search
Nieuwste 'Star Wars'-serie werd een lastige opdracht: "ik kneep hem behoorlijk"
Series / Video/clip/featurette

Nieuwste 'Star Wars'-serie werd een lastige opdracht: "ik kneep hem behoorlijk"

De jonge actrice was showrunner Leslye Headlands eerste keuze voor de rol van Mae.

Amandla Stenberg speelt de hoofdrol in de nieuwste spin-off binnen de wereld van Star Wars. De nieuwste video op het officiële Youtube-kanaal van 'Star Wars' laat zien dat hier meer bij komt kijken dan je zou verwachten.

In deze video speelt Stenberg Star Wars-muziek die componist John Williams speciaal voor haar geschreven heeft. Williams is minstens zo legendarisch als de franchise zelf, aangezien hij sinds de allereerste film in 1977 de muziek voor de geliefde franchise maakt.

In de wolken


Stenberg speelt als sinds haar kindertijd viool. Toen ze hoorde dat er speciaal voor haar muziek gecomponeerd is, was ze naar eigen zeggen "in de wolken, maar ik kneep hem ook behoorlijk". Dit heeft de half-Deense actrice duidelijk niet weerhouden om er helemaal voor te gaan.

Ook voor Star Wars: The Acolyte heeft Williams de soundtrack gecomponeerd. Stenberg: "Je kunt niet van 'Star Wars houden zonder ook van de muziek te houden".

Andere meester


Stenberg speelt in Star Wars: The Acolyte de hoofdrol van Mae, een ex-Jedi en huurling. Haar verhaal speelt zich af in de tijd van de High Republic, waar geheimzinnige moorden Mae noodzaken tot samenwerking met haar oude meester. In de onderstaande video werkt ze voor nu met een andere meester samen.De eerste twee afleveringen van Star Wars: The Acolyte zijn vanaf 4 juni te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Nog een kleine twee weken tot The Acolyte: kan jij nog wachten?

 • Ja, moet helaas wel

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, laat het morgen maar 4 juni zijn

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen