search
De vergeten fantasyfilm van Steven Spielberg nu gewoon op Netflix te bewonderen
Films / Featured

De vergeten fantasyfilm van Steven Spielberg nu gewoon op Netflix te bewonderen

De film 'The BFG', gebaseerd op het boek 'De GVR', is een boekverfilming van Roald Dahl.

Als we denken aan boekverfilmingen van de alom geliefde schrijver Roald Dahl, zal men al snel denken aan Charlie & The Chocolate Factory. Toch zijn er door de jaren heen meerdere boeken verfilmd van de Britse schrijver, waarvan eentje zelfs door topregisseur Steven Spielberg.

In 2016 kreeg de film The BFG een release. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek The BFG, wat staat voor 'Big Friendly Giant'. Nederlandse boekliefhebbers zullen dit boek vooral kennen als De GVR.

Ontwikkeling


The BFG vertelt het verhaal van weeskind Sophie, die samen met De Grote Vriendelijke Reus en de Koningin van Engeland de wereld probeert te redden van kwaadaardige mensenetende reuzen.

Ruby Barnhill vertolkt in de film de rol van Sophie, terwijl Mark Rylance (Bridge of Spies. Ready Player One) de iconische rol van de Grote Vriendelijke Reus voor zijn rekening neemt. De muziek is van de hand van John Williams, waarmee dit de 27e samenwerking tussen de regisseur en de componist is.

Ontvangst


The BFG ging in premiére op het Filmfestival van Cannes in 2016. Financieel bleek de boekverfilming geen groot succes te zijn. De film wist $195 miljoen dollar op te halen bij de wereldwijde Box Office, met een productiebudget van rond de $140 miljoen dollar.Filmcritici bleken echter wel te spreken te zijn over The BFG. De film scoort immers een solide 75 procent op rottentomatoes.com op basis van 306 recensies. Mocht je nu zelf de boekverfilming willen kijken, dan kan dat: de film is nu te streamen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The BFG van Steven Spielberg was geen doorslaand succes: heb jij je kunnen vermaken met de film?

 • Ja, ik vond de film leuk!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niet leuk/niet gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen