search
Die mysterieuze Sith Lord in nieuwe 'Star Wars'-serie 'The Acolyte': wie is 't eigenlijk?
Series / Specials

Die mysterieuze Sith Lord in nieuwe 'Star Wars'-serie 'The Acolyte': wie is 't eigenlijk?

'Star Wars'-fans denken dat de mysterieuze Sith Lord in 'The Acolyte' een van deze twee Sith Lords is.

Een handvol shots met een rood lichtzwaard is alles wat de trailer van de nieuwste Star Wars-serie The Acolyte nodig had om een ​​storm van speculatie te veroorzaken. De serie komt pas op 4 juni uit, maar veel fans speculeren al over de mysterieuze figuur die te zien is in de trailer. Ze zijn er niet alleen van overtuigd dat de belangrijkste schurk van The Acolyte een Sith Lord is - ze denken te weten welke.

De Star Wars-fanbase heeft momenteel twee topfavorieten voor de rol van duistere Sith-meesterbrein in The Acolyte. Sommigen zeggen dat Darth Plagueis de voor de hand liggende keuze is, terwijl anderen volhouden dat Darth Tenebrous beter past. Geen van beide personages is een begrip, maar samen zijn ze behoorlijk belangrijk binnen de bredere lore van de franchise. Dus, wie zijn Darth Plagueis en Darth Tenebrous? En is er enig bewijs dat een van hen de Sith Lord in The Acolyte is?

Kandidaat 1: Darth Plagueis


Als de naam Darth Plagueis bekend klinkt, komt dat omdat je het eerder hebt gehoord. Emperor Palpatine - zelf heimelijk de Sith Lord Darth Sidious - vertelt "De Tragedie van Darth Plagueis de Wijze" in Star Wars: Revenge of the Sith uit 2005. Volgens deze Sith-legende was de beheersing van de Dark Side van de Force van Plagueis zo krachtig dat hij de dood kon bedriegen en ook kon voorkomen dat degenen van wie hij hield, stierven. Maar zoals Palpatine opmerkt, ontmoette Plagueis toch zijn einde door toedoen van zijn leerling, geïmpliceerd in Revenge of the Sith (en bevestigd in latere media) om Palpatine zelf te zijn.

Dat is alles wat de Star Wars-films te zeggen hebben over Darth Plagueis. Wat zegt de bredere canon van de franchise? Lucasfilm veegde het grootste deel van de achtergrond van Plagueis uit de officiële continuïteit nadat Disney de studio in 2012 had overgenomen, maar een paar opmerkelijke stukjes informatie overleefden de zuivering. We weten dat hij studeerde onder Darth Tenebrous. We weten ook dat zijn experimenten met onsterfelijkheid en onderzoek hebben bijgedragen aan de wederopstanding van Palpatine in Star Wars: The Rise of Skywalker uit 2019. Als zodanig heeft hij een buitensporige invloed op de franchise voor iemand die nooit op het scherm verschijnt.

Kandidaat 2: Darth Tenebrous


Terwijl Darth Plagueis tenminste wordt genoemd in een Star Wars-film, kan Darth Tenebrous zelfs niet claimen dat hij dit middelmatige niveau van beruchtheid heeft. De Sith Lord - een Bith, net als de leden van de Mos Eisley Cantina - is een relatief obscuur figuur in de post-Disney-canon. Net als Plagueis wordt het grootste deel van de eerder vastgestelde geschiedenis van Darth Tenebrous nu beschouwd als niet-canoniek Star Wars Legends-materiaal. Desalniettemin blijft zijn status als de meester van Plagueis intact, waarmee zijn geloofsbrieven onder de volgelingen van de saga worden bevestigd.


Afgezien daarvan is het cv van Tenebrous behoorlijk dun. De huidige continuïteit stelt hem voor als de waarschijnlijke ontwerper van het favoriete schip van de fans van Sith Lord Darth Maul, de Scimitar, wat best cool is. Een van de legioenen van de herboren Palpatine van de Sith Eternal werd ook naar hem vernoemd. Dit impliceert dat de Darth Tenebrous van de herziene tijdlijn van Star Wars iets behoorlijk belangrijks heeft bereikt. Hopelijk zal Lucasfilm bevestigen wat precies - misschien in The Acolyte?

Darth Plagueis of Darth Tenebrous


Gebaseerd op het bovenstaande, zou Darth Plagueis of Darth Tenebrous naar voren kunnen komen als de Sith Lord-schurk van The Acolyte? De Star Wars-tijdlijn suggereert dat dit mogelijk is. Beide personages dateren van vóór de heerschappij van Palpatine als de Dark Lord of the Sith, die kort voor Star Wars: The Phantom Menace uit 1999 begon.


Gezien The Acolyte zich 130 jaar eerder afspeelt dan The Phantom Menace, waren Plagueis en Tenebrous allebei potentieel aanwezig. Natuurlijk zou dit Plagueis behoorlijk oud maken toen hij stierf, maar het verlengen van levens was wel zijn hele ding.

Legends


Bovendien heeft showrunner Leslye Headland van The Acolyte zich uitgesproken over de invloed van Legends op de serie. Hoewel Plagueis en Tenebrous deel uitmaken van de hoofdcanon - gezien hoeveel van hun achtergrondverhalen behoren tot Legends - is dit waar Headland op aanstuurt? Misschien. Het kan echter net zo goed wishful thinking zijn.


Hoewel we niet duidelijk te zien krijgen wie het rode lichtzwaard in de trailer van The Acolyte hanteert, ziet de hand die het vasthoudt er menselijk uit. Hetzelfde geldt voor de silhouetfiguur die elders in de trailer te zien is. En ook in de nieuwste trailer krijgen we niet veel te zien, behalve een gezicht met een masker op. Dus misschien hebben we te maken met een nieuw gecreëerde slechterik? Of zelfs een Sith-in-opleiding, in de vorm van Amandla Stenberg's Mae?

Kijken?


Een van deze scenario's (en nog veel meer) is waarschijnlijk. Dus ja, Darth Plagueis en Darth Tenebrous zijn beiden levensvatbare antagonisten van The Acolyte, maar geen van beiden is een zekerheid.


Het is nog even afwachten om te zien wie nu echt de mysterieuze Sith Lord is in The Acolyte, want de serie gaat in première op Disney+ op 4 juni.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Acolyte is de zoveelste Star Wars-serie: ga jij kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen