Nieuwe teaser 'Penny Dreadful' met Eva Green en Josh Hartnett

Londen stroomt vol met de meest angstaanjagende personages waar ooit over geschreven werd, waaronder Frankenstein en Dorian Gray.

Jan-Peter Rook, 18 december 2013 12:16


Showtime heeft een teaser vrijgegeven van Penny Dreadful, een nieuwe dramaserie die momenteel wordt opgenomen in Ierland. De serie, die in het voorjaar van 2014 in première zal gaan, heeft met Josh Hartnett, Eva Green en Timothy Dalton enkele bekende namen in de cast. Verder zijn er rollen weggelegd voor Reeve Carney, Rory Kinnear, Harry Treadaway, Billie Piper en Danny Sapani.

In Penny Dreadful krijgt het Victoriaanse Londen te maken met enkele van de meest angstaanjagende personages waar ooit over geschreven is, waaronder Dr. Frankenstein, Dorian Gray en iconische personages uit het verhaal van Dracula. De serie is een griezelige, seksueel getinte psychologische thriller afkomstig uit het hoofd van de drievoudig Oscar genomineerde John Logan, bekend van films als Hugo, The Aviator en Gladiator. De show wordt daarnaast ook nog eens geproduceerd door Sam Mendes (American Beauty, Skyfall).

Van de acht afleveringen zullen de eerste twee worden geregisseerd door Juan Antonio Bayona, de man achter speelfilms als El Orfanato en The Impossible.

Bron: Coming Soon

Lees meer over: penny dreadful, eva green, timothy dalton, showtime, Josh Hartnett

Informatie over de serie: Penny Dreadful

Populair nieuws