search
Britse tienermeiden ontdekken het leven in 'How to Have Sex': binnenkort thuis te zien
Films / Featured

Britse tienermeiden ontdekken het leven in 'How to Have Sex': binnenkort thuis te zien

De Britse film "How to Have Sex" verschijnt binnenkort op Pathé Thuis en werd geprezen op het Cannes Filmfestival.

Goed nieuws voor de liefhebbers van tienerdrama-films: de Britse film How to Have Sex verschijnt binnenkort op Pathé Thuis. De film viel in de prijzen op het Filmfestival van Cannes en wordt gezien als één van de beste films van 2023.

How to Have Sex is een coming-of-age dramafilm waarin drie beste vriendinnen op jongerenvakantie naar Kreta gaan. De Britse tieners maken gebruik van deze vakantie om flink los te gaan, hoewel er onderling zeker spanningen zijn.

Verhaal


Het hoofdpersonage van How to Have Sex is Tara, gespeeld door Mia McKenna-Bruce. Net zoals haar vriendinnen kijkt ze uit naar een vakantie vol zuipen, feesten en wellicht ook seks. Het enige ding is: ze is de enige in haar vriendinnen groep die nog maagd is.

Als de Britse tieners ontdekken dat er meerdere jongens in het appartement naast die van hun zitten op het Griekse eiland, lijkt dit de uitgesproken kans voor Tara om voor de eerste keer seks te hebben. Maar hoe gaat ze met deze situatie om, mede gezien de groepsdruk en het belang van toestemming?

Ontvangst


How to Have Sex ging in première op het Filmfestival van Cannes in 2023, waar het ook de 'Un Certain Regard'-prijs kreeg voor aankomend talent. Op rottentomatoes.com scoort de film een sterke 96 procent.Filmcritici prijzen vooral het acteerwerk van Mia McKenna-Bruce, die een British Independent Film Award kreeg voor haar prestatie. Ook werd de film genomineerd voor maar liefst 3 BAFTA's, de Britse equivalent van de Oscars.

How to Have Sex is vanaf 15 mei te huur op Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Trailer gezien? Is How to Have Sex iets voor jou?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen