search
Netflix gaat '3 Body Problem' opvallend snel afronden: nieuwe afleveringen in aantocht
Series / Nieuws

Netflix gaat '3 Body Problem' opvallend snel afronden: nieuwe afleveringen in aantocht

Met $20 miljoen per aflevering is de sciencefictionserie 3 Body Problem een van de duurste van Netflix.

De ontvangst van de bijzonder prijzige sciencefictionserie 3 Body Problem was wat wisselend en ondanks dat de kijkcijfers prima lijken, waren deze niet overdonderend. Daardoor was het een tijd de vraag of Netflix door zou gaan met de serie.

Nu blijkt dat Netflix een tweede seizoen heeft besteld en dat daarin het verhaal uit de driedelige boekenreeks wordt afgerond. Oorspronkelijk werd gedacht dat er minimaal drie seizoenen zouden verschijnen.

Snellere afronding


De namen David Benioff, D.B. Weiss en Alexander Woo keren terug als uitvoerend producenten en zullen de scripts weer schrijven. Het nieuws werd afgelopen woensdag onthuld tijdens 'Netflix’s Upfronts'-presentatie.

Het eerste seizoen verscheen op 21 maart met acht afleveringen, waarin Ye Wenjie besluit om contact te leggen met buitenaardse wezens. Dit zorgt ervoor dat een groep wetenschappers in de toekomst het moeten opnemen tegen de grootste bedreiging voor de mensheid ooit.

Ontvangst


Met 79 procent als Tomatometer-score staat de serie er redelijk voor, en ook de IMDb scoort netjes met een 7,5 na 110 duizend stemmen. Hieronder een promoclip voor het tweede - en hoogstwaarschijnlijk laatste - seizoenen.Lees meer over het succes van 3 Body Problem in het artikel Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?
.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Nog een seizoen 3 Body Problem: jammer of prima?

 • Jammer

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Prima

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen