangen. De serie kan dit oplossen door een andere aanpak te kiezen dan de game.De game begint met het afwisselen tussen de twee personages, maar in Part II zien we hun verhalen eigenlijk één voor één. Het verhaal van Ellie heeft een directe invloed op dat van Abby, waardoor een groot deel van de spanning in Abby's verhaal verdwijnt.

Perspectieven afwisselen


Daarom is het belangrijk dat seizoen 2 van The Last of Us de perspectieven van Ellie en Abby afwisselt. Hierdoor kunnen we bovendien een goed beeld krijgen van de motivaties van Abby, zonder Ellie te lang niet op het scherm te hebben.

The Last of Us seizoen 2 verschijnt waarschijnlijk in 2025. Bekijk de serie op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Seizoen 2 van The Last of Us verschijnt pas in 2025: kun jij nog wachten?

 • Ja, er verschijnen genoeg andere series die ik wil zien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, ik zou willen dat seizoen 2 van The Last of Us vanavond al start

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen