search
Serie over Nederlandse oorlogsheldin met 'Peaky Blinders'-ster terug op TV
Series / Nieuws

Serie over Nederlandse oorlogsheldin met 'Peaky Blinders'-ster terug op TV

De serie vertelt het bijzondere verhaal van de Nederlandse Miep Gies.

Goed nieuws voor serieliefhebbers die geen Disney+ hebben maar wel graag de goed beoordeelde miniserie A Small Light willen zien: de serie is in de komende weken weer op TV te bewonderen.

A Small Light vertelt het bijzondere verhaal van Miep Gies. De Nederlandse oorlogsheldin hielp tijdens de Tweede Wereldoorlog acht mensen onderduiken, waaronder Anne Frank.

Bel Powley


Miep Gies wordt glansrijk vertolkt door de Britse actrice Bel Powley, bekend uit onder andere Peaky Blinders. Ook Liev Schreiber speelt in de serie als Otto Frank, de vader van Anne.

Daarnaast verschijnt ook Ian McElhinney in de serie, die vooral bekend is als Ser Barristan the Bold uit Game of Thrones. McElhinney speelt de Nederlander Johannes Kleiman.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een imposante score van 100%. A Small Light ontving daarnaast ook een vracht aan nominaties, vooral voor hoofdrolspeelster Powley.



Miep Gies overleed in 2010. Naast dat ze de onderduikers van Het Achterhuis hielp was ze ook verantwoordelijk voor het veiligstellen van het dagboek van Anne Frank. Onder de titel Het Achterhuis werd dat dagboek vervolgens een van de bekendste boeken aller tijden.

National Geographic


Voor de kijkers die de eerste aflevering op Bevrijdingsdag misten zijn er herhalingen doordeweeks. De rest van de afleveringen zijn in de komende weken op de zondagen te zien op National Geographic. De volledige serie van acht episodes is eveneens beschikbaar op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

A Small Light is een van de beste oorlogseries die ik ooit heb gezien

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen