search
Deze Vampieren-serie is 'zo fris als een nieuw geopende ader' volgens de critici op RT
Series / Nieuws

Deze Vampieren-serie is 'zo fris als een nieuw geopende ader' volgens de critici op RT

Interview with the Vampire is erg populair bij de beste critici op Rotten Tomatoes.

Een serie over vampieren kan heel groot en populair worden. Denk maar aan The Vampire Diaries en alle spin-offs zoals The Originals. Ook deze serie heeft de beste critici op Rotten Tomatoes onder zijn duim.

Interview with the Vampire is gebaseerd op het boek The Vampire Chronicles van Anne Rice uit 1976. Is de Amerikaanse gotische horrorserie net zo goed als het boek? Volgens critici op Rotten Tomatoes wel!

Rotten Tomatoes


Interview with the Vampire gaat over het levensverhaal van de vampier Louis de Pointe du Lac. Hij is geïnterviewd door journalist Daniel Molloy. Terwijl Louis met zijn menselijkheid worstelt, twijfelt Daniel aan het verhaal van Louis. Op het moment van schrijven heeft Interview with the Vampire een bijna perfecte score van 97% op Rotten Tomatoes.

"Het tweede seizoen begint precies waar het was gebleven [aan het einde van seizoen 1] en verspilt geen tijd. [...] Het is een serie die het publiek shockeert", aldus Nuha Hassan.

Seizoen 2 is anders


Er zat twee jaar tussen het eerste en tweede seizoen en in deze tijd is er wat veranderd aan de cast. Desondanks is seizoen 2 van Interview with the Vampire volgens Alison Herman van Variety "zo fris als een nieuw geopende ader." Dat is precies hoe vampieren en kijkers het willen hebben!Volgens criticus Nina Metz van Chicago Tribute is de serie "fantastisch geschreven, opwindend gespeeld door de cast en moeiteloos grappig." Bovendien bewijst het verhaal van het boek zich opnieuw, maar nu in de vorm van een serie.

Prime Video


Ben je benieuwd geworden naar de "zeldzaamste" serie (volgens Meghan O'Keefe van Decider)? Helaas is Interview with the Vampire op het moment van schrijven niet in Nederland te streamen. Wel is de serie te koop of te huur via verschillende webwinkels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vampierfilms en -series: ben jij er fan van?

 • Jazeker

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niet echt

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen