search
Dit wist je niet over de jaren 80-hitserie 'The A-Team'
Series / Specials

Dit wist je niet over de jaren 80-hitserie 'The A-Team'

De vier leden van 'The A-Team' werden in de serie veroordeeld voor een misdaad die ze niet hebben begaan.

Van 1983 tot 1987 kon je in de actieserie The A-Team de gelijknamige groep volgen. De vier leden van het team werden veroordeeld en kregen een gevangenisstraf voor een misdaad die ze niet hebben begaan. Maar wat is die misdaad eigenlijk?

The A-Team bestaat uit John "Hannibal" Smith (George Peppard), Templeton "Faceman" Peck (gespeeld door Tim Dunigan in de eerste aflevering en Dirk Benedict in de rest van de serie), H.M. "Howling Mad" Murdock (Dwight Schultz) en B. A. Baracus (Mr. T). De serie is gemaakt door Stephen J. Cannell en Frank Lupo en liep 5 seizoenen.

Verhaal


The A-Team volgt deze vier voormalige soldaten van een fictieve eenheid van de Special Forces van het Amerikaanse leger. Ze werden door een krijgsraad berecht voor een misdaad die ze niet hadden begaan. Ze werden veroordeeld en kregen een gevangenisstraf in een militaire gevangenis.

De vier ontsnapten later naar Los Angeles en begonnen te werken als huursoldaten, terwijl ze probeerden hun namen te zuiveren en gevangenneming door de wetshandhavings- en militaire autoriteiten te vermijden.

Moord


Wat is nu die misdaad die ze zouden begaan hebben waardoor ze in de gevangenis moesten? In 1972 werd het A-Team op een geheime missie gestuurd onder bevel van kolonel Morrison om de Bank van Hanoi te beroven van goudstaven, met de bedoeling een einde te maken aan de Vietnamoorlog.Ze slaagden in de missie, maar door een dubbelkruising werd kolonel Morrison echter vermoord en zijn hoofdkwartier tot de grond toe afgebrand, waardoor er geen bewijs was dat het A-Team handelde onder zijn bevel. Hierdoor werd het A-Team door een militaire rechtbank naar de gevangenis gestuurd voor een misdaad die ze niet hadden begaan en dat is moord.

Heel populair


Deze mannen konden uiteindelijk ontsnappen uit een streng beveiligde gevangenis naar Los Angeles en ze proberen te overleven als huursoldaten, terwijl ze nog steeds gezocht worden door de overheid. Gedurende vijf seizoenen volgen we ze terwijl ze het ene avontuur na het andere beleven.Over het algemeen werd niet verwacht dat The A-Team een groot succes zou worden, hoewel Cannell heeft gezegd dat Peppard al voorspelde dat het een enorm succes zou worden "voordat we ooit een camera hadden aangezet". De serie werd uiteindelijk heel populair en is het na al die jaren nog steeds.

Streamen


Zin om The A-Team te zien? De complete serie met vijf seizoenen kijk je op Prime Video. Of wie weet heb je The A-Team thuis als Dvd-box liggen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The A-Team: heb jij de serie in de jaren 80 gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen