search
George R.R. Martin geeft update over spin-off 'A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight'
Series / Nieuws

George R.R. Martin geeft update over spin-off 'A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight'

De fantasyschrijver is van plan om in juli de set te bezoeken.

Naast House of the Dragon is A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight de tweede spin-off van Game of Thrones. De miniserie verfilmt de eerste van drie novelles en telt zes afleveringen.

De serie speelt zich zo'n honderd jaar voor Game of Thrones af. De Targaryens hebben geen draken meer, maar zitten nog steeds stevig op de IJzeren Troon. De ridder Ser Duncan "Dunk" the Tall en zijn schildknaap Aegon "Egg" Targaryen reizen door Westeros waarbij ze de nodige avonturen beleven.

Belangrijkste rollen


George R.R. Martin geeft op zijn blog, genaamd 'Not a Blog', een update over de serie. De belangrijkste rollen zijn inmiddels gecast. De hoofdrollen zullen gespeeld worden door Peter Claffey (Dunk) en Dexter Sol Ansell (Egg) en andere castingkeuzes volgen binnenkort.

Martin: "'The Hedge Knight' wordt korter en anders van toon vergeleken met 'Game of Thrones' en 'House of the Dragon'. Maar het blijft natuurlijk Westeros, dus je weet nooit wat er gebeurt. Ik hoop de set komende juli te bezoeken, wanneer ik in de buurt van Belfast ben, op weg naar de World Con in Glasgow".

Overig


Martin is als schrijver en als uitvoerend producent bij de serie betrokken. Deze taak deelt hij met Ira Parker, co-producent van House of the Dragon. Ryan Condal en Vince Gerardis (Game of Thrones en House of the Dragon) zijn twee andere bekende namen uit de franchise. Owen Harris (Black Mirror) zal drie afleveringen van de serie regisseren.

Bekijk op instagram


Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight wordt in de loop van 2025 verwacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij goed op je netvlies welke series er allemaal in de Game of Thrones-wereld gaan verschijnen?

  • Ja, denk het wel

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, geen idee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen