search

Ons nieuws van dinsdag 14 mei 2024

Na 'Lord of the Rings' krijgt ook 'House of the Dragon' een epische trailer
Series / Trailer

Na 'Lord of the Rings' krijgt ook 'House of the Dragon' een epische trailer

Vandaag twee zeer grote trailers voor twee zeer grote fantasyseries.

Eerder vandaag verscheen al de eerste trailer voor het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power online en nu hebben we ook de volledige trailer voor seizoen 2 van House of the Dragon.

Het nieuwe seizoen, dat opnieuw bestaat uit acht afleveringen, van de Game of Thrones-spinoff staat volgende maand al. Op 17 juni trapt de successerie af met de nieuwe reeks afleveringen, uiteraard op HBO Max.

Fire & Blood


Uiteraard is de serie gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin en we kijken naar het verhaal van House Targaryen. We keren 200 jaar terug in de tijd, voor de gebeurtenissen in Game of Thrones.

Uiteraard zie je een hoop terugkerende gezichten, met onder andere Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell. Nieuw zijn onder meer Abubakar Salim als Alyn of Hull, Gayle Rankin als Alys Rivers, Freddie Fox als Ser Gwayne Hightower, Simon Russell Beale als Ser Simon Strong en Clinton Liberty als Addam of Hull.

Trailer seizoen 2


Eerder gaf George R. R. Martin aan dat hij denkt dat er vier seizoenen van tien afleveringen nodig zijn om het verhaal te verfilmingen. Het lijkt er dus op dat we vier of misschien vijf seizoenen krijgen van House of the Dragon.Overigens zijn er meer Game of Thrones-projecten in ontwikkeling. Er wordt op dit moment gewerkt aan A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, een prequelserie gebaseerd op de boekenreeks Tales of Dunk and Egg.

Meer fantasy


Ben je ook fan van The Lord of the Rings: The Rings of Power, dan vind je in het artikel Seizoen 2 van 'The Lord of the Rings'-serie krijgt hoopvolle trailer: 'The Rings of Power' keert deze zomer terug de trailer voor het tweede seizoen van die fantasyserie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de grootste hitseries is eindelijk terug met 100% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Eén van de grootste hitseries is eindelijk terug met 100% op Rotten Tomatoes

Is seizoen 3 van Hacks het beste tot nu toe? Critici op Rotten Tomatoes geven hun meningen.

Het eerste seizoen van de komedieserie Hacks was een groot succes bij zowel topcritici als kijkers. Dit seizoen scoorde namelijk een perfecte score van 100%. Is het Hacks gelukt om dit succes vast te houden in seizoen 2 en uiteindelijk in seizoen 3?

Hacks volgt Deborah Vance, een legendarische stand-up komiek in Las Vegas. Ze moet haar oude act moderner maken, want anders verliest ze haar residentie in het Palmetto Casino. Ze gaat samenwerken met de jonge komedieschrijver, Ava. Zij zet Deborah ertoe aan om veel meer risico's te nemen in haar shows.

Rotten Tomatoes


Het eerste seizoen van Hacks scoorde een perfecte score op Rotten Tomatoes, net zoals seizoen 2. Deze reeks wordt verbroken door seizoen 3, maar toch blijft het nieuwste seizoen niet ver achter. Critici belonen de laatste afleveringen namelijk met een score van 96% (op het moment van schrijven).

Volgens Leah Sydney van Showbiz 411 is seizoen 3 echter de beste tot nu toe: "[M]et zijn bijzonder scherpe humor en bijtende charme is het sublieme derde seizoen beter en grappiger dan ooit."

Dromen worden werkelijkheid


Volgens John Anderson van Wall Street Journal weet Hacks precies hoe de serie relevant moet blijven: "Het geheim om een langlopende sitcom te worden, is hetzelfde doen, maar dan anders. Het beter doen is een droom. Met het derde seizoen geeft Hacks aan dat dromen daadwerkelijk werkelijkheid kunnen worden."Ook Chicago Tribune heeft door dat elk seizoen van Hacks ongeveer hetzelfde is, "maar wel op een hele interessante manier". Seizoen 3 is "uitgegroeid tot een diepere, vriendelijkere verkenning van vriendschap en creativiteit, terwijl het vooral zijn hilariteit heeft behouden," aldus San Francisco Chronicle.

HBO Max


Stream alle drie de seizoenen van Hacks op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 van 'The Lord of the Rings'-serie krijgt hoopvolle trailer: 'The Rings of Power' keert deze zomer terug
Series / Trailer

Seizoen 2 van 'The Lord of the Rings'-serie krijgt hoopvolle trailer: 'The Rings of Power' keert deze zomer terug

De meningen over het eerste seizoen waren flink verdeeld: hopelijk weet seizoen 2 te verrassen.

Enkele dagen geleden verscheen het nieuws dat er een nieuwe film komt die zich afspeelt tijdens de eerdere The Lord of the Rings-films van Peter Jackson. De film zal zich focussen op Gollum. Het zijn goede tijden voor fans van de Midden-Aarde.

Nadat in 2022 het eerste seizoen van de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power verscheen, debuteert dit jaar het volgende seizoen. Hiervoor is nu de eerste trailer verschenen.

The Rings of Power


Amazon Studios kiest er niet voor om de titel van het tweede seizoen aan te passen en kiest dus voor een andere strategie dan bij de films die steeds een aangepast ondertitel kregen. Wel bestaat het tweede seizoen uit evenveel afleveringen als het debuutseizoen.

Het nieuwe seizoen start op 29 augustus op Prime Video en daarin keert Sauron terug. Hij moet nu vertrouwen op zijn eigen kracht om de Rings of Power te maken.

Trailer


Hieronder zie je de eerste beelden uit The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen 2.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse bioscoophit stormt de top 10 van Netflix binnen
Series / Nieuws

Nederlandse bioscoophit stormt de top 10 van Netflix binnen

Ook de actiefilm Miss Bala blijft het goed doen in de lijst met meest bekeken films op Netflix.

De Netflix Top 10 heeft op dit moment geen enorm grote titels in de top 10 staan. Er zijn vooral veel catalogusfilms terug te vinden. Opvallend is wel dat een succesvollere romantische komedie uit Nederland hoog in de lijst staat.

De Nederlandse romkom Rocco & Sjuul staat namelijk op de vierde plaats in de top 10. In november 2023 verscheen de film voor een ouder publiek nog in de Nederlandse bioscopen en haalde toen zo'n half miljoen euro op, zeker geen onaardige score.

Rocco & Sjuul


De titel van Rocco & Sjuul geeft al aan om wie de serie draait. Rocco wordt gespeeld door Sabri Saad El Hamus en Sjuul is een rol van Beppie Melissen. Ze werden geregisseerd door Anna van der Heide, bekend van onder andere de serie Dirty Lines en de aanstaande film De Gorgels.

In de romkom komt oma Sjuul, die voor haar man zorgt, haar jeugdliefde en vroegere danspartner tegen: Rocco. Hij is een avontuurlijke en flamboyante man en de ontmoeting leidt tot een nieuwe liefde. De families zijn er duidelijk minder mee eens. Met 92 minuten is Rocco & Sjuul geen enorme zit en de film is ook echt bestemd voor de doelgroep, misschien wel de liefhebbers van Omroep Max.

Complete Top 10


Hieronder vind je de complete top 10 van films op Netflix.

1. Mother of the Bride (Romkom)
2. El Correo (Thriller)
3. Miss Bala (Actie)
4. Rocco & Sjuul (Romkom)
5. Mercy (Actie)
6. Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn (Romkom)
7. The Water Diviner (Drama)
8. The Final Attack on Wembley (Docu)
9. Secrets of the Neanderthals (Docu)
10. The Cold Light of Day (Thriller)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix boekt onverwacht kijkcijferkanon met mysterieuze thrillerserie
Series / Nieuws

Netflix boekt onverwacht kijkcijferkanon met mysterieuze thrillerserie

De miniserie The Asunta Case / El Caso Asunta doet het wereldwijd erg goed op Netflix.

De Spaanse misdaadserie El Caso Asunta alias The Asunta Case doet het wereldwijd heel erg goed. In Nederland staat de miniserie slechts op de zevende plaats in de Netflix Top 10, maar wereldwijd op de eerste plaats met bijzonder veel kijkers.

Op de kijkcijfer-website van Netflix staat El Caso Asunta in de lijst Niet-Engelstalige series op de eerste stek met maar liefst 64,7 miljoen bekeken uren. Dit is bijna het dubbele van de nummer twee, Heeramandi: The Diamond Bazaar met 33,0 miljoen kijkuren.

Baby Reindeer


De score van El Caso Asunta komt bijna overeen met de 73,6 miljoen kijkuren van de Engelstalige miniserie Baby Reindeer. Het grote verschil is dat deze serie al vier weken in de lijst staat en El Caso Asunta pas twee weken.

El Caso Asunta scoort ook nog eens ruim bovengemiddeld wat betreft de ontvangst. Op Rotten Tomatoes staat de misdaadserie op de volle 100% na zeven recensies. De publieksscore staat op 75 procent en de IMDb noteert voorlopig een 7,0 na bijna vierduizend stemmen.

El Caso Asunta


In de miniserie volgen we het onderzoek naar de verdwijning van de twaalfjarige Asunta in 2013. Haar ouders geven haar als vermist op, maar het onderzoek keert zich al snel tegen hen. El Caso Asunta, met zes afleveringen, is geïnspireerd op ware gebeurtenissen en kijk je hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hagelijke situatie kan in 'The Last of Us' seizoen 2 voorkomen worden: afwijken is nu de juiste keuze
Series / Specials

Hagelijke situatie kan in 'The Last of Us' seizoen 2 voorkomen worden: afwijken is nu de juiste keuze

'The Last of Us' is gebaseerd op de gelijknamige game, maar soms is het misschien beter om af te wijken van het origineel.

Fans van The Last of Us zijn inmiddels al meer dan een jaar aan het wachten op seizoen 2. Er is dus genoeg tijd geweest om te speculeren over de mogelijkheden, waaronder de optie om een controversiële keuze uit de game in de serie achterwege te laten.

Seizoen 2 van de serie zal gebaseerd zijn op deel twee van de game, The Last of Us Part II. Hoewel de game over het algemeen goed beoordeeld werd, waren er wel keuzes waar fans over verdeeld waren.

Ellie en Abby


Het meest controversiële moment in Part II was ongetwijfeld de dood van Joel. Het is nog niet bekend hoe de serie dit zal gaan behandelen, maar het lijkt erop dat dit moment niet te vermijden is.

Hoewel we dus waarschijnlijk moeten dealen met de dood van Joel, is er wel een ander moment in de game dat in de serie vermeden kan worden. In Part II bestuurt de speler namelijk zowel Ellie als Abby.

Andere aanpak


De ervaringen van hen allebei zijn cruciaal voor het plot, maar deze manier van vertellen werd door fans verdeeld ontvangen. De serie kan dit oplossen door een andere aanpak te kiezen dan de game.De game begint met het afwisselen tussen de twee personages, maar in Part II zien we hun verhalen eigenlijk één voor één. Het verhaal van Ellie heeft een directe invloed op dat van Abby, waardoor een groot deel van de spanning in Abby's verhaal verdwijnt.

Perspectieven afwisselen


Daarom is het belangrijk dat seizoen 2 van The Last of Us de perspectieven van Ellie en Abby afwisselt. Hierdoor kunnen we bovendien een goed beeld krijgen van de motivaties van Abby, zonder Ellie te lang niet op het scherm te hebben.

The Last of Us seizoen 2 verschijnt waarschijnlijk in 2025. Bekijk de serie op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
100% op Rotten Tomatoes, maar deze aangrijpende serie op Netflix ken je waarschijnlijk niet
Series / Specials

100% op Rotten Tomatoes, maar deze aangrijpende serie op Netflix ken je waarschijnlijk niet

'Trial 4' vertelt het verhaal van Sean K. Ellis, die onterecht veroordeeld werd voor moord.

Het is helaas geen unieke gebeurtenis dat iemand onterecht veroordeeld wordt voor een misdaad vanwege diens huidskleur. De true-crime documentaire Trial 4 vertelt het schokkende verhaal van Sean K. Ellis, wie dit meemaakte.

De documentaire Trial 4 kwam uit op 11 november 2020 en werd geregisseerd door Rémy Burkel. Het zit er dik in dat je nog niet eerder van de documentaire hebt gehoord, maar hij is absoluut het kijken waard. De documentaireserie bestaat uit 8 afleveringen.

Onterecht veroordeeld


Trial 4 vertelt het verhaal van Sean K. Ellis. Als tiener wordt hij in 1993 opgepakt in Boston voor de moord op de politieagent John Mulligan. Mulligan werd in zijn auto vermoord met geweerschoten in zijn gezicht.

Mulligan was de avond van zijn moord in zijn auto een drogisterij aan het bewaken. Ellis was eerder die avond in die winkel geweest om luiers te kopen. Eigenlijk was dat het enige bewijs dat de politie had, maar toch werd Ellis veroordeeld voor de moord.

Strijd voor vrijheid


Ellis werd tijdens zijn derde rechtszaak schuldig verklaard kreeg een levenslange gevangenisstraf opgelegd. De documentaire verdiept zich in het verhaal van Ellis en het juridische gevecht dat hij voert tegen zijn onterechte veroordeling.Ellis is tijdens de documentaire inmiddels veertigplusser. Hij strijdt voor zijn vrijheid, terwijl hij zijn onschuld probeert te bewijzen en systemisch racisme en corruptie blootlegt in het rechtssysteem.

Een verhaal dat verteld moet worden


Op Rotten Tomatoes krijgt de aangrijpende documentaire de perfecte score van 100%. Volgens de critici is de documentaire een waardevolle serie over een verhaal dat verteld moet worden.

Bekijk de documentaireserie Trial 4 op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het nu met de glijer 'Vincent Chase' uit de HBO-serie 'Entourage'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de glijer 'Vincent Chase' uit de HBO-serie 'Entourage'?

Hoe gaat het met Adrien Grenier, 13 jaar na het einde van 'Entourage'?

De serie Entourage eindigde in 2011. We moesten daardoor afscheid nemen van de personages, en dus ook van de acteurs in deze rollen. Hoe zou het nu met Adrien Grenier gaan, die Vincent Chase speelde?

In de sitcom Entourage zien we hoe de opkomende filmster Vincent Chase met zijn halfbroer en twee vrienden terechtkomt in de wereld van Hollywood. Het feit dat Vincent zijn entourage heeft meegenomen maakt zijn situatie echter vaak ingewikkeld…

Emmy Awards


De serie begon in 2004 en eindigde in 2011, na 8 seizoenen. In de hoofdrol van Vince zagen we Grenier. Voordat hij de hoofdrol in deze sitcom speelde was hij al te zien in de film Drive Me Crazy.

Daarna kwam Entourage, waarvoor hij genomineerd werd voor meerdere Emmy Awards. Tijdens zijn rol in de sitcom was hij in 2006 ook te zien als Nate Cooper in The Devil Wears Prada.

Na Entourage


Maar hoe ging het na Entourage verder met zijn carrière? Grenier is blijven acteren en was in 2013 te zien in de post-apocalyptische film Goodbye World. Ook keerde hij in 2015 terug als Vince in de Entourage-film.

Bekijk op instagram


Een jaar later speelde hij een van de hoofdrollen in de misdaadfilm Marauders. In 2021 was hij opnieuw te zien in een serie, namelijk de Australische miniserie Clickbait. Maar het bleef voor Grenier niet bij acteren.

Andere bezigheden


Hij heeft namelijk verschillende projecten geregisseerd en geproduceerd, waaronder de documentaire Shot in the Dark over de vervreemde relatie met zijn vader. Ook heeft Grenier een eigen muziekstudio.

Daarnaast is Grenier bezig met duurzaam leven, waarover hij veel deelt op social media. Bekijk Entourage op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vergeten fantasyfilm van Steven Spielberg nu gewoon op Netflix te bewonderen
Films / Featured

De vergeten fantasyfilm van Steven Spielberg nu gewoon op Netflix te bewonderen

De film 'The BFG', gebaseerd op het boek 'De GVR', is een boekverfilming van Roald Dahl.

Als we denken aan boekverfilmingen van de alom geliefde schrijver Roald Dahl, zal men al snel denken aan Charlie & The Chocolate Factory. Toch zijn er door de jaren heen meerdere boeken verfilmd van de Britse schrijver, waarvan eentje zelfs door topregisseur Steven Spielberg.

In 2016 kreeg de film The BFG een release. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek The BFG, wat staat voor 'Big Friendly Giant'. Nederlandse boekliefhebbers zullen dit boek vooral kennen als De GVR.

Ontwikkeling


The BFG vertelt het verhaal van weeskind Sophie, die samen met De Grote Vriendelijke Reus en de Koningin van Engeland de wereld probeert te redden van kwaadaardige mensenetende reuzen.

Ruby Barnhill vertolkt in de film de rol van Sophie, terwijl Mark Rylance (Bridge of Spies. Ready Player One) de iconische rol van de Grote Vriendelijke Reus voor zijn rekening neemt. De muziek is van de hand van John Williams, waarmee dit de 27e samenwerking tussen de regisseur en de componist is.

Ontvangst


The BFG ging in premiére op het Filmfestival van Cannes in 2016. Financieel bleek de boekverfilming geen groot succes te zijn. De film wist $195 miljoen dollar op te halen bij de wereldwijde Box Office, met een productiebudget van rond de $140 miljoen dollar.Filmcritici bleken echter wel te spreken te zijn over The BFG. De film scoort immers een solide 75 procent op rottentomatoes.com op basis van 306 recensies. Mocht je nu zelf de boekverfilming willen kijken, dan kan dat: de film is nu te streamen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 verborgen en fascinerende topseries op Netflix die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt
Series / Nieuws

4 verborgen en fascinerende topseries op Netflix die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt

Sommigen waren bekend, en nu wat minder. En sommigen hebben mensen nog helemaal niet gezien.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot enorme hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zitten er verborgen juweeltjes tussen die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze pareltjes voor je uitgelicht. Zijn deze wat voor jou?

All the Light we Cannot SeeDeze historische dramaserie is een van die titels waarin het publiek het totaal niet eens is met de critici. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie van het publiek een prima score van 81%.

All the Light we Cannot See, de epische boekverfilming van Anthony Doerr's roman, is zowel prachtig als aangrijpend en volgt een onwaarschijnlijke vriendschap die opbloeit tegen de wrede achtergrond van de Tweede Wereldoorlog.
To the LakeSpanning en sensatie in Rusland. Deze acht afleveringen tellende serie kreeg sinds het uitkomen in 2020 louter lovende kritieken. Op de Tomatometer krijgt de serie een score van 81% van het publiek, en de critici lopen er met een perfecte score van 100% al helemaal mee weg.

In To the Lake wordt het einde van de beschaving bedreigd door een vreselijke ziekte. Een groep mensen zet hun leven, liefde en menselijkheid op het spel in een wrede strijd om te overleven.
Liebes KindDeze Duitse dramaserie bleef met de zes mysterieuze afleveringen een tikkeltje onder de radar in Nederland. Desalniettemin waardeerden critici en publiek de serie met zeer hoge cijfers. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie de perfecte score van 100%.

In de spannende misdaadthriller Liebes Kind heropent de politie een onopgeloste vermissingszaak nadat een vrouw is ontsnapt aan haar ontvoerder.
A Series of Unfortunate EventsEen cast van bekende sterren in een serie met vermakelijke, humoristische en soms frustrerende momenten. De serie is inmiddels wat weggezakt in de collectieve parate kennis van serie-kijkend Nederland, maar mensen blijven het leuk vinden. Het scoort een bijna perfecte 96% op Rotten Tomatoes.

Nadat ze hun ouders zijn verloren in een mysterieuze brand, moeten in Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events de drie overgebleven weeskinderen van de familie Baudelaire door een reeks ontberingen heen komen in een poging de donkere familiegeheimen te ontrafelen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe thrillerserie op Apple TV+ wordt door recensenten als ongekend duister ervaren
Series / Nieuws

Nieuwe thrillerserie op Apple TV+ wordt door recensenten als ongekend duister ervaren

Joel Edgerton blaast iedere criticus omver in zijn gloednieuwe thriller.

De gloednieuwe thrillerserie Dark Matter is gebaseerd op het gelijknamige boek van Blake Crouch. Blijft het sciencefictionverhaal net zo populair als toen het boek uitkwam in 2016? Critici op Rotten Tomatoes geven hun meningen over de gloednieuwe thriller.

In Dark Matter komt Jason Dessen (Joel Edgerton), een natuurkundige, vast te zitten in een alternatieve versie van zijn leven. Hij moet alles op alles zetten om terug te keren naar zijn echte leven en om ervoor te zorgen dat deze alternatieve wereld geen schade toebrengt aan de werkelijkheid.

Rotten Tomatoes


Deze duistere thriller spreekt critici erg aan. Zij belonen de serie namelijk met een score van 75% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven). Het publiek is iets terughoudender. Zij geven de serie een score van 71%.

Deze hoge score komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Volgens de Daily Beat is Dark Matter namelijk een "serie die precies weet wat hij wil zijn en waar hij heen wil."

Een betere versie


De auteur, Blake Crouch, is ook de maker van de serie en met een "paar verbeteringen aan de verhaallijnen [van de personages]" heeft Crouch zijn eigen verhaal nóg beter weten te maken, aldus Guardian. Daarnaast heeft hij het plot "uitgerekt", waardoor de serie nog duisterder is dan het boek.Andere critici, waaronder Ryan Britt van Inverse, prijzen de serie, omdat deze gewaagd is. Anderen geven complimenten aan de cast, zoals Tom Philip van AV Club: "Dark Matter heeft een geweldige cast en een intrige met een goed concept."

Apple TV+


Als je nieuwsgierig geworden bent naar de avonturen van Jason, stream dan Dark Matter op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.