search
Je raadt nooit hoeveel mensen er doodgingen in de 11 seizoenen van 'The Walking Dead'
Series / Specials

Je raadt nooit hoeveel mensen er doodgingen in de 11 seizoenen van 'The Walking Dead'

'The Walking Dead' blijkt de gevaarlijkste serie te zijn om in terecht te komen.

Dat er veel doden vielen in The Walking Dead zal niemand verbazen. Het is een zombieserie, dus zijn sterfgevallen een gegeven. Er zijn echter mensen die benieuwd waren naar het precieze aantal, en dat daadwerkelijk uitgezocht hebben…

The Walking Dead is een post-apocalyptische horrorserie, waarvan het eerste seizoen uitkwam in 2010. In totaal verschenen er maar liefst 11 seizoenen, tot het einde van de serie in 2022. Inmiddels zijn er meerdere spin-offs uitgekomen of onderweg.

Levensverzekering


Aangezien de serie gaat over een zombie-apocalypse, is het geen verrassing dat er regelmatig doden vallen in de afleveringen. En dankzij een verzekeringsmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk weten we nu zelfs precies hoeveel dit er in totaal waren.

Verzekeringsmaatschappij Money deed namelijk een onderzoek naar de meest gevaarlijke fictieve series om in te leven. Hiermee wilden ze uitvinden in welke serie je het meeste zou hebben aan een levensverzekering.

Meer dan duizend doden


The Walking Dead bleek stipt op nummer één te staan. In de 147 afleveringen van de serie is het totale aantal menselijke doden dat is gevallen 1808. Dat zorgt voor een gemiddelde van 12,3 doden per aflevering en 180,8 per seizoen, al was het in de serie natuurlijk niet zo gelijk verdeeld.Daarbij zijn de miljarden slachtoffers van de oorspronkelijke zombie-uitbraak natuurlijk niet meegerekend, net als de sterfgevallen onder de Walkers. De meeste personages die ook echt een naam hadden in de serie stierven in seizoen 4. Dat waren er 43, waaronder Mika, Herschel en The Governor.

Daryl Dixon


Je vraagt je nu misschien ook af welk personage de meeste doden op zijn of haar naam heeft staan. Verrassend genoeg is dat Daryl Dixon. Hij doodde in totaal 89 personages in de serie.

Bekijk The Walking Dead op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Hebben jij al deze personages dood zien gaan in The Walking Dead?

 • Ja, alles gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen