search
100% op Rotten Tomatoes, maar deze aangrijpende serie op Netflix ken je waarschijnlijk niet
Series / Specials

100% op Rotten Tomatoes, maar deze aangrijpende serie op Netflix ken je waarschijnlijk niet

'Trial 4' vertelt het verhaal van Sean K. Ellis, die onterecht veroordeeld werd voor moord.

Het is helaas geen unieke gebeurtenis dat iemand onterecht veroordeeld wordt voor een misdaad vanwege diens huidskleur. De true-crime documentaire Trial 4 vertelt het schokkende verhaal van Sean K. Ellis, wie dit meemaakte.

De documentaire Trial 4 kwam uit op 11 november 2020 en werd geregisseerd door Rémy Burkel. Het zit er dik in dat je nog niet eerder van de documentaire hebt gehoord, maar hij is absoluut het kijken waard. De documentaireserie bestaat uit 8 afleveringen.

Onterecht veroordeeld


Trial 4 vertelt het verhaal van Sean K. Ellis. Als tiener wordt hij in 1993 opgepakt in Boston voor de moord op de politieagent John Mulligan. Mulligan werd in zijn auto vermoord met geweerschoten in zijn gezicht.

Mulligan was de avond van zijn moord in zijn auto een drogisterij aan het bewaken. Ellis was eerder die avond in die winkel geweest om luiers te kopen. Eigenlijk was dat het enige bewijs dat de politie had, maar toch werd Ellis veroordeeld voor de moord.

Strijd voor vrijheid


Ellis werd tijdens zijn derde rechtszaak schuldig verklaard kreeg een levenslange gevangenisstraf opgelegd. De documentaire verdiept zich in het verhaal van Ellis en het juridische gevecht dat hij voert tegen zijn onterechte veroordeling.Ellis is tijdens de documentaire inmiddels veertigplusser. Hij strijdt voor zijn vrijheid, terwijl hij zijn onschuld probeert te bewijzen en systemisch racisme en corruptie blootlegt in het rechtssysteem.

Een verhaal dat verteld moet worden


Op Rotten Tomatoes krijgt de aangrijpende documentaire de perfecte score van 100%. Volgens de critici is de documentaire een waardevolle serie over een verhaal dat verteld moet worden.

Bekijk de documentaireserie Trial 4 op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Trial 4: 100% op Rotten Tomatoes! Gelijk kijken?

 • Ja, ik ben zeker wel geïnteresseerd / al gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, deze docuserie spreekt me eigenlijk niet zo aan

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen