search
Nieuwste Marvel-serie over de X-Men is net zo goed als het origineel
Series / Nieuws

Nieuwste Marvel-serie over de X-Men is net zo goed als het origineel

X-Men '97: een nieuwe, spannende serie die volgens critici en fans de hoge verwachtingen overtreft.

Echte fans van superhelden hebben geen introductie nodig over het Marvel-Comics superheldenteam X-Men. Is de nieuwste serie, een vervolg op X-Men: The Animated Series uit 1992-1997, net zo goed als alle voorgangers? Critici op Rotten Tomatoes geven hun mening.

In X-men '97 staat het superheldenteam voor nieuwe uitdagingen die nog spannender en gevaarlijker zijn dan ooit tevoren. Fans hebben lang op deze serie moeten wachten, aangezien het idee in 2019 al besproken werd en in 2021 officieel aangekondigd werd. Was al dat lange wachten het waard?

Rotten Tomatoes


Volgens critici op Rotten Tomatoes stelt X-Men '97 zeker niet teleur. Zij belonen de serie van een score van 98% (op het moment van schrijven). De kijkers zijn iets kritischer en geven de serie een score van 94%.

De serie zit goed in elkaar en alle details zijn goed doordacht. Dat is Alex Abad-Santos van Vox ook opgevallen: "Alles aan '97 weerspiegelt affectie [met de personages] en bedachtzaamheid."

Net zo goed als het origineel


Volgens Sam Thielman is de nieuwe X-Men '97 net zo goed als de originele X-Men: The Animated Series: "De eerste afleveringen van X-Men '97 zijn net zo leuk als ik me herinner van de oude X-Men-serie."Hoewel de serie net zo goed is, is de nieuwe X-Men '97 wel echt anders dan X-Men: The Animated Series. Zo schrijft Brian Lowry van CNN.com: "X-Men ‘97 profiteert van [...] het verstrijken van de tijd en is iets volwassener van toon dan het origineel. Toch blijft de serie trouw aan de kern van het origineel."

Disney+


X-Men '97 is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij ondertussen alle afleveringen van X-Men 97 gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen