search
De dood van dit hoofdpersonage in geliefde misdaadserie zag werkelijk niemand aankomen
Series / Specials

De dood van dit hoofdpersonage in geliefde misdaadserie zag werkelijk niemand aankomen

Een van de hoofdpersonages in 'Homeland' sterft in het derde seizoen van de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Soms gebeurt het dat een hoofdpersonage het leven laat in een serie en dat je het niet ziet aankomen. Dit gebeurt in de misdaadserie Homeland, die liep van 2011 tot 2020 gedurende acht seizoenen. Een van de hoofdpersonages sterft aan het einde van het derde seizoen van de serie en niemand zag dat aankomen.

Homeland is gemaakt door Howard Gordon en Alex Gansa en is gebaseerd op de Israëlische serie Prisoners of War, die is gemaakt door Gideon Raff, die ook uitvoerend producent was bij Homeland. De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Claire Danes en Damian Lewis.

Verhaal


In Homeland volgen we Carrie Mathison (Danes), een CIA-officier met een bipolaire stoornis, en Nicholas Brody (Lewis), een Marine Corps Scout Sniper. Brody werd acht jaar lang gevangen gehouden door al-Qaeda als krijgsgevangene. Na zijn redding en terugkeer naar huis wordt Brody geprezen als een oorlogsheld en gepromoveerd tot Gunnery Sergeant.

Maar Mathison is ervan overtuigd dat hij door de vijand is omgeslagen en een bedreiging vormt voor de Verenigde Staten. Ze probeert hem te stoppen voordat hij mogelijk een terroristische daad begaat. Het verhaal van de serie groeit vanuit dit uitgangspunt, samen met het voortdurende geheime werk van Mathison.

Nicholas Brody


Het is net Brody die aan het einde van seizoen 3 van Homeland sterft. In het eerste seizoen krijgen we te zien hoe Brody zijn gewone leventje probeert terug op de rails te krijgen, maar dat gaat moeilijk omdat hij worstelt met posttraumatische stressstoornis en nachtmerries heeft over zijn gevangenschap, wat allemaal een tol eist van zijn familie.


Tussen het eerste en tweede seizoen wordt hij gekozen als lid van het Congres, maar aan het einde van het tweede seizoen wordt hij beschuldigd van het plegen van een terroristische bomaanslag. Aan het einde van het derde seizoen wordt hij gedood, nadat hij veroordeeld wordt en in de cel belandt. Carrie belt hem nog om hem gerust te stellen dat ze hem zal redden, maar hij antwoordt dat hij zijn lot heeft aanvaard en gewoon wil dat het voorbij is.

Hallucinatie


Zoals een personage in Homeland ooit treffend opmerkte, was Brody iets van een kakkerlak tot hij gedood werd aan het einde van het derde seizoen. Hij wordt voor een woedende menigte opgehangen door de Iraanse autoriteiten na het voltooien van een CIA-operatie tegen de Iraanse Revolutionaire Garde, terwijl Carrie huilend toekijkt. Brody stierf technisch gezien als een held, hoewel zijn motieven na zijn turbulente drie jaar als informant nog steeds een beetje troebel waren.


Hij was na het derde seizoen echter niet helemaal voorgoed verdwenen: In de aflevering Redux van het vierde seizoen verschijnt Brody in Carrie's door drugs veroorzaakte hallucinatie. Ze breekt in tranen uit in zijn armen en geeft toe dat ze bereid was geweest om hem te laten sterven.

Kijken?


Alle seizoenen van Homeland kan je bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen