search
Live-action 'Tomb Raider'-serie komt officieel naar Prime Video
Series / Nieuws

Live-action 'Tomb Raider'-serie komt officieel naar Prime Video

Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve) zal de serie maken voor de streamingdienst.

Een hele poos terug werd al gemeld dat Amazon Prime Video interesse zou hebben in een live-action Tomb Raider-serie, maar nu komt deze er ook écht.

Prime Video heeft namelijk officieel bekendgemaakt dat Phoebe-Waller Bridge (Fleabag, Killing Eve) werkt aan de scenario's van de serie en dat het groene licht is gegeven voor een volledig eerste seizoen.

Epische serie


Het nieuws werd naar buiten gebracht door Jen Salke, hoofd van Amazon & MGM Studios, tijdens een bedrijfsevenement in New York.

Salke noemt de serie niets minder dan 'episch' en heeft niks dan lof voor Waller-Bridge, die vorig jaar ervaring opdeed in het avonturen-genre met haar rol in de vijfde Indiana Jones-film.

Fan aan het roer


Waller-Bridge zei zelf het volgende over de serie en haar aandeel:"Als ik de tienerversie van mezelf kon vertellen dat ik deze serie mag maken, zou ik exploderen van vreugde. Tomb Raider is een groot deel van mijn leven en het is een eer dat ik deze serie tot leven mag brengen samen met gepassioneerde collega's. Lara Croft betekent veel voor mij en ik kan niet wachten om aan dit avontuur te beginnen. Met vleermuizen en alles."

Meer aankondigingen op komst


En hoewel we weten dat Waller-Bridge de scripts schrijft, weten we nog niks over regisseurs of castleden. Aangezien het project al langere tijd in ontwikkeling is, kunnen we aankondigingen hierover waarschijnlijk snel verwachten.

Rechtenhouder Legendary, dat ook werkt aan een anime-serie van Tomb Raider voor Netflix, is ook bij deze serie betrokken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij zin in nog meer Tomb Raider?

 • Ja, laat maar komen!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niet echt

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen