search
Netflix boekt onverwacht kijkcijferkanon met mysterieuze thrillerserie
Series / Nieuws

Netflix boekt onverwacht kijkcijferkanon met mysterieuze thrillerserie

De miniserie The Asunta Case / El Caso Asunta doet het wereldwijd erg goed op Netflix.

De Spaanse misdaadserie El Caso Asunta alias The Asunta Case doet het wereldwijd heel erg goed. In Nederland staat de miniserie slechts op de zevende plaats in de Netflix Top 10, maar wereldwijd op de eerste plaats met bijzonder veel kijkers.

Op de kijkcijfer-website van Netflix staat El Caso Asunta in de lijst Niet-Engelstalige series op de eerste stek met maar liefst 64,7 miljoen bekeken uren. Dit is bijna het dubbele van de nummer twee, Heeramandi: The Diamond Bazaar met 33,0 miljoen kijkuren.

Baby Reindeer


De score van El Caso Asunta komt bijna overeen met de 73,6 miljoen kijkuren van de Engelstalige miniserie Baby Reindeer. Het grote verschil is dat deze serie al vier weken in de lijst staat en El Caso Asunta pas twee weken.

El Caso Asunta scoort ook nog eens ruim bovengemiddeld wat betreft de ontvangst. Op Rotten Tomatoes staat de misdaadserie op de volle 100% na zeven recensies. De publieksscore staat op 75 procent en de IMDb noteert voorlopig een 7,0 na bijna vierduizend stemmen.

El Caso Asunta


In de miniserie volgen we het onderzoek naar de verdwijning van de twaalfjarige Asunta in 2013. Haar ouders geven haar als vermist op, maar het onderzoek keert zich al snel tegen hen. El Caso Asunta, met zes afleveringen, is geïnspireerd op ware gebeurtenissen en kijk je hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

El Caso Asunta wordt er sterk ontvangen: ga jij de serie nog even meepakken?

 • Ja, ik denk het wel of al gezien!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, ik ben niet zo liefhebber van het genre

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen