search

Ons nieuws van woensdag 18 december 2013

NBC plant miniserie 'Rosemary's Baby'
Series / Nieuws

NBC plant miniserie 'Rosemary's Baby'

In 1968 werd Ira Levins gelijknamige boek al verfilmd door Roman Polanski.

Na tv-series gebaseerd op Hannibal Lecter en Dracula, heeft NBC nu haar zinnen gezet op een andere horrorklassieker, namelijk Rosemary's Baby. Het boek van Ira Levin, dat eerder al zeer befaamd werd verfilmd door Roman Polanski in 1968, zal nu worden verfilmd als een vier uur durende miniserie. Agnieszka Holland (The Wire) zal de regie voor haar rekening
nemen.

Net als het originele boek en Polanski's verfilming, gaat NBC's Rosemary's Baby over een koppel dat een appartement huurt in een gebouw met een nogal lugubere geschiedenis. Als de vrouw zwanger wordt, begint ze te vermoeden dat haar echtgenoot en haar buren andere bedoelingen hebben met haar kind. De miniserie van NBC speelt zich in tegenstelling tot de andere versies niet af in New York City, maar in Parijs.

Scott Abbott (Introducing Dorothy Dandridge) en James Wong (American Horror Story) zullen het script schrijven van Rosemary's Baby. De opnames gaan volgende maand van start in Parijs, dus castingnieuws zal niet lang op zich laten wachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ernie Hudson gecast in 'The Flash'?
Series / Nieuws

Ernie Hudson gecast in 'The Flash'?

De voormalige Ghostbuster heeft volgende week een gesprek met de bedenkers van de serie.

Toen we voor het eerst hoorden over de rol van Barry Allen, alias The Flash (Grant Gustin) in seizoen 2 van Arrow, was er nog wat discussie of het personage, een luchtige superheld met quasi-magische superkrachten, wel een plek had in het ruwe, realistische universum dat werd neergezet in seizoen 1 van Arrow. Dit was natuurlijk voordat alle andere vreemde aspecten werden geïntroduceerd in het tweede seizoen (Black Canary, superkrachten, een overvloed aan bad guys). Barry leek dus wel degelijk te passen toen hij eenmaal arriveerde.

Nu we weten dat The Flash officieel zijn eigen pilot krijgt, horen we steeds meer over wat de serie precies gaat inhouden. Vandaag zijn we erachter gekomen dat Ernie Hudson in gesprek is voor een rol. De voormalige Ghostbuster liet onlangs tijdens een podcast het volgende vallen:

''Er komt een spinoff van Arrow, genaamd Flash. Ik heb volgende week een gesprek met de bedenkers. Daar moet ik me dus nog op voorbereiden. Ik maak kans op de rol van de pleegvader, of vader van Barry Allen.''

Hier is een beschrijving van de rol, voor eenieder die niet bekend is met het universum van The Flash:

Detective West - Een eind veertiger/begin vijftiger, Afro-Amerikaans, eerlijke, betrouwbare politieagent die alles al heeft gezien. Liefhebbende vader van Iris en pleegvader van Barry. Hij nam Barry in huis nadat zijn moeder werd vermoord en zijn vader gevangen werd gezet. West gelooft in Barry en steunt Barry in zijn pogingen om zijn vaders onschuld te bewijzen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
CBS plant 'The Odd Couple' met 'Friends'-ster Matthew Perry
Series / Nieuws

CBS plant 'The Odd Couple' met 'Friends'-ster Matthew Perry

Het toneelstuk over een uitermate onwaarschijnlijke vriendschap werd in de jaren zeventig ook al aan een tv-benadering onderworpen.

CBS is bezig met het voorbereiden van een nieuwe serie gebaseerd op The Odd Couple van Neil Simon. Deadline bericht dat Friends-ster Matthew Perry niet alleen de hoofdrol voor zijn rekening neemt, maar ook zal gaan schrijven en produceren. Hij speelt de gemakzuchtige Oscar Madison, een rol die in de originele serie gespeeld werd door Jack Klugman. Het personage werd in de twee filmversies uit 1968 en 1998 neergezet door Walter Matthau. Voor het personage Felix Ungar wordt nog naar de juiste acteur gezocht.

The Odd Couple begon als een toneelstuk in 1956 en werd vervolgens verfilmd met Matthau en Jack Lemmon in de hoofdrollen. De originele serie, met Klugman en Tony Randall als Oscar en Felix, liep van 1970 tot 1975 en kreeg in 1993 nog een afsluitende tv-film.

Perry wordt in het schrijven bijgestaan door Danny Jacobson, bekend van Mad About You.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe teaser 'Penny Dreadful' met Eva Green en Josh Hartnett
Series / Trailer

Nieuwe teaser 'Penny Dreadful' met Eva Green en Josh Hartnett

Londen stroomt vol met de meest angstaanjagende personages waar ooit over geschreven werd, waaronder Frankenstein en Dorian Gray.



Showtime heeft een teaser vrijgegeven van Penny Dreadful, een nieuwe dramaserie die momenteel wordt opgenomen in Ierland. De serie, die in het voorjaar van 2014 in première zal gaan, heeft met Josh Hartnett, Eva Green en Timothy Dalton enkele bekende namen in de cast. Verder zijn er rollen weggelegd voor Reeve Carney, Rory Kinnear, Harry Treadaway, Billie Piper en Danny Sapani.

In Penny Dreadful krijgt het Victoriaanse Londen te maken met enkele van de meest angstaanjagende personages waar ooit over geschreven is, waaronder Dr. Frankenstein, Dorian Gray en iconische personages uit het verhaal van Dracula. De serie is een griezelige, seksueel getinte psychologische thriller afkomstig uit het hoofd van de drievoudig Oscar genomineerde John Logan, bekend van films als Hugo, The Aviator en Gladiator. De show wordt daarnaast ook nog eens geproduceerd door Sam Mendes (American Beauty, Skyfall).

Van de acht afleveringen zullen de eerste twee worden geregisseerd door Juan Antonio Bayona, de man achter speelfilms als El Orfanato en The Impossible.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Succesvolle miniserie 'The Bible' krijgt vervolg via 'A.D.'
Series / Nieuws

Succesvolle miniserie 'The Bible' krijgt vervolg via 'A.D.'

NBC akkoord met "tweede seizoen", die 12 uur moet gaan duren.

De Amerikaanse tv-zender NBC heeft een GO gegeven aan de miniserie A.D., een direct vervolg op de uiterst succesvolle miniserie The Bible, die in 2013 te zien was op de zender History. Deze serie werd gemaakt door bedenkers Mark Burnett en Roma Downey.

Het verhaal van The Bible is gebaseerd op - hoe kan het ook anders - de Bijbel en er worden bekende Bijbelse verhalen verteld, zoals over de Ark van Noach, de Exodus, en de Geboorte, Dood en Opstanding van Jezus. A.D. moet verder gaan waar The Bible eerder dit jaar ophield.

Naar alle waarschijnlijkheid moet A.D. begin 2015 op tv verschijnen. De E.O. zendt The Bible waarschijnlijk begin 2014 uit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.