search
Krijgt megahit 'Shōgun' van Disney+ tóch een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt megahit 'Shōgun' van Disney+ tóch een tweede seizoen?

Hoofdrolspeler Hiroyuki Sanada heeft alvast getekend voor een tweede seizoen, maar verder wordt er nog mysterieus gedaan.

Shōgun geldt inmiddels als een megasuccesvolle serie voor FX en Disney+, maar omdat het een volledig boek verfilmt, ging iedereen ervan uit dat het een eenmalige miniserie betrof.

Disney ziet echter dollartekens en lijkt hoe dan ook een tweede seizoen te filmen. Dit lijkt bevestigd te zijn door het feit dat acteur Hiroyuki Sanada zou hebben getekend om de rol van Lord Yoshii Toranaga opnieuw te spelen in een nieuw seizoen.

Toranaga keert terug


Achter de schermen wordt er druk gewerkt om een aantal elementen op een rijtje te krijgen om een tweede seizoen te waarborgen. Het strikken van Sanada voor meer afleveringen wordt als het belangrijkste element beschouwd.

Een andere reden waarom een aankondiging over een tweede seizoen belangrijk is, zijn de Emmy Awards. Als Shōgun als miniserie wordt betiteld strijdt de serie mee in andere categorieën dan wanneer zij meerdere seizoenen krijgt.

Grote kanshebber


De categorie miniserie heeft behoorlijk wat concurrentie dit jaar, maar bij de 'gewone' series is dit in mindere mate het geval. Shōgun zou dus wel eens dik in de prijzen kunnen vallen.Maar hoe zit het met het verhaal? De tien afleveringen die nu te streamen zijn verfilmden namelijk het volledige iconische boek van james Clavell.

Flinke kluif


Clavell schreef echter nooit een direct vervolg op Shōgun. Wel schreef hij andere epische boeken als Tai-Pan, Gai-Jin, King Rat en Noble House, maar deze spelen zich allen eeuwen later af en bevatten andere personages. Het lijkt er dus op dat scenaristen een behoorlijke uitdaging gaan hebben.

Shōgun is nu te streamen via Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij dat Shōgun van Disney+ een tweede seizoen verdient?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen